Eendenborstfilets met kersen en Kriek Boon
Ingrediënten
Instructies
- Snijd de wortel, knolselderij, ui en knoflook in heel kleine blokjes en fruit ze in 1 eetlepel roomboter goudbruin.
- Voeg het bier, de tijm en het kersensap toe en laat het 10-15 minuten doorkoken.
- Haal dan het takje tijm uit de pan, breng de saus op smaak met wat zout en versgemalen peper en houd haar warm.
- Smeer de eendenborstfilets in met wat peper en zout en bak beide kanten zo snel mogelijk om en om in een mengsel van 2 eetlepels zonnebloemolie
- en 1 eetlepel roomboter.
- Snijd het vlees in dunne plakjes en verdeel die over de voorverwarmde borden.
- Roer de kersen door de warme saus en schenk die over de filets.
- Serveer met aardappelkroketjes, gebakken peultjes en in boter gebakken plakjes appel.
Notities / Tips / Wijnadvies
Drink hierbij een gekoelde Kriek Lambiek van Boon.