Gehaktmuffins met bloemkool uit de wok
AllerHande 2006
porties: 4 personen
ingrediënten
- 500 g rundergehakt
- 1 ei
- 3 eetlepels paneermeel
- ½ zakje geraspte belegen kaas à 150 g
- ½ duobakje hamreepjes à 200 g
- 200 ml tomatensaus voor pasta, pakje of pot
- 2-3 tomaten in 12 plakken
- 3-4 eetlepels olijfolie
- 2 rode uien in dunne partjes
- 500 g bloemkoo l in kleine roosjes
Bereidingswijze
- Oven voorverwarmen op 200 °C.
- In kom gehakt mengen met ei, paneermeel, geraspte kaas, hamreepjes en zout en peper
- naar smaak.
- Gehakt goed doorkneden, in 12 stukken verdelen en deze in holtes van muffinvorm duwen.
- Bovenkant van gehakt gladstrijken en beetje tomatensaus erop smeren.
- Plakje tomaat erop leggen en wat olie erover druppelen.
- Muffinvorm in midden van oven schuiven en gehaktmuffins in 25-30 minuten bruin en gaar
- bakken.
- In wok 2 eetlepels olie verhitten.
- Ui en bloemkool 3 minuten roerbakken.
- Resterende tomatensaus en 3-4 eetlepels water toevoegen.
- Bloemkool afgedekt op laag vuur in 6-8 minuten gaar laten worden.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- Gehaktmuffins uit vorm nemen en over vier borden verdelen.
- Bloemkoolmengsel ernaast scheppen. Lekker met aardappelpuree of gekookte aardappels.