Daging Besengek
porties: 4 personen
ingrediënten
- 500 g mager rundvlees in blokjes
- 1 grote ui fijngesneden
- 4 teentjes knoflook fijngesneden
- 1 prei in reepjes gesneden
- 2 eetlepels kemiriepasta
- 2 eetlepels sambal trassi
- 1 theelepel ketoembar
- ½ theelepel djinten
- ½ theelepel koenjit
- 1 theelepel laos
- 1 theelepel sereh
- 1 theelepel suiker
- 3 eetlepels assemwater
- 2 dl santen
- 1 daun salam Indonesisch laurierblad
- Ketjap manis
- Zout
Bereidingswijze
- Snijd het vlees in blokjes en maak een boemboe in de vijzel van ui, knoflook, laos, ketoembar, djinten, sereh, en sambal trassi.
- Maak 3 eetlepels olie warm in een wadjan of pan en fruit de boemboe gedurende 5 minuten.
- Voeg het vlees en de suiker toe en bak het vlees aan alle kanten bruin.
- Voeg het assemwater toe en stoof het vlees met de deksel op de pan in ongeveer 1 uur gaar. Voeg wat water toe als het gerecht te droog wordt.
- Roer nu de santen en de prei erdoor, breng op smaak met ketjap en zout, en laat het gerecht onder voortdurend roeren met het deksel eraf indikken.
- Serveer met witte rijst en een groentegerecht.