Crumble

Fruitige Crumble met Ananas en Aardbeien

Serveer deze heerlijke Fruitige Crumble met Ananas en Aardbeien als verfrissend en feestelijk dessert!
Porties: 4
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor het ananasmengsel:

  • Een kwart ananas zonder schil, in kleine blokjes gesneden
  • Sap en zest van limoen
  • 3 eetlepels witte rum
  • 2 eetlepels abrikozenjam
  • 1 eetlepel munt fijngehakt

Voor het aardbeienmengsel:

  • 250 gram aardbeien in kleine blokjes gesneden
  • Sap en zest van limoen
  • 3 eetlepels likeur fraise des bois
  • 2 eetlepels aardbeienjam
  • 1 eetlepel munt fijngehakt

Voor de crumble:

  • 200 gram bloem
  • 100 gram boter
  • 50 gram suiker
  • 1 ei

Voor de yoghurtcrème:

  • 200 ml yoghurt
  • 200 ml crème fraîche
  • Sap van limoen
  • 1 eetlepel poedersuiker

Instructies

  • Bereid twee afzonderlijke fruitmengsels volgens de ingrediëntenlijst, maar bewaar de munt voor later.
  • Marineer de fruitmengsels au bain-marie (of in de stoomoven), 10 minuten op laag vuur.
  • Snijd de munt fijn en meng deze door beide fruitmengsels.
  • Laat de fruitmengsels afkoelen en koel ze verder in de koelkast tot gebruik.
  • Verwarm de oven voor op 160°C (hetelucht).
  • Meng voor de crumble bloem, boter, suiker en ei tot grove kruimels.
  • Verspreid de kruimels op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze gedurende ongeveer 8 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn.
  • Laat afkoelen.
  • Meng voor de yoghurtcrème yoghurt, crème fraîche, limoensap en poedersuiker.
  • Doe het mengsel in een spuitzak en zet deze in de koelkast tot gebruik.
  • Bouw de crumble op in hoge glazen door afwisselend lagen ananasmengsel, kruimels, yoghurtcrème, aardbeienmengsel en kruimels toe te voegen, tot de glazen vol zijn.
  • Garneer de bovenkant van de crumble met extra kruimels, fruit en munt.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een zoete dessertwijn zoals Sauternes of Muscaat uit Zuid-Frankrijk past goed bij deze crumble.

Voedingswaarden

Calories: 480 kcal | koolhydraten: 55 g | Protein: 7 g | Vet: 25 g | Zout: 0.3 mg | Sugar: 25 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Fruit / Nagerecht
Land van herkomst Engeland / Frankrijk
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch / Zout arm