Droge vlaai
Dit Belgische recept voor droge vlaai is een heerlijk gebak.
Ingrediënten
- 250 g zelfrijzend bakmeel
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 eetlepels custard
- 150 g suiker
- 2 eieren
- 1 ei losgeklopt
- 175 g boter
- Abrikozenjam
Instructies
- Voeg het zelfrijzend bakmeel, vanillesuiker en de helft van de suiker samen.
- Klop de eieren met de andere helft van de suiker tot het mengsel wit is.
- Meng dit goed met een garde door het meel.
- Zorg ervoor dat de boter goed zacht is, verwarm de boter eventueel een beetje en roer ze goed mee onder het beslag.
- Beboter en bebloem een bakvorm.
- Doe het deeg in een spuitzak en spuit de onderste laag in de vorm.
- Smeer een laag abrikozenjam over de onderste laag en spuit de bovenste laag erop.
- Bestrijk de bovenkant met losgeklopt ei en strooi er eventueel nog wat suiker over.
- Bak de koek in een voorverwarmde oven van 200 °C gedurende 25 minuten.
- Laat afkoelen en serveer.
- Geniet van deze heerlijke, zoete vlaai.