Eendenborstfilet met ananas

Eendenborstfilet met ananas

Porties: 2 personen
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd: 12 minuten
rusttijd 10 minuten
Total time 52 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 eendenborstfilet
  • 2 citroenen
  • 1 blik ananas schijven
  • 5 cl rum
  • 35 gram rietsuiker
  • 10 gram boter
  • 1 el olijfolie
  • zout
  • peper
  • kerriepoeder

Instructies

  • Schil met een scherp mesje het geel van de helft van de citroenen en snijd dit in zeer smalle reepjes of gebruik een zesteur.
  • Kook de zestes drie minuten in kokend water.
  • Giet af en laat ze uitlekken.
  • Breng 10 cl water aan de kook en los hier de suiker in op.
  • Voeg de zestes toe en laat 20 minuten zachtjes koken.
  • Snijd 4 ananas schijven in blokjes.
  • Verhit het klontje boter en de olijfolie in een koekenpan en bak de stukjes ananas.
  • Keer regelmatig zodat de ananas een mooi kleurtje krijgt.
  • Zet de wasemkap uit en flambeer de ananas met de rum.
  • Voeg de zestes toe met 2 eetlepels van het vocht.
  • Snijd de geschilde citroen door midden en knijp uit over de ananas.
  • Meng dit alles goed door elkaar.
  • Snijd de eendenborst aan de velkant kruislings in.
  • Bak de eendenborst 7 minuten op de velkant, draai dan om en bak nog een minuut of 5.
  • Haal de eendenborst uit de pan en laat hem 10 min rusten onder aluminiumfolie.
  • Snijd de eendenborst in plakken.
  • Verdeel de ananas over de borden en leg er de plakken eendenborst op.
  • Snijd plakken van de overgebleven citroen en serveer deze erbij.

Voedingswaarden

Calories: 461 kcal
————————————————————————————————–
Recept categorieën Eend / Fruit / Gevogelte