Recept afdrukken
No ratings yet

Gehaktmuffins met bloemkool uit de wok

AllerHande 2006
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 200 °C.
  • In kom gehakt mengen met ei, paneermeel, geraspte kaas, hamreepjes en zout en peper
  • naar smaak.
  • Gehakt goed doorkneden, in 12 stukken verdelen en deze in holtes van muffinvorm duwen.
  • Bovenkant van gehakt gladstrijken en beetje tomatensaus erop smeren.
  • Plakje tomaat erop leggen en wat olie erover druppelen.
  • Muffinvorm in midden van oven schuiven en gehaktmuffins in 25-30 minuten bruin en gaar
  • bakken.
  • In wok 2 eetlepels olie verhitten.
  • Ui en bloemkool 3 minuten roerbakken.
  • Resterende tomatensaus en 3-4 eetlepels water toevoegen.
  • Bloemkool afgedekt op laag vuur in 6-8 minuten gaar laten worden.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Gehaktmuffins uit vorm nemen en over vier borden verdelen.
  • Bloemkoolmengsel ernaast scheppen. Lekker met aardappelpuree of gekookte aardappels.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gehakt groentecurry

Allerhande 2006 AllerHande 01 2006
Recept categorieën: Curry's, Groenten, Hoofdgerechten, Rundvlees
Land van herkomst: Oosters
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In kom ei, paneermeel en helft van Tikka-pasta door gehakt kneden.
  • Gehakt in 12 porties verdelen en met vochtige handen tot ballen vormen.
  • In hapjespan olie verhitten en gehaktballen in 5 minuten rondom bruinbakken.
  • Ui, bloemkool, broccoli, aardappel en rest van Tikka-pasta rond gehaktballen in pan leggen en 2 minuten meebakken.
  • Bouillon erbij schenken en gehaktballen met groenten afgedekt in nog 10 minuten zachtjes
  • gaarstoven.
  • Af en toe omscheppen.

Tips / Opmerkingen

Lekker met couscous of rijst.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gehaktburgers met komkommersalade

Allerhande 2004
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rundvlees
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 2 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Gehakt met ei, paneermeel, helft van munt en mespunt zout en peper kneden.
  • Van gehakt tussen handen 4 ballen draaien en tot platte schijf drukken.
  • Grillpan voorverwarmen en burgers hierop in 6-7minuten per kant bruin en gaar roosteren.
  • Komkommer (met keukenmachine) schaven of in dunne plakjes snijden.
  • In schaal komkommer omscheppen met rest van munt en bestrooien met zout en peper.
  • Couscous volgens gebruiksaanwijzing bereiden.
  • Couscous en komkommer over de borden verdelen, burgers ernaast leggen en saus erop scheppen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gehaktburgers met ananassalsa

Allerhande 2005
Recept categorieën: Fruit, Hoofdgerechten, Vlees
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 225 °C.
  • Gehakt mengen met ei, beschuit, helft van chilisaus, ½ theelepel zout en peper.
  • Van gehakt 4 hamburgers vormen.
  • Frites op met bakpapier beklede bakplaat leggen en in ca. 15 minuten in midden van oven
  • afbakken.
  • Worteltjes in weinig water met zout in 10 minuten gaarkoken.
  • In koekenpan boter smelten en gehaktburgers aan beide kanten bruinbakken.
  • Vuur laag zetten en vlees in 10 minuten gaar laten worden.
  • Ananas fijnsnijden en door rest van chilisaus scheppen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Gehaktburgers op vier borden leggen, ananassalsa erop scheppen.

Tips / Opmerkingen

Serveren met worteltjes en frites.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gehaktballetjes met eitjes

Allerhande 2006
Recept categorieën: Borrelhapjes, Ei
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Breng in een pan een ruime laag water aan de kook en leg de eieren erin.
  • Kook de eitjes in 4-6 minuten bijna hard.
  • Leg ze in een vergiet en spoel ze af met koud water.
  • Pel de eieren.
  • Meng het gehakt met de currypasta, 2 theelepels zout, het paneermeel, de helft van het
  • losgeklopte ei (de rest van dit ei wordt niet gebruikt) en de koriander.
  • Kneed alles goed door tot het gehakt smeuïg is.
  • Verdeel het gehakt in 8 gelijke porties.
  • Duw in elke portie gehakt een eitje en vorm het gehakt rond het eitje tot een glad balletje.
  • Verhit de olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes in 10-15 minuten rondom bruin en gaar.
  • Snijd het kropje sla in heel fijne reepjes en verdeel deze over een schaal.
  • Leg de gehaktballetjes erop.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gefrituurde witlof

Allerhande 2006
Recept categorieën: Bijgerecht
Land van herkomst: Nederland
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Bereidingswijze

  • Ik gebruik alleen het binnenste van de witlof, dat is tegenwoordig helemaal niet bitter meer,
  • maar kleine witlofjes kun je ook in hun geheel frituren.
  • Niets moeilijks aan: je bestrooit gare, goed uitgelekte witlofjes met zout en peper en haalt ze
  • achtereenvolgens door wat bloem, losgeklopt eiwit en (in de keukenmachine) tot heel fijn kruim gemalen witbrood.
  • Zo krijg je een dun paneerlaagje.
  • Dan de witlofjes een voor een in hete frituurolie laten glijden en goudbruin bakken.
  • Niet vergeten er opnieuw wat peper en zout over te strooien.
  • Serveer ze met wat sinaasappelrasp erover als amuse of geef ze als bijgerecht bij gebakken (wild)biefstuk.
  • Je kunt er zelfs een spannend vegetarisch hoofdgerecht van maken als je de kern uit de witlofjes snijdt en voor het paneren de holtes opvult met een mengsel van aardappelpuree en munster of geitenkaas.

