Recept afdrukken
No ratings yet

Couscous salade van Cucina Christina

een heerlijke salade bij warm weer.
Recept categorieën: Pasta, Rijst, Salade

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Alles goed mengen en 2 uur in de koeling zetten
  • Pak een platte schaal en leg er de rucola op.
  • Leg de goed gemengde couscous erop
  • Pak een glas witte wijn voor jezelf en ga lekker eten.

Recept afdrukken
No ratings yet

Tomatentaart met zoete ui

Recept categorieën: Hartige taart, Hoofdgerechten
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 200 °C.
  • Bladerdeeg op werkvlak laten ontdooien.
  • Tomaten in plakken snijden en pitjes en vocht er zo veel mogelijk uitsnijden.
  • Tomaat Ringen op keukenpapier droogdeppen.
  • Eieren loskloppen met crème fraîche, tijm, mespunt suiker, 1 theelepel zout en peper.
  • Geraspte kaas door eimengsel roeren.
  • Ingevette taartvorm met deeg bekleden.
  • Couscous over deegbodem strooien (om vrijkomend vocht te absorberen).
  • Uiringen over deegbodem verdelen, tomaat ringen erop leggen.
  • Eimengsel in taartvorm schenken en vorm in het rond heen en weer bewegen, zodat eimengsel egaal verdeeld is.
  • Taart in midden van oven in 30-35 minuten gaar bakken.
  • Lekker met een groene kruidige salade.

Tips / Opmerkingen

Ook lekker met een bodem van croissantdeeg.
Bij gebruik van vleziger tomaten zoals romaof vleestomaten hoeven de pitjes niet eerst uit de plakken verwijderd te worden.

Recept afdrukken
No ratings yet

Lauwwarme groentesalade met geitenkaas

AllerHande 2005
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kaas, Salade
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 2 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In droge koekenpan amandelschaafsel lichtbruin roosteren, uit pan nemen en laten afkoelen.
  • Couscous volgens gebruiksaanwijzing bereiden.
  • In wok helft van olie verhitten en roerbakgroenten met tijm al omscheppend 5 minuten bakken.
  • Zout en peper naar smaak toevoegen.
  • Pan van vuur nemen.
  • Rest van olie en azijn door groenten scheppen.
  • Couscous over twee borden verdelen.
  • Groenten salade erover scheppen.
  • Geitenkaas grof verbrokkelen en samen met amandelschaafsel over salade strooien.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gyros met couscous

AllerHande 2004
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vlees
Land van herkomst: Griekenland
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In koekenpan 1 eetlepel olie verhitten en gyrosreepjes in 8 minuten al omscheppend gaar
  • bakken.
  • Couscous volgens gebruiksaanwijzing laten wellen in kokend water met zout.
  • Intussen in wok of braadpan rest van olie verhitten en courgetteblokjes met knoflook 5
  • minuten roerbakken.
  • Op smaak brengen met zout en peper. Munt en limoensap naar smaak door couscous
  • scheppen.
  • Couscous en courgette over vier borden verdelen.
  • Gyrosreepjes op couscous scheppen en geitenkaas erboven verbrokkelen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gestoomde zalm met citroencouscous

AllerHande 2006
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Breng de bouillon aan de kook.
  • Stoom intussen de zalmfilet in de magnetron gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Bewaar het stoomvocht.
  • Schep de bevroren doperwtjes en de maïskorrels door de droge couscous, roer de olie erdoor en schenk de hete bouillon erover.
  • Breng de couscous op smaak met peper en verwarm hem nog 3-4 minuten op vol vermogen
  • in de magnetron.
  • Schep het mandarijnensap door de couscous en verdeel de couscous over vier borden.
  • Schep op ieder bord een stuk gestoomde vis, schenk desgewenst wat van het stoomvocht
  • over de couscous.
  • Bestrooi elk gerecht met bieslook.

