Droge vlaai

Dit Belgische recept voor droge vlaai is een heerlijk gebak.
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eetlepels custard
  • 150 g suiker
  • 2 eieren
  • 1 ei losgeklopt
  • 175 g boter
  • Abrikozenjam

Instructies

  • Voeg het zelfrijzend bakmeel, vanillesuiker en de helft van de suiker samen.
  • Klop de eieren met de andere helft van de suiker tot het mengsel wit is.
  • Meng dit goed met een garde door het meel.
  • Zorg ervoor dat de boter goed zacht is, verwarm de boter eventueel een beetje en roer ze goed mee onder het beslag.
  • Beboter en bebloem een bakvorm.
  • Doe het deeg in een spuitzak en spuit de onderste laag in de vorm.
  • Smeer een laag abrikozenjam over de onderste laag en spuit de bovenste laag erop.
  • Bestrijk de bovenkant met losgeklopt ei en strooi er eventueel nog wat suiker over.
  • Bak de koek in een voorverwarmde oven van 200 °C gedurende 25 minuten.
  • Laat afkoelen en serveer.
  • Geniet van deze heerlijke, zoete vlaai.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gebak / Koek, snoep, taart, gebak / Taart
Land van herkomst België
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch