Zeepaling met Broccolipuree
Hondshaai
porties: 4 personen
ingrediënten
- 1 kg zeepaling hondshaai
- 2 broccoli stronken 1 kg
- 800 g aardappelen
- 1 groentebouillonblokje
- peper
- zout naar smaak
- Muskaatnoot
- 1 ei
Voor het pocheervocht:
- 1 blokje visbouillon
- 1 kruidenblokje
- room
- dille
Bereidingswijze
- Kook de broccoli beetgaar in gezouten water en de aardappelen gaar in gezouten water met het groentebouillonblokje.
- Bereid de visbouillon met het kruidenblokje en pocheer de vis ongeveer 7 minuten hierin.
- Houd de gepocheerde vis warm in aluminiumfolie in de oven op 70°C.
- Neem een deel van het pocheervocht en laat dit tot de helft inkoken. Voeg room en dille toe, en voeg naar smaak wat citroensap toe.
- Pureer de broccoli en aardappelen, en voeg de kruiden en het ei toe, samen met een scheutje olijfolie.
- Serveer op een voorverwarmd bord, leg de vis overgoten met de saus en bestrooi met peterselie.