Recept afdrukken
No ratings yet

Lauwwarme krieltjessalade met gegrilde zalm

Allerhande 2002
Bereidingstijd20 min
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Salade, Vis, Zalm
porties: 4 personen
Calorieën: 530kcal

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Ovengrill voorverwarmen.
  • Krieltjes halveren en in pan met ruim water en zout aan kook brengen.
  • Krieltjes in ca. 10 minuten beetgaar koken en in vergiet laten uitlekken.
  • Trostomaatjes wassen, takken doormidden knippen.
  • Zalmfilet en tomaatjes op bakblik leggen en onder ovengrill schuiven.
  • Na 5 minuten omdraaien en nog ca. 5 minuten grillen tot zalm bijna gaar is (kern mag rauw blijven).
  • Zalmfilet met twee vorken in stukjes verdelen.
  • Krieltjes, zalm en verse spinazie losjes mengen met sladressing.
  • Salade over 4 borden verdelen en garneren met trostomaatjes.

Nutrition

Calorieën: 530kcal | koolhydraten: 51g | Eiwit: 24g | Vet: 26g