Spaghetti met courgette-muntsaus en kip
Snel te maken
porties: 4 personen
ingrediënten
- 350 g volkoren spaghetti biologisch
- 600 g courgettes
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 15 g verse munt
- 350 g kipfilet
- 2 eetlepels ketjap manis
- 1 theelepel djinten
- 2 eetlepels olijfolie
Bereidingswijze
- Spaghetti volgens gebruiksaanwijzing koken.
- Courgettes schoonmaken en in stukjes snijden.
- Uien en knoflook pellen en snipperen.
- Munt schoonmaken en fijnhakken.
- Kipfilets in reepjes snijden en mengen met ketjap manis, helft knoflook en helft komijn.
- In koekenpan 1 eetlepel olie verhitten en kipreepjes 10 minuten bakken.
- In diepe pan 1 eetlepel olie verhitten en courgette met ui 3 minuten al omscheppend bakken.
- Rest knoflook en rest komijn toevoegen en 1 minuut bakken.
- Helft in koekenpan bij kip scheppen en meebakken.
- Aan diepe pan 3 dl water toevoegen en rest courgette 5 minuten koken.
- Met staafmixer pureren.
- Kip en munt door courgettesaus roeren.
- Spaghetti met daarop courgette-kipmengsel op vier borden scheppen.