Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55
Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99
Gegrilde zalmfilet met peterseliedressing
porties: 4
ingrediënten
- 1 schaaltje peterselie à 15 g
- 1 zoetzure augurk fijngehakt
- 2 eetlepel(s) van het augurkennat
- 2 eetlepel(s) olijfolie traditioneel
- peper
- zeezout
- 1 zak panklare aardappelen kruimig à 1 kg
- 4 stukken zalmfilet
- 1 pot doperwten à 680 g
- 1 pot maïs à 180 g
Bereidingswijze
- Pluk de blaadjes peterselie van de takjes en hak ze fijn.
- Roer ze met de augurk, het augurkennat, 1 eetlepel van de olie en peper en zout door elkaar.
- Kook intussen de aardappelen in water met zout gaar.
- Bestrijk de zalm met de rest van de olie en bestrooi met peper en zout naar smaak.
- Grill de vis onder de hete grill in ± 7 minuten bruin en net gaar.
- Verwarm de doperwten met de maïs en een beetje zout naar smaak.
- Verdeel de afgegoten doperwten over een schaal, leg de vis erop en lepel de dressing erover.
- Serveer met de aardappelen.