Doperwtjes à la Française

Deze doperwtjes à la Française zijn een heerlijk Frans bijgerecht.
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 g tomaten
  • 1 ui
  • Boter
  • 300 g doperwten diepvries
  • 1 bekertje zure room
  • peterselie Fijngehakte

Instructies

  • Ontvel de tomaten en snijd ze in stukjes.
  • Hak de ui fijn.
  • Verhit wat boter in een pan en fruit de ui.
  • Kook ondertussen de diepvriesdoperwten bijna gaar in licht gezouten water.
  • Voeg de tomaten toe aan de ui en laat ze ongeveer 5 minuten meekoken voordat je de
  • uitgelekte doperwten toevoegt.
  • Roer alles goed door elkaar en voeg vervolgens de zure room toe.
  • Bind het geheel met allesbinder als de saus te dun is.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Bestrooi de doperwtjes met fijngehakte peterselie en serveer.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Land van herkomst Frankrijk
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch