Recept afdrukken
No ratings yet

Romige doperwtensoep

Recept categorieën: Groenten, Soep
Land van herkomst: Mediterraan
Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc: Kerst
porties: 6 personen
Auteur: Tina de Vries / Ned. Vegetariërsbond

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd de bosui in dunne ringetjes.
  • Verhit een beetje olie in een soeppan.
  • Voeg de bosui toe en bak enkele minuten.
  • Pers de knoflook erbovenuit en bak nog een minuutje mee.
  • Voeg de bevroren doperwten en de bouillon toe en breng aan de kook.
  • Laat op zacht vuur ongeveer 10 minuten doorkoken.
  • Pureer de soep en zet de pan weer op het vuur.
  • Roer de room erdoor.
  • Breng op smaak met zout & peper.
  • Schenk de soep in kleine kommetjes.
  • Garneer met een blaadje munt.

Tips / Opmerkingen

Warm serveren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gemengde groentecurry II

Recept categorieën: Curry's, Groenten
Dieët: Vegetarisch
porties: 2 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd alle groenten in stukjes.
  • Snijd de ui in ringen en bak die in de olie goudbruin.
  • Voeg de geraspte gemberwortel, de knoflook, de fijngehakte paprika's, de kurkuma, het korianderpoeder en zout toe en roerbak ± 3 minuten.
  • Voeg de groenten toe en bak die ± 3 minuten mee.
  • Voeg 3 dl water toe en kook het geheel op zacht vuur gaar.
  • Voeg de tomatenpuree toe en roer tot een dikke saus ontstaat.
  • Serveer met basmatirijst.

Recept afdrukken
No ratings yet

Lauwwarme vissalade met dilleroom

Recept categorieën: Salade, Vis, Voorgerechten
porties: 4
Auteur: Madmum

Bereidingswijze

  • De kabeljauw droogdeppen met keukenpapier en in blokjes snijden en marineren in de olijfolie, citroensap, zout en peper.
  • De vis 30 minuten laten staan.
  • Over elk bordje wat sla verdelen.
  • Een sausje van de crème fraîche, dille op olie en zout en peper naar smaak een sausje kloppen.
  • Intussen de asperges wassen en met de doperwtjes in een kleine geperforeerde schaal overdoen.
  • De vis in een andere kleine geperforeerde schaal leggen en alles tegelijk 10 minuten op 100% stomen.
  • De vis en de groenten iets laten afkoelen en over de sla verdelen.
  • De saus er voorzichtig over druppelen.

Tips / Opmerkingen

Evt. serveren met stokbrood.
hetelucht: 110 °C
bereidingstijd: ca. 10 minuten
stoomtoevoer: 100%

Recept afdrukken
No ratings yet

Tori Gohan

Rijstschotel met kalkoen
Recept categorieën: Gevogelte, Kalkoen
Land van herkomst: Japan
porties: 4

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd het kalkoenvlees in dunne repen en marineer die ± 30 minuten in een
  • mengsel van sojasaus, rijstwijn en 40 gr suiker.
  • Giet 1 dl kokend water op de shii-takes, laat ze hierin 15 minuten wellen en
  • snijd ze in reepjes.
  • Was de rijst in een zeef onder koud stromend water en laat goed uitlekken.
  • Doe de rijst over in een pan met dikke bodem.
  • Leg de kalkoenreepjes, de shii-takes en de doperwten erop en bestrooi met
  • 1 theelepel zout.
  • Giet de bouillon erop en breng het gerecht snel aan de kook.
  • Sluit de pan, draai het vuur laag en kook de rijst in ± 35 minuten gaar.

Tips / Opmerkingen

De Japanse naam voor dit gerecht is Tori Gohan. Het valt in Japan onder de
Donburi-gerechten: snelle 'fastfood'-rijstgerechten met een vlees-, ei- of
groentenvulling. De naam Donburi verwijst naar de ronde wijde kom met
een ronde voet, waarin het gerecht wordt geserveerd. Veel fastfoodrestaurants in Japan hebben dit soort gerechten op de kaart.

Laksa met kip
Recept afdrukken
No ratings yet

Laksa met kip

Laksa met kipDit recept staat bij Boodschappen.nl, maar heeft veel en veel te veel eiermie in de receptuur.Dit is zoals ik het nog een keer ga maken!
Recept categorieën: Gevogelte, Kip, Soep
Land van herkomst: Thailand
porties: 4
Auteur: Lidy Poll-Weber

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verhit de olie in een soeppan en bak hierin de ui, knoflook, gember en currypasta circa 1 minuut.
  • Voeg de kipfilet toe en bak deze rondom goudbruin. Voeg de kokosmelk en bouillon toe en laat circa 10 minuten pruttelen.
  • Voeg vervolgens de erwten toe en kook de mie in 6 minuten gaar in de bouillon.
  • Schep de taugé op de soep en garneer met de koriander en bosui. Serveer de laksa met partjes limoen.
  • Garneren met een hard gekookt ei en gefruite uitjes.

Buideltjes van Chinese kool
Recept afdrukken
No ratings yet

Buideltjes van Chinese kool

Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten, Rundvlees
Auteur: Cas Spijkers

Bereidingswijze

  • Maak de bladeren van de Chinese kool los, was ze en blancheer ze circa 4 minuten in kokend water met zout.
  • Giet niet af, maar schep de balderen met een schuimspaan uit de pan, laat ze schrikken onder de koude kraan en dep ze droog.
  • Bewaar het kookvocht.
  • Was het bieslook en dompel het kort in het hete water.
  • Snipper de gepelde uien.
  • Doe de helft in een kom.
  • Kneed met het gehakt, het ei, de mierikswortel en zout en peper tot een samenhangend geheel.
  • Meng de geraspte kaas door het gekat en vorm hiervan balletjes ter grootte van een pingpongballetje.
  • Verpak de balletjes een voor een in een blad Chinese kool en bind de buideltjes met een spriet bieslook dicht.
  • Breng het kookvocht van de koolbladeren weer aan de kook en laat de buideltjes daarin in circa 15 minuten gaar worden.
  • Verhit de boter voor de saus in een steelpan en laat daarin de resterende uisnippers fruiten.
  • Voeg de doperwtjes en de fijngedrukte tomaten toe en laat 6 tot 8 minuten zachtjes koken.
  • Breng de saus op smaak met zout en tabasco.
  • Neem de buideltjes voorzichtig uit het kookvocht, laat ze goed uitlekken en serveer ze met de saus.