Recept afdrukken
No ratings yet

Boerenkoolquiche

Allerhande 2005
Recept categorieën: Hartige taart, Hoofdgerechten
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 200 °C.
  • In grote pan boter verhitten en ui 2 minuten zachtjes fruiten.
  • Boerenkool en tijm erdoor scheppen en kool al omscheppend laten slinken.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Ingevette taartvorm bekleden met plakjes bladerdeeg en randen goed op elkaar drukken.
  • Overtollig deeg langs rand van taartvorm wegsnijden.
  • Boerenkoolmengsel over taartbodem verdelen en plakjes rookworst erop leggen.
  • In kom eieren loskloppen met kookroom, zout en peper.
  • Eiermengsel over boerenkool schenken.
  • In midden van oven boerenkoolquiche in 25-30 minuten goudbruin en gaar bakken.
  • Lekker met tomatensalade.

notitie:

  • Boerenkool in laagjes. Laat boerenkool al omscheppend in olie in een wok iets slinken en
  • roer er dan 1 bakje Hüttenkäse (200 g) en wat geraspte belegen kaas door. Verdeel dit
  • mengsel om en om met voorgekookte aardappelplakjes, plakken ham en plakjes tomaat in
  • een ingevette ovenschaal. Strooi er nog wat geraspte kaas over en bak de schotel in een
  • voorverwarmde oven van 175 °C in 25-30 minuten goudbruin en gaar.

Recept afdrukken
No ratings yet

Zuurkooltaartjes

Allerhande 2003
Recept categorieën: Hartige taart, Voorgerechten
porties: 4 personen

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 200 °C. Deegplakjes laten ontdooien.
  • Zuurkool in zeef laten uitlekken en vocht goed uitdrukken.
  • Zuurkool fijner snijden. In kom eieren loskloppen met crème fraîche.
  • Kaas en royaal peper erdoor mengen.
  • Ingevette vormpjes met plakje deeg bekleden; overhangend deeg langs rand afsnijden. Deegbodems 5 min. in midden van oven voorbakken.
  • In kom zuurkool omscheppen met ham en dadels.
  • Vormpjes uit oven nemen en vulling erover verdelen.
  • Eimengsel in vormpjes schenken.
  • Taartjes in midden van oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar bakken.
  • Uit oven nemen en (lauw)warm serveren.

Tips / Opmerkingen

Lekker met een klodder zure room.

Recept afdrukken
No ratings yet

Rabarbertaartjes

AllerHande april 2000
Recept categorieën: Gebak
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Deeg in ca. 5 minuten laten ontdooien.
  • Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
  • Rabarber wassen en in gelijke stukjes snijden.
  • In ruime pan met klein bodempje water, suiker, vanillesuiker, citroenrasp en rabarber zachtjes verwarmen.
  • Stukjes gaarkoken.
  • Rabarber boven kom laten uitlekken.
  • Vormpjes invetten en bekleden met deeg, overtollig deeg wegsnijden.
  • Bodem inprikken en bestrooien met paneermeel.
  • In pannetje 1 dl kookvocht van rabarber verhitten.
  • Aardappelzetmeel losroeren met 1 theelepel water en door rabarbervocht roeren.
  • Ca. 1 minuut laten koken en binden.
  • Rabarber over vormpjes verdelen.
  • Gebonden sap erover schenken.
  • Taartjes in midden van oven in ca. 25 minuten gaar bakken.

Recept afdrukken
No ratings yet

Minispinazietaartjes

AH 12 maanden Lekker Eten
Recept categorieën: Hapjes, Hartige taart
porties: 24 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200°c
  • Snijd de plakjes deeg elk in 4 vierkantjes.
  • Bekleed de holletjes van de muffinvorm met deeg en druk het deeg goed tegen de rand. 2.
  • Doe de ontdooide spinazie in een zeef en druk er zo veel mogelijk vocht uit. 3.
  • Klop in kom de eieren met tapenade, kaas, slagroom en naar smaak peper los.
  • Roer de spinazie er met een vork door, tot alles een mooi egaal mengsel is. 4.
  • Vul de taartjes met het spinaziemengsel.
  • Zet de vorm op het rooster in het midden van de oven en bak de taartjes in ca. 15 min. goudbruin en gaar.

Tips / Opmerkingen

Serveer ze lauwwarm.

