Recept afdrukken
No ratings yet

Worteltjes met ui en salie

Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

VoorBereiden:

  • Worteltjes wassen en halveren.
  • Laurierblad, tijm en peterselie met dik garen tot boeketje binden.
  • Sjalotjes pellen en snipperen.
  • Bosui schoonmaken en in ringen snijden.
  • Salieblaadjes in smalle reepjes snijden.

Bereiden:

  • In wok of hapjespan olie verwarmen.
  • Wortel, sjalot en bosui al omscheppend ca. 3 minuten bakken zonder dat ze bruin kleuren. Kruidenboeketje en helft van salie toevoegen.
  • Ca. 11/2 dl warm water en suiker toevoegen.
  • Wortelmengsel afgedekt in ca. 20 minuten gaar stoven.
  • Laatste 10 minuten erwtjes laten meekoken.
  • Eventueel kookvocht afgieten, boeketje verwijderen.
  • Op smaak brengen met zout, peper en rest van salie.
  • Serveren met bijvoorbeeld gegrilde lamskoteletjes met tijmboter.

Recept afdrukken
No ratings yet

Venkelbootjes met doperwtjes

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 2 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Van onderkant van venkelknol plakje afsnijden en twee buitenste bladeren van venkel
  • afpellen, stukje (ca. 3 cm) van stengel eraan laten zitten.
  • Venkel in vieren snijden, harde kern en stengels wegsnijden.
  • Venkel in heel smalle reepjes snijden, mooi groen bewaren.
  • In pan venkelbootjes en reepjes in 6 minuten gaarkoken.
  • In andere pan doperwtjes volgens gebruiksaanwijzing Bereiden: .
  • Venkelgroen fijnsnijden.
  • Venkelbootjes laten uitlekken.
  • Venkel en doperwtjes afgieten en door elkaar scheppen.
  • Boter en venkelgroen door groente roeren.
  • Op smaak brengen met zout.
  • Venkelbootjes met venkelmengsel vullen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Pilaf met kalkoen

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Kalkoen, Rijst
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Ui pellen en fijn snipperen.
  • In pan 1 1/2 eetlepel olie verhitten.
  • Ui met 2 eetlepels Biryanipasta ca. 1 minuut fruiten.
  • Rijst al omscheppend ca. 1 minuut meebakken.
  • Rozijnen en 3 dl water toevoegen (= pilaf).
  • Pilaf afgedekt in ca. 20 minuten zachtjes gaar koken.
  • Intussen kalkoen in blokjes snijden.
  • In (hapjes)pan rest van olie verhitten.
  • Kalkoen met rest van Biryanipasta ca. 3 minuten bakken.
  • Doperwtjes, gezeefde tomaten en 1 dl water erdoor roeren.
  • Kalkoenmengsel onafgedekt in ca. 12 minuten zachtjes gaar sudderen.
  • Pilaf over twee borden verdelen.
  • Kalkoenmengsel erover scheppen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Pilaf met kalkoen

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Kalkoen, Rijst
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Ui pellen en fijn snipperen.
  • In pan 1 1/2 eetlepel olie verhitten.
  • Ui met 2 eetlepels Biryanipasta 1 minuut fruiten.
  • Rijst al omscheppend 1 minuut meebakken.
  • Rozijnen en 3 dl water toevoegen (= pilaf).
  • Pilaf afgedekt in 20 minuten zachtjes gaar koken.
  • Intussen kalkoen in blokjes snijden.
  • In (hapjes)pan rest van olie verhitten.
  • Kalkoen met rest van Biryanipasta 3 minuten bakken.
  • Doperwtjes, gezeefde tomaten en 1 dl water erdoor roeren.
  • Kalkoenmengsel onafgedekt in 12 minuten zachtjes gaar sudderen.
  • Pilaf over twee borden verdelen.
  • Kalkoenmengsel erover scheppen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Pasta met bacon en doperwten

Allerhande 2002
Bereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kaas, Pasta, Varkensvlees
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 2 personen

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In pan met ruim kokend water tagliatelle en doperwten in ca. 5 minuten beetgaar koken.
  • Intussen bacon in repen snijden.
  • In koekenpan bacon in ca. 2 minuten knapperig bakken.
  • Peper schoonmaken en in reepjes snijden.
  • Aan bacon toevoegen en 1 minuut meebakken.
  • Kaas in blokjes snijden.
  • Pasta en doperwten afgieten.
  • Bacon, peper en kaas erdoor scheppen en geheel nog ca. 1 minuut doorwarmen. Verdelen over de borden.

