Broodjes voor de zaterdag
porties: 2
ingrediënten
- 2 maanzaadbroodjes
- 100 g roerbaktofu
- 1 eetlepel maïskiemolie
- 2 sjalotjes of 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 rode peper
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 100 g taugé
- 2-3 eetlepels diepvriesdoperwtjes ontdooid
- ½ dl groentebouillon
- 1 eetlepel sojasaus
Bereidingswijze
- Halveer de maanzaadbroodjes en rooster ze vlak voordat het tofu-groentemengsel is roergebakken.
- Verhit een hapjespan of wok en verhit de olie daarin.
- Voeg de stukjes roerbaktofu toe en roerbak deze ± 2 minuten.
- Pel de sjalot of ui en het teentje knoflook, hak ze fijn en bak ze in de pan mee.
- Halveer de peper, verwijder het zaad en de zaadlijsten en snijd de peper in ragdunne reepjes.
- (Vervang de peper eventueel door 1 theelepel sambal oelek).
- Maak de paprika's schoon, snijd ze in repen, voeg die aan de ingrediënten in de pan toe en roerbak alles ± 3 minuten.
- Was de taugé en laat deze goed uitlekken.
- Rooster nu de broodjes.
- Voeg de taugé en de doperwtjes toe, schep om en voeg de groentebouillon en de sojasaus toe.
- Warm even door en serveer direct op de warm geroosterde broodjes.
Tips / Opmerkingen
Variatietip:
- Vervang de paprika's door champignons of een mengsel van champignons en shii-take.
- Voeg tegelijk met de taugé een handvol rucola of ezelsoren toe. Let er dan extra goed op dat de sla knapperig blijft.