Recept afdrukken
No ratings yet

Roomkaas met bosvruchtenjam

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Dessert, Fruit, Kaas
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In kom slagroom met suiker half stijf kloppen.
  • Roomkaas toevoegen en erdoor kloppen.
  • Overdoen in vier schaaltjes.
  • In elk schaaltje in midden 1eetlepel jam scheppen en crème de cassis erover schenken.

Recept afdrukken
No ratings yet

Roomkaas met bosvruchtenjam

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Fruit, Kaas, Nagerecht
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In kom slagroom met suiker half stijf kloppen.
  • Roomkaas toevoegen en erdoor kloppen.
  • Overdoen in vier schaaltjes.
  • In elk schaaltje in midden 1eetlepel jam scheppen en crème de cassis erover schenken.

Recept afdrukken
No ratings yet

Kir Royal sorbet

Allerhande 2002
Bereidingstijd10 minuten
Recept categorieën: IJs, Nagerecht
Dieët: Vegetarisch
porties: 2 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Met warme eetlepel 4-6 kleine bolletjes scheppen uit sorbetijs.
  • IJsbolletjes in 2 champagneflutes opstapelen, bessenlikeur erover schenken en glazen opvullen met mousserende wijn.

Recept afdrukken
No ratings yet

Flensjes met bosvruchtenyoghurt

Aller Hande 1997
Voorbereidingstijd2 Uren
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Dessert, Nagerecht, Pannenkoeken
porties: 4 personen
Calorieën: 405kcal

ingrediënten

Bereidingswijze

Voorbereiden:

  • In kom bosvruchtenmix in ca. 2 uur laten ontdooien.
  • Zeef bekleden met keukenpapier.
  • Biogarde of yoghurt in zeef schenken en ca. 2 uur laten uitlekken tot massa stevig wordt.
  • Intussen boven maatkan bloem zeven.
  • Zout erdoor roeren.
  • Ei erboven breken.
  • Helft van melk toevoegen.
  • Al kloppend met handmixer rest van melk toevoegen.
  • Blijven kloppen tot glad beslag ontstaat. In steelpan (of magnetron) 20 g boter smelten.
  • Gesmolten boter door beslag roeren.
  • Beslag ca. 15 minuten laten staan.

Bereiden:

  • In kom slagroom met poedersuiker stijfkloppen.
  • Uitgelekte biogarde luchtig erdoor scheppen.
  • 1/4 Deel van bosvruchten erdoor scheppen.
  • Crème de cassis door rest van bosvruchten scheppen.
  • In koekenpan 1/8 deel van rest van boter verhitten. 1/8
  • Deel van beslag in pan schenken en over panbodem laten uitvloeien.
  • Flensje bakken tot bovenkant bijna droog is.
  • Flensje dief spatel keren en onderkant in nog ca. 1 minuut goudbruin bakken.
  • Flensje op bord laten glijden en warm houden (op pan met kokend water of onder aluminiumfolie).
  • Op zelfde manier nog 7 flensjes bakken.
  • Bosvruchtenyoghurt op flensjes scheppen.
  • Flensjes oprollen.
  • Op vier borden elk 2 flensjes leggen.
  • Rest van bosvruchten aan uiteinden van flensjes scheppen.
  • (Eventueel naar smaak bestrooien met poedersuiker).

Tips / Opmerkingen

koekenpan met anti-aanbaklaag, doorsnede ca. 18 cm,
kom
keukenpapier
Zeef
maatkan
handmixer
steelpan

Nutrition

Calorieën: 405kcal | koolhydraten: 30g | Eiwit: 9g | Vet: 26g

Recept afdrukken
No ratings yet

Diablo

porties: 1 glas
Auteur: cocktailz.nl

Bereidingswijze

  • Pak een longdrinkglas en gooi hier enkele ijsblokjes in.
  • Schenk hier de Tequila en de Crème de Cassis over.
  • Snij de limoen in partjes.
  • Knijp een paar partjes fijn in het glas en gooi ze vervolgens in het glas.
  • Aanvullen met ginger ale en even roeren om alles goed te mengen.
  • Garneer met een partje limoen en twee rietjes.

Knapperige Hoorntjes Met Yoghurt En Vers Fruit
Recept afdrukken
No ratings yet

Knapperige hoorntjes met yoghurt en vers fruit

Recept categorieën: Nagerecht

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Snijd de fillodeegvellen elk in 4 stroken van 6 cm breed.
  • Rol om elk roomhoornvormpje losjes 2 stroken deeg, begin bij de bovenkant en werk naar het puntje toe; het vormpje moet helemaal zijn bedekt.
  • Bak de hoorntjes op de bakplaat in het midden van de oven in 10-15 minuten goudbruin.
  • Laat ze afkoelen en haal ze voorzichtig van de vormpjes.

Vulling:

  • Laat 100 gr aardbeien met de likeur 5 minuten zachtjes koken en pureer ze.
  • Schep de rest van de aardbeien met de grapefruit en de perziken om, verdeel dit over de hoorntjes en leg de hoorntjes op de bordjes.
  • Schep de yoghurt en de aardbeiensaus erbij en garneer met muntblaadjes.

Recept afdrukken
No ratings yet

Italiaanse Mascarpone-fruittaartjes

Recept categorieën: Fruit, Taart
Land van herkomst: Italië
porties: 8

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Schep de aardbeien (in plakjes), de bessen (gerist) en de frambozen met de likeur om.
  • Laat de drank 1 uur intrekken, schep het fruit af en toe om en laat het uitlekken.
  • Klop de Mascarpone met de vanillesuiker los.
  • Snijd de beschuitbollen overlangs doormidden, bestrijk de onderste helften dik met jam en breng daarop 4 laagjes Mascarpone en fruit aan (houd wat van de Mascarpone achter voor de garnering).
  • Dek af met de bovenhelften van de beschuitbollen, verdeel er de rest van de Mascarpone over, bestrooi met de gehakte pistachenoten en lepel er de dessertsaus over.

Recept afdrukken
No ratings yet

Fraises à la Grec

Aardbeien met Griekse yoghurtroom
Recept categorieën: Fruit, Nagerecht
Land van herkomst: Wereldkeuken
porties: 4
Auteur: Henk van Lierop

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Schep de aardbeien om in een schaal met 50 ml likeur (rode wijn kan ooen een zakje vanillesuiker.
  • Marineer het fruit 15 minuten.
  • Meng 125 ml creme fraiche of zure room met 2 eetlepels suiker en 150 gram Griekse yoghurt.
  • Schep de yoghurt over de aardbeien