Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55
Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99
Tartaartje met roergebakken bleekselderij
porties: 1 persoon
ingrediënten
- 200 g vastkokende aardappelen in stukken
- 1 tartaartje
- 2 eetlepels curry ketchup
- 3 eetlepels olijfolie
- 4 stengels bleekselderij in stukken van 3 cm
- 1 theelepel kerriepoeder
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 1 kleine rode ui in dunne partjes
Bereidingswijze
- Aardappelen in ca. 10 minuten gaarkoken.
- Tartaartje bestrijken met curry ketchup en in 1 eetlepel olie in 3-4 minuten per kant bruin en
- rosé of net gaar bakken.
- In wok rest van olie verhitten en bleekselderij met kerriepoeder en tijm 2 minuten roerbakken.
- Ui erdoor scheppen en nog 2 minuten roerbakken.
- Scheutje water en wat zout toevoegen.
- Bleekselderij in nog 4-5 minuten zachtjes gaar stoven.
- Tartaartje op bord leggen.
- Scheutje water bij bakvet schenken en al roerend aan de kook brengen.
- Tartaartje met bleekselderij en gekookte aardappels op bord scheppen.
- Jus over aardappels scheppen.