Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Syllabub

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Dessert
porties: 2 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

Voorbereiden:

  • Citroen onder koud water goed schoonboenen.
  • Met citroentrekker smalle reepjes schil van citroen trekken (of citroen met scherp mesje dun schillen en schil in smalle reepjes snijden) en in kommetje met koud water leggen.
  • Citroen uitpersen. In (steel)pan citroensap, sherry, suiker, kaneelstokje, kruidnagel, piment en nootmuskaat al roerend zachtjes verwarmen, blijven roeren tot suiker is opgelost.
  • Pan van vuur nemen en sherrymengsel ca. 1 uur laten staan.
  • Intussen in kom slagroom half stijf kloppen en tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.

Bereiden:

  • Kaneelstokje en kruidnagel uit sherrymengsel nemen.
  • Sherrymengsel in dun straaltje door slagroom kloppen tot luchtig mengsel (= syllabub) ontstaat.
  • Syllabub in glazen scheppen.
  • Garneren met citroenreepjes. In elk glas 1 kaneelbiscuit steken.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Lauwwarme noedelsalade met gemarineerde tonijn

Allerhande 2002
Bereidingstijd35 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Noten, Salade, Vis
porties: 2 personen
Calorieën: 730kcal

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Limoen schoonboenen en schil grof raspen.
  • Limoen uitpersen.
  • In kom 1 eetlepel limoensap, 1 eetlepel sherry en 1 eetlepel sojasaus mengen. Tonijn in blokjes snijden en door marinade scheppen.
  • Gemberwortel dun schillen.
  • Knoflook pellen.
  • Gember en knoflook in knoflookpers boven kommetje uitpersen.
  • Limoenrasp, 1 eetlepel limoensap, 1 eetlepel sherry, 1 eetlepel sojasaus en 3 eetlepels olie toevoegen en tot dressing kloppen.
  • Rode peper in lengte halveren, zaadjes verwijderen en in reepjes snijden. Basilicumblaadjes van takjes plukken.
  • Cashewnoten licht roosteren in droge koekenpan.
  • In koekenpan rest van olie verhitten.
  • Tonijn op hoog vuur ca. 2 minuten roerbakken.
  • Reepjes rode peper ca. 20 seconden meebakken.
  • Intussen mie bereiden volgens gebruiksaanwijzing en laten uitlekken. In grote kom dressing,cashewnoten,tonijn en basilicumblaadjes door mie scheppen.
  • Rucola over twee borden verdelen.
  • Bedruppelen met wat limoensap.
  • Noedelsalade erop scheppen.

Nutrition

Calorieën: 730kcal | koolhydraten: 65g | Eiwit: 34g | Vet: 35g


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

IJs met warme perziken en honingsaus

Snel te maken
Recept categorieën: Fruit, IJs, Nagerecht

ingrediënten

Bereidingswijze

  • IJs uit vriezer halen en iets zacht laten worden.
  • Sherry met honing verhitten op hoog vuur en ca. 5 minuten laten inkoken.
  • Perziken schillen, in partjes verdelen en in sherry ca. 5 minuten meekoken.
  • Koekjes in stukjes hakken en door ijs scheppen.
  • IJs over vier borden verdelen en serveren met warme perziken en honingsaus.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Cappuccinocake met pecannootjes

Recept categorieën: Cake
porties: 4 plakjes

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Steek een ster uit de plakjes cake.
  • Bereid het moussepoeder met de melk en de sherry volgens de aanwijzingen op de verpakking en verdeel de mousse over de cakesterren.
  • Garneer ze met een hele pecannoot.
  • Hak de rest van de pecannoten grof en strooi ze rond de cakes.
  • Laat de mousse 1 uur in de koelkast opstijven.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Chocoladetoetjes met aarbeien

Recept categorieën: Chocolade, Fruit, Nagerecht
porties: 4
Calorieën: 715kcal

Bereidingswijze

  • Maak de aardbeien schoon en snijd ze in vieren.
  • Schep er de sherry door en laat de aardbeien 15 min. marineren.
  • Schep de mousse op vier bordjes.
  • Schep de aardbeien erbij.

Nutrition

Calorieën: 715kcal | koolhydraten: 23g | Eiwit: 6g | Vet: 6g


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Australische salade met avocado

Totale tijd15 minuten
Recept categorieën: Salade
Land van herkomst: Australië
Dieët: Vegetarisch
porties: 4
Calorieën: 340kcal

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Mihoen volgens gebruiksaanwijzing bereiden.
  • Avocadoblokjes omscheppen met 2 el limoensap.
  • Peperreepjes, sesamolie, sherry en sojasaus tegen de kook aan brengen.
  • Van vuur af knoflook, limoenrasp en rest van limoensap erdoor roeren.
  • Mihoen in vergiet laten uitlekken en overdoen in kom.
  • Avocado en warme dressing erdoor scheppen.
  • Munt en noten erover strooien.
  • Direct serveren.

Nutrition

Calorieën: 340kcal | koolhydraten: 30g | Eiwit: 6g | Vet: 22g


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Roomrijst met kersen

Recept categorieën: Nagerecht, Rijst
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In pan melk met rijst, suiker en vanillestokje aan de kook brengen. 
  • Goed doorroeren en rijst op laag vuur in 12 minuten zachtjes gaarkoken. 
  • Van vuur af helft van sherry door rijst roeren. 
  • Vanillestokje uit rijst nemen, met punt van mes merg eruit schrapen en door rijst roeren. 
  • Vanillerijst laten afkoelen. Kersen afgieten en rest van sherry erover schenken. 
  • Amandelen grof hakken en in droge koekenpan goudbruin roosteren. 
  • Op bord laten afkoelen.
  • In grote kom slagroom bijna stijf kloppen. 
  • Rijst en amandelen luchtig erdoor scheppen. 
  • Roomrijst over zes schaaltjes verdelen of in grote serveerschaal overdoen. 
  • Kersen erop scheppen.

Tips / Opmerkingen

Tip: De roomrijst is ook heerlijk met bosvruchten, vers of uit de diepvries (bak 300 g).
Wijnadvies: Conqueror Cream Sherry