Eendenborstfilets met kersen en Kriek Boon

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 eendenborstfilets
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 3 eetlepels roomboter
  • 40 gr wortel
  • 40 gr knolselderij
  • 40 gr ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 takje tijm
  • 1 potje kersen op sap ,350 gr
  • 1 flesje Kriek Boon van 37 5 cl
  • peper
  • zout

Instructies

  • Snijd de wortel, knolselderij, ui en knoflook in heel kleine blokjes en fruit ze in 1 eetlepel roomboter goudbruin.
  • Voeg het bier, de tijm en het kersensap toe en laat het 10-15 minuten doorkoken.
  • Haal dan het takje tijm uit de pan, breng de saus op smaak met wat zout en versgemalen peper en houd haar warm.
  • Smeer de eendenborstfilets in met wat peper en zout en bak beide kanten zo snel mogelijk om en om in een mengsel van 2 eetlepels zonnebloemolie
  • en 1 eetlepel roomboter.
  • Snijd het vlees in dunne plakjes en verdeel die over de voorverwarmde borden.
  • Roer de kersen door de warme saus en schenk die over de filets.
  • Serveer met aardappelkroketjes, gebakken peultjes en in boter gebakken plakjes appel.

Notities / Tips / Wijnadvies

Drink hierbij een gekoelde Kriek Lambiek van Boon.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Eend / Gevogelte / Hoofdgerechten
Land van herkomst België