Recept afdrukken
No ratings yet

Couscoussalade met noten

Allerhande 2006
Recept categorieën: Bijgerecht, Noten, Salade
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 225 °C.
  • Boen 1 sinaasappel schoon, rasp er 1 theelepel oranje schil af en pers de vrucht uit.
  • Snijd van de andere sinaasappel de schil dik tot op het vruchtvlees eraf en snijd met een scherp mesje de partjes sinaasappel tussen de vliesjes uit.
  • Breng de bouillon met de boter en de honing aan de kook.
  • Doe de couscous in de ovenschaal en schenk de honingbouillon erbij.
  • Roer daarna het sinaasappelsap en de olie erdoor, schep alles om en laat de couscous in 10-15 minuten in de oven gaar worden.
  • Rooster in een droge koekenpan de amandelen goudbruin en laat ze even afkoelen.
  • Schep de geroosterde amandelen, de stukjes sinaasappel en de peterselie door de couscous en breng het eventueel op smaak met peper.
  • Rangschik de blaadjes sla op een schaal en schep de couscoussalade hierop.

Tips / Opmerkingen

Lekker bij kip.
Kan warm of koud worden geserveerd.

Recept afdrukken
No ratings yet

Couscous met Marokkaanse schijf

Allerhande 2004
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Uien, paprika's, courgette en tomaten schoonmaken en grof snijden.
  • In pan 3 eetlepels olie verhitten en ui 3 minuten zachtjes fruiten.
  • Paprikà en courgette toevoegen en 3 minuten meebakken.
  • Tomaten erdoor scheppen en korianderpoeder, zout en peper naar smaak over groenten strooien.
  • Deksel op pan leggen en groenten in nog 10 minuten gaarstoven.
  • Couscous volgens gebruiksaanwijzing bereiden.
  • In koekenpan 2 eetlepels olie verhitten en Marokkaanse schijven in 4 minuten per kant
  • goudbruin bakken.
  • Couscous en gestoofde groenten over vier borden verdelen, Marokkaanse schijf ernaast leggen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Couscous met kip, perzik en snijbonen

Allerhande 2004
Recept categorieën: Fruit, Hoofdgerechten, Kip
Extra aanwijzing: Snel te maken
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Perziken laten uitlekken (vocht opvangen) en in stukjes snijden.
  • Snijbonen in ruiten snijden.
  • In braadpan olie verhitten en kipblokjes bruinbakken.
  • Champignons 1 minuut meebakken.
  • Tomatenpuree en chilipoeder erdoor roeren.
  • Perziksap en 100 ml water toevoegen en kip op laag vuur 15 minuten afgedekt laten stoven.
  • Intussen snijbonen in 5-7 minuten beetgaar koken.
  • Couscous 5 minuten in kokend water met wat zout laten wellen.
  • Perzikstukjes door kip scheppen en geheel pittig op smaak brengen met zout en peper.
  • Couscous over vier borden verdelen.
  • Kipmengsel en snijbonen op couscous leggen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Couscous met feta, spinazie en fruit

Allerhande 2006
Recept categorieën: Fruit, Hoofdgerechten, Kaas
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 2 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Roer de tuttifrutti in een grote kom door de droge couscous.
  • Schenk er 500 ml kokend water over.
  • Laat de couscous 10 minuten staan tot al het water is opgenomen.
  • Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de sjalot 2 minuten zachtjes.
  • Voeg de spinazie in gedeelten toe en laat hem op hoog vuur al omscheppend slinken.
  • Ga door tot al het vocht verdampt is.
  • Meng de couscous met de koriander en de helft van de feta, breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer het couscous mengsel met de spinazie ernaast en strooi de rest van de feta over het gerecht.

Recept afdrukken
No ratings yet

Couscous met boerenkool

Allerhande 2006
Recept categorieën: Bijgerecht
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In wok olie verhitten en ui en knoflook fruiten.
  • Chilipoeder erdoor scheppen en even meebakken.
  • Boerenkool in gedeelten toevoegen en in 15 minuten al omscheppend laten slinken.
  • Couscous en rozijnen door boerenkool scheppen en warme bouillon erbij schenken.
  • Geheel al roerend aan de kook brengen.
  • Pan van vuur nemen.
  • Couscous 10 minuten laten wellen en korrels daarna met vork losroeren.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Lekker bij gehaktballen met jus of gestoofde hamlapjes.

Tips / Opmerkingen

Voeg voor een wat smeuïger gerecht 250 ml extra bouillon toe of roer een klontje roomboter
door de gewelde couscous.