Recept afdrukken
No ratings yet

Chinese tomatensoep van Onbekende Auteur 2

Recept categorieën: Soep
Land van herkomst: Azië, China
porties: 4

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Fruit de ui, prei, tomatenpuree en de gember in een anti-aanbakpan.
  • Voeg de rest van de ingrediënten plus de bouillon toe, warm even door en serveer

Recept afdrukken
No ratings yet

Chinese tomatensoep van Onbekende Auteur 3

Recept categorieën: Soep
Land van herkomst: Azië, China
porties: 4

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Bak het gehakt rul.
  • Doe tomatensap en water in een soeppan en breng net niet aan de kook.
  • Voeg kruiden voor tomatensoep, djahé, djinten, knoflookpoeder en tomatenpuree toe.
  • Voeg gehakt toe (bakvet verwijderen).
  • Roer goed door elkaar.
  • Voeg ongekookte rijst toe.
  • Laat ongeveer 15 minuten zachtjes pruttelen.
  • Voeg suiker en azijn toe.
  • Proef of de soep niet te zoet is.
  • Voeg dan evt. azijn toe.
  • Als de soep iets te zuur is, voeg dan suiker toe.
  • Als laatste de curry en ketjap toevoegen.

Tips / Opmerkingen

Heerlijk met pistoletjes met roomboter en kaas!

Gemarineerde vis met Marokkaanse kruiden
Recept afdrukken
No ratings yet

Gemarineerde vis met Marokkaanse kruiden

Recept categorieën: Vis
Land van herkomst: Marokko
porties: 4
Auteur: zuivelonline.nl

ingrediënten

Bereidingswijze

Bereiding:

  • Dep de visfilets droog met keukenpapier en leg ze, naast elkaar, in een lage ovenschaal.
  • Snipper de gepelde ui fijn.
  • Doe het citroensap in een kom en pers de gepelde knoflookteentjes erboven uit.
  • Voeg de specerijen en het zout toe en roer tot het zout is opgelost.
  • Klop de olie erdoor en roer de ui en koriander erdoor.
  • Schenk het mengsel over de vis en laat die, afgedekt in de koelkast, minstens 30 minuten marineren.
  • Maak de venkel schoon, houd wat van de mooie 'veertjes' achter en snijd de knollen overlangs in smalle reepjes van ca. 1/2 cm.

Afwerking:

  • Verwarm de oven voor op 190 °C.
  • Smelt de boter in een koekenpan, roer de venkelreepjes erdoor en schenk er ca. 1 dl water bij.
  • Breng het geheel aan de kook en laat de venkel, afgedekt, 5 minuten zachtjes koken.
  • Verwijder het deksel en laat de venkel in nog ca. 7 minuten gaar worden en het vocht voor het grootste deel verdampen.
  • Breng de groente op smaak met zout.
  • Zet intussen de schaal met de vis, onafgedekt op een rooster, in het midden van de oven en laat de vis in ca. 10 minuten gaar worden.
  • Schep de venkel op de borden en leg de vis met de saus erop.
  • Garneer met de venkelveertjes.

Tips / Opmerkingen

Lekker met rijst of couscous en een tomatensalade.

Recept afdrukken
No ratings yet

Groentenballetjes met romige tomatensaus

Totale tijd45 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten
Dieët: Vegetarisch
porties: 4

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Aardappelen en bloemkoolroosjes in weinig water met zout in 20 min. gaarkoken.
  • Aardappelen en bloemkool afgieten en fijnstampen met 2 el yoghurt.
  • Helft van gemalen koriander, komijn, kurkuma en verse koriander erdoor mengen.
  • Bloem toevoegen en puree op smaak brengen met zout en peper.
  • Handen met bloem bestuiven en van pureemengsel ca. 30 balletjes draaien.
  • In koekenpan knoflook, gember, rode peper en rest van specerijen in 2 el olie bakken.
  • Tomaten toevoegen en geheel ca. 10 minuten zachtjes laten sudderen tot saus is ingedikt; zo nu en dan roeren.
  • Oven voorverwarmen op 100°C.
  • Rest van olie in diepe pan of wok verhitten.
  • Groenteballetjes in porties in 4-5 min. rondom bruin en gaar frituren.
  • Op keukenpapier laten uitlekken en in oven warmhouden.
  • Saus van vuur nemen en met zout en peper op smaak brengen.
  • Rest van yoghurt erdoor roeren.
  • Saus over groenteballetjes scheppen of erbij serveren.
  • Rest van verse koriander erover strooien.

Recept afdrukken
No ratings yet

Andijviestamppot 5

Recept categorieën: Groenten, Noten, Stamppot, Vlees
Land van herkomst: Nederland
porties: 4

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in kleine stukjes.
  • Kook ze in weinig water met zout in ± 20 minuten gaar.
  • Verhit intussen de helft van de boter in een koekenpan en bak de shoarmareepjes ± 4 minuten.
  • Hak de cashewnoten grof.
  • Verwarm de melk.
  • Giet de aardappelen af en pureer ze.
  • Voeg de melk en de rest van de boter toe en schep de andijvie, de shoarmareepjes, de cashewnoten en de djintan door de aardappelpuree.

Tips / Opmerkingen

Lekker met atjar tjampoer.

Aziatische Gehaktballen
Recept afdrukken
No ratings yet

Aziatische Gehaktballen

Recept categorieën: Bijgerecht, Vlees
Land van herkomst: Azië
porties: 4 ballen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Doe het gehakt in een grote kom, de ui, 1 ei, de sjalot, het paneermeel (in lagen) toevoegen met alle kruiden.
  • Goed mengen.
  • Voeg nu het tweede ei toe (zo wordt de bal lekker mals) met de ketjap en kneedt heel goed en gelijkmatig door elkaar.
  • Laat heel even opstijven in de koelkast en draai er dan 4 gelijkmatige ballen van van 125 g per stuk.
  • Doe boter en olijfolie (tegen het spatten) in een koekenpan en braad de ballen rondom mooi aan.
  • (Schroei ze goed dicht want zo blijven de smaken in je ballen optimaal behouden.)
  • Voeg dan één koffiebeker water toe en nog een scheut sojasaus.
  • Laat dit inkoken en de ballen tegelijkertijd smoren zodat ze gaar zijn.