Gemarineerde verse coquille en zalm
porties: 4
ingrediënten
- 200 gram coquille
- 200 gram zalm
- 4 eetlepel(s) sesamolie
- 4 eetlepel(s) citroensap
- 1 rode ui
- 1 eetlepel(s) sojasaus
- 1 komkommer
- 20 gram pecannoten
- 1 bak frambozen
- 1 limoen
- 4 sneetjes bruin brood
- snufje zout
- enkele kapper appeltjes naar smaak
- verse dille naar smaak
- 1 Romeinse sla
- peper
Bereidingswijze
- Was de Romeinse sla en laat de sla goed uitlekken, desnoods even in de sla centrifuge.
- Bewaar de sla in een afgedekte bak of een gesloten zak.
- Snijd het brood in stukken en leg deze op een bakplaat, besprenkel het brood met olie, gemalen peper en grof zout. In de oven goudbruin bakken.
- Schil de rode ui en snijd deze in flinterdunne ringen.
- Snijd de komkommer en de limoen in plakjes en laat de kapper appeltjes uitlekken.
- Maak in een kom de dressing van citroensap, gemalen peper, beetje zou, een eetlepel sojasaus en de sesamolie.
- Rooster de pecannoten in een kleine koekenpan met een druppel sesamolie.
- Pluk de takjes dille. Bewaar de rest van de dille in een stukje vochtig papier, afgesloten in een plastic zak.
- Snijd de coquilles en de zalm in mooie, dunne plakken met een scherp mes.
- Laat de dressing even lekker intrekken/marineren.
- Maak een mooie salade van de Romeinse sla, de komkommer, rode ui en de limoen.
- Leg de kapper appeltjes verdeeld over het bord.
- Leg hiertussen de gemarineerde coquille en zalm.
- De pecannoten en de grambozen zorgen voor de kleur in de salade
- Het gerecht is af als je op het laatste moment de dressing over de salade sprenkelt. Takje dille erop en serveren met de mooie lange croutons.
Tips / Opmerkingen
Het is heel belangrijk dat je vis vers is.
Zeg tegen je visboer dat je de vis rauw gemarineerd gaat eten!
Zeg tegen je visboer dat je de vis rauw gemarineerd gaat eten!