Boerenkoolquiche
Allerhande 2005
porties: 4 personen
ingrediënten
- 3 eetlepels boter
- 1 grote ui grofgesnipperd
- 150 gr boerenkool panklare
- 1 theelepel tijm gedroogde
- 5 plakjes deeg voor hartige taart diepvries, ontdooid
- 1 runderrookworst in plakjes
- 4 eieren
- 100 ml kookroom
Bereidingswijze
- Oven voorverwarmen op 200 °C.
- In grote pan boter verhitten en ui 2 minuten zachtjes fruiten.
- Boerenkool en tijm erdoor scheppen en kool al omscheppend laten slinken.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- Ingevette taartvorm bekleden met plakjes bladerdeeg en randen goed op elkaar drukken.
- Overtollig deeg langs rand van taartvorm wegsnijden.
- Boerenkoolmengsel over taartbodem verdelen en plakjes rookworst erop leggen.
- In kom eieren loskloppen met kookroom, zout en peper.
- Eiermengsel over boerenkool schenken.
- In midden van oven boerenkoolquiche in 25-30 minuten goudbruin en gaar bakken.
- Lekker met tomatensalade.
notitie:
- Boerenkool in laagjes. Laat boerenkool al omscheppend in olie in een wok iets slinken en
- roer er dan 1 bakje Hüttenkäse (200 g) en wat geraspte belegen kaas door. Verdeel dit
- mengsel om en om met voorgekookte aardappelplakjes, plakken ham en plakjes tomaat in
- een ingevette ovenschaal. Strooi er nog wat geraspte kaas over en bak de schotel in een
- voorverwarmde oven van 175 °C in 25-30 minuten goudbruin en gaar.