Recept afdrukken
No ratings yet

Chinese five spicerijst met shii-takes

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rijst, Vlees
Land van herkomst: Oosters
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 2 personen
Auteur: Conimex

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Maak de paddenstoelen schoon.
  • Laat kleine paddenstoelen heel en snijd grote in stukken.
  • Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok het gehakt 2 minuten.
  • Voeg de shii-takes en de doperwtjes toe en wok ca. 5 minuten mee.
  • Voeg de woksaus toe, schep vervolgens de rijst erdoor en wok nog 2 minuten.
  • Schep de rijst in de kommen of op borden.

Tips / Opmerkingen

Variatietip:

Vervang voor een variant zonder vlees het gehakt door 75 g gezouten cashewnoten of pinda’s.

Recept afdrukken
No ratings yet

Chinese bahmi met doperwtjes

Recept categorieën: Groenten, Mie, Roerbakken / Wokken
Land van herkomst: Oosters
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Conimex

Bereidingswijze

  • Kook de mie volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
  • Meng ondertussen de groentemix (uit het pakje) met ½ dl kokend water en laat het tenminste 10 minuten staan.
  • Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de groenten 3 minuten.
  • Voeg de doperwtjes toe en wok deze ca. 3 minuten mee.
  • Voeg de gewelde groentemix, de mie en kruidenmix (uit het pakje) toe en wok 2 minuten mee.
  • Voeg de ketjap en de ham toe en wok nog 2 minuten.
  • Schep de Chinese bahmi op de borden.

Recept afdrukken
No ratings yet

Ajam ketjap met koriander en doperwtjesrijst

Land van herkomst: Oosters
porties: 4 personen
Auteur: Conimex

Bereidingswijze

  • Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Kook de laatste 5 minuten de doperwtjes mee.
  • Snijd de kip in blokjes.
  • Pel en snijd de uien in halve ringen.
  • Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de kip ca. 5 minuten.
  • Voeg de uien toe en wok 5 minuten mee.
  • Voeg de roerbaksaus toe en laat goed warm worden.
  • Meng de helft van de koriander door de doperwtjesrijst.
  • Verdeel de ajam ketjap over de borden en bestrooi met de rest van de koriander.
  • Schep de doperwtjesrijst ernaast.

Tips / Opmerkingen

Serveertip:

Lekker met de frisse Conimex Atjar Tjampoer als salade erbij.

Variatietip:

Vervang de koriander door peterselie of selderij.

Recept afdrukken
No ratings yet

Napolitaanse kalfsfricassée met erwtjes

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kalfsvlees, Vlees
porties: 2 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Halveer de tomaten en kook ze op de doorgesneden kant zachtjes 10 minuten in een pan.
  • Zeef ze door een roerzeef, doe ze terug in de omgewassen pan en laat ze tot¼ l inkoken.
  • Snijd het vlees in dobbelstenen, bak ze in de boter bruin en bestrooi ze met peper en zout.
  • Mak de ui en de knoflook kort mee.
  • Snijd de geschrapte wortels in plakjes en voeg die met de peterselie toe.
  • Doe de wijn en de zelfgemaakte 'coulis' erbij, laat 45 minuten zachtjes stoven en voeg zo nodig nog wat water toe.
  • Dop de erwtjes en kook ze ± 15 minuten.
  • Houd 2 tomaten even in kokend water, pel ze, verwijder de pitten en warm ze met de kappers kort warmen in de fricassée.
  • Doe het gerecht over op een schotel en garneer met basilicum.
  • Schep de erwtjes rondom.

Recept afdrukken
No ratings yet

Rijst met romige gehaktballetjes

Snel te maken.
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rijst, Rundvlees, Vlees

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing.
  • Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden.
  • Gehakt mengen met helft van bosuitjes, gehaktkruiden en ei.
  • Van gehakt kleine balletjes draaien.
  • In braadpan boter verhitten en balletjes in ca. 15 minuten gaar bakken.
  • Saus bereiden volgens gebruiksaanwijzing en rest van bosuitjes toevoegen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Intussen doperwten verwarmen volgens gebruiksaanwijzing.
  • Saus over gehaktballetjes schenken.
  • Serveren met rijst en doperwten.