Recept afdrukken
No ratings yet

Pannenkoekrol met spinazie

Recept categorieën: Pannenkoeken, Tapas
Land van herkomst: Mediterraan
Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc: Kerst
porties: 8 x3 stuks
Auteur: Tina de Vries / Ned. Vegetariërsbond

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Klop de eieren los met een beetje zout, peper en chilipoeder.
  • Doe beide meelsoorten bij het ei.
  • Roer met een garde goed door.
  • Voeg langzaam al roerende de melk en het water toe.
  • Klop de olie erdoor.
  • Bak lekkere dunne goudbruine pannenkoeken of gebruik kant-en-klare pannenkoeken.
  • Laat de spinazie ontdooien en daarna in een vergiet uitlekken.
  • Verkruimel de feta.
  • Snijd de tomaatjes fijn.
  • Hak de basilicum fijn.
  • Meng de feta, tomaatjes, pesto, basilicum en peper & zout door de spinazie.
  • Breng goed op smaak.
  • Verdeel de spinazie over de pannenkoeken en rol ze op.
  • Snijd elke pannenkoeken in drie schuine stukken.

Tips / Opmerkingen

Serveer warm.

Recept afdrukken
No ratings yet

Quorngehakt en zon gedroogde tomaten canneloni

Recept categorieën: Vleesvervangers
Land van herkomst: Italië
Dieët: Vegetarisch
porties: 4
Auteur: V-Day

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verhit de olie en fruit de ui aan.
  • Bak tot de ui glazig is en voeg dan de knoflook toe.
  • Voeg de zon gedroogde tomaten toe en de Quorn fijngehakt.
  • Verhit voor 3 minuten.
  • Voeg de spinazie toe zet de deksel op de pan en laat voor 1 minuut sudderen.
  • Roer het mengsel door en laat het even afkoelen.
  • Roer de roomkaas en basilicum erdoor en peper en zout.
  • Vul de cannelloni buisjes en leg ze in een ovenschaal en giet de bechamel saus erover.
  • Dek af met de geraspte parmenzaanse kaas.

Tips / Opmerkingen

Deze Quorn vulling en saus kan ook gebruikt worden voor de bereiding van lasagne.

Recept afdrukken
No ratings yet

Ravioli-ovenschotel met spinazie

Recept categorieën: Pasta
Land van herkomst: Italië
porties: 4

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de ravioli ± 8 minuten in ruim water met zout en laat ze daarna
  • uitlekken.
  • Leg de spinazie in een zeef en druk het vocht er goed uit.
  • Meng de spinazie met de peterselie en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  • Breng de melk aan de kook en laat de roomkaas hierin al roerend smelten.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan lichtbruin.
  • Verwarm de oven voor op 225°C.
  • Schep in de ovenschaal om en om lagen ravioli, spinazie en saus, eindig met kaassaus.
  • Verdeel er de pijnboompitten en de Spaanse peper over.
  • Gratineer de raviolischotel ± 15 minuten in het midden van de oven.

Recept afdrukken
No ratings yet

Spinazie champignon gratin

bijgerecht voor 4 personen
Recept categorieën: Groenten, Ovenschotel
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Spinazie uitknijpen.
  • In helft van boter gehalveerd teentje knoflook in ± 3 minuten zachtjes bruin bakken.
  • Spinazie toevoegen, ± 4 minuten bakken.
  • Béchamelsaus verwarmen.
  • Helft van saus, zout en peper door spinazie roeren.
  • Overdoen in beboterde ovenschaal.
  • Grill voorverwarmen.
  • In rest van boter champignons ± 5 minuten bakken (2 eetlepels champignons uit pan scheppen).
  • Rest van béchamelsaus in pan schenken.
  • Slagroom lobbig kloppen.
  • Eidooiers erdoor kloppen.
  • Room-eimengsel door champignonmengsel roeren en over spinazie verdelen.
  • Achtergehouden champignons eropp scheppen.
  • Onder hete grill in ± 4 minuten laten gratineren.