Recept afdrukken
No ratings yet

Rabarbertaartjes

Aller Hande april 2000
Recept categorieën: Bijgerecht, Gebak, Groenten, Taart
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Deeg in 5 minuten laten ontdooien.
  • Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
  • Rabarber wassen en in gelijke stukjes snijden.
  • In ruime pan met klein bodempje water,suiker, vanillesuiker, citroenrasp en rabarber zachtjes verwarmen.
  • Stukjes gaar koken.
  • Rabarber boven kom laten uitlekken.
  • Vormpjes invetten en bekleden met deeg, overtollig deeg wegsnijden.
  • Bodem inprikken en bestrooien met paneermeel.
  • In pannetje 1 dl kookvocht van rabarber verhitten.
  • Aardappelzetmeel losroeren met 1 theelepel water en door rabarbervocht roeren.
  • 1 minuut laten koken en binden.
  • Rabarber over vormpjes verdelen.
  • Gebonden sap erover schenken.
  • Taartjes in midden van oven in 25 minuten gaar bakken.

Recept afdrukken
No ratings yet

Zuurkoolquiche

Bereidingstijd15 minuten
Land van herkomst: Nederland

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Deeg laten ontdooien volgens gebruiksaanwijzing.
  • Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
  • Zuurkool laten uitlekken en beetje fijner snijden.
  • Ananas laten uitlekken.
  • Eieren loskoppen met room, kaas, zout en peper.
  • Quichevorm bekleden met deeg.
  • Katenspek over bodem verdelen.
  • Zuurkool erover verdelen.
  • Ananasschijven erop rangschikken.
  • Roommengsel over zuurkool schenken.
  • Opstaande randjes van deeg naar binnen vouwen.
  • Quiche in ca. 25 minuten in midden van oven gaar en goudbruin bakken, eventueel afdekken met aluminiumfolie als quiche te bruin kleurt.

Tips / Opmerkingen

Notitie: Lekker met kropsla

Recept afdrukken
No ratings yet

Pittige uientaart

Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Deeg ontdooien volgens gebruiksaanwijzing.
  • Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
  • Uien pellen en in halve ringen snijden.
  • In braadpan olie verhitten.
  • Uien ca. 4 minuten bakken.
  • Ham en Currypasta toevoegen en even meebakken.
  • Eieren loskloppen met slagroom en kaas.
  • Taartvorm invetten en bekleden met deeg.
  • Uimengsel erover verdelen.
  • Eimengsel erover gieten.
  • Taart in midden van oven in ca. 25 minuten gaar en goudbruin bakken.

Tips / Opmerkingen

Lekker met salade van kropsla met yoghurtdressing.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gehaktbroodjes

Recept categorieën: Brunch, Hartige taart, Lunch, Varkensvlees, Vlees
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
  • Deegplakjes laten ontdooien volgens gebruiksaanwijzing.
  • Augurken in blokjes snijden.
  • Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden.
  • Gehakt vermengen met augurk, bosui en gehaktkruiden.
  • 4 deegplakjes uitspreiden op aanrecht en besmeren met mosterd.
  • Gehakt er in bergjes opleggen.
  • Afdekken met resterende deegplakjes.
  • Randen goed dichtdrukken.
  • Broodjes in ca. 25 minuten in oven gaar en bruinbakken.

Tips / Opmerkingen

Serveren met sla gemengd met dressing.

Champignontaart
Recept afdrukken
No ratings yet

Champignontaart

Slank
Recept categorieën: Hartige taart, Hoofdgerechten
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Deeg laten ontdooien.
  • Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
  • Champignons schoonmaken, in plakjes snijden.
  • Ui pellen en snipperen.
  • Quichevorm invetten met olie.
  • In koekenpan rest van olie verhitten.
  • Ui en champignons ca. 5 minuten bakken, vocht laten verdampen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Peterselie fijn knippen.
  • Eieren loskloppen, met crème fraîche en peterselie door champignons scheppen.
  • Quichevorm met deegplakjes bekleden en op enkele plaatsen met vork inprikken.
  • Champignonmengsel op deeg scheppen.
  • Taart in midden van oven in ca. 35 minuten gaar en goudbruin bakken.

Tips / Opmerkingen

Lekker met ijsbergsla.

Recept afdrukken
No ratings yet

Hartige makreeltaartjes

AllerHande januari 2004
Recept categorieën: Hartige taart, Hoofdgerechten, Vis
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 200 °C.
  • Deeg laten ontdooien en elk plakje op met bloem bestoven aanrecht iets dunner uitrollen.
  • Quichevormpje op deeg leggen en ruime cirkel rondom uitsnijden.
  • Ingevette vormpjes hiermee bekleden.
  • Makreelfilets in stukjes verdelen en op deegbodems leggen.
  • In kom eieren loskloppen met mierikswortel, slagroom, zout en peper en bieslook.
  • Eimengsel over makreel schenken.
  • Taartjes in midden van oven in ca. 40 minuten bruin en gaar bakken.
  • Intussen dressing en mespunt peper door koolreepjes scheppen.
  • Taartjes uit vormpjes nemen en met koolsalade serveren.