Recept afdrukken
No ratings yet

Donut uit de oven

Allerhande 2004
Recept categorieën: Gebak
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Broodmix in kom overdoen.
  • Van boter 25 g laten smelten.
  • Gesmolten boter, ei en vanillesuiker en eventueel citroenrasp door melk roeren.
  • Melkmengsel bij broodmix schenken en geheel met mixer of met de hand tot een soepel deeg kneden (deeg mag niet meer plakken, evt. enkele eetlepels extra broodmix toevoegen).
  • Deeg in 12 porties verdelen.
  • Elke portie tot balletje vormen en in donutvorm drukken (donutvorm zorgt ervoor dat er een gat in het midden ontstaat).
  • Deeg in ca. 30 minuten laten rijzen, tot omvang is verdubbeld.
  • Oven voorverwarmen op 200 °C.
  • Donuts in midden van oven in ca. 15 minuten gaarbakken.
  • Intussen rest van boter laten smelten en in grote schaal overdoen.
  • Donuts uit oven nemen en (warm) door gesmolten boter wentelen, tot donut rondom met boter bedekt is.
  • Fijne suiker in zak doen, donuts toevoegen en zak sluiten.
  • Zak schudden, zodat elke donut rondom een laagje suiker heeft.

Recept afdrukken
No ratings yet

Biefstuk gewikkeld in parmaham met aardappelkoekjes

Allerhande 2004
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rundvlees
Land van herkomst: Italië
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Biefstuk droogdeppen en met peper bestrooien.
  • Takjes van blaadjes salie (uit kruidenmix) plukken en grote blaadjes grof scheuren.
  • In koekenpan 2 eetlepels olie verhitten en vlees op hoog vuur in 20-30sec. per kant bruinbakken.
  • Op snijplank laten afkoelen.
  • In achtergebleven bakvet 1 eetlepel boter smelten.
  • Salieblaadjes 1 minuut zachtjes bakken.
  • Fond toevoegen en aanbaksels losroeren.
  • Jus in sauspan overdoen en in 15 minuten tot helft laten inkoken.
  • Pittig op smaak brengen met zout en peper.
  • Om elk biefstukje 2 plakken ham wikkelen en naden aandrukken.
  • Vlees in ovenschaal leggen en met plasticfolie afgedekt in koelkast zetten.
  • Ook jus in koelkast zetten.
  • Aardappels schillen en grof raspen.
  • Rasp in zeef met water afspoelen.
  • Goed laten uitlekken, droogdeppen met keukenpapier.
  • In schaal ei loskloppen met zout en peper.
  • Rasp erdoor mengen. In grote koekenpan met antiaanbaklaag 2 eetlepels olie verhitten en bergjes van aardappel mengsel in pan scheppen.
  • Met lepel platdrukken tot koekje. Koekjes aan beide kanten droog en goudbruin bakken.
  • Op keukenpapier in schaal leggen en doorgaan met bakken tot aardappelmengsel op is, indien nodig wat olie toevoegen.
  • Koekjes afgedekt in koelkast zetten.
  • Uien in ringen snijden.
  • In koekenpan 2 eetlepels boter verhitten en uiringen 15 minuten zachtjes bakken.
  • Knoflook pellen, uitpersen en 1 minuut meebakken.
  • Tijmblaadjes van takjes (uit kruidenmix) rissen en door ui scheppen. Intussen groenten wassen.
  • Tomaten, courgette en aubergine in dunne plakken snijden.
  • Ui uitspreiden in ingevette ovenschaal.
  • Groente plakjes dakpansgewijs, om en om in schaal leggen.
  • Royaal bestrooien met peper en 4 eetlepels olie erover druppelen.
  • Schaal afgedekt in koelkast zetten.
  • Voorbereide ingrediënten ruim voor diner uit koelkast halen.
  • Oven voorverwarmen op 175 °C.
  • Groenteschaal op rooster in midden van oven zetten en groenten in ca. 45 minuten gaar laten worden.
  • Aardappelkoekjes op met bakpapier beklede bakplaat leggen.
  • Groenten uit oven nemen en onder aluminiumfolie warmhouden.
  • Vlees in oven in 10-12 minuten rosé bakken.
  • Uit oven nemen en losjes afgedekt met aluminiumfolie laten rusten.
  • Aardappelkoekjes in oven verwarmen.
  • Jus aan de kook brengen en met garde 1 eetlepel koude boter erdoor kloppen.
  • Groenten over zes warme borden verdelen, biefstukjes ernaast leggen.
  • Aardappelkoekjes erbij leggen en jus over vlees scheppen.

Recept afdrukken
No ratings yet

American chocolate chip cookies

Recept categorieën: Koek
porties: 4
Auteur: Harry Eastwood

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Smelt de boter op laag vuur.
  • Klop het ei met de suiker, een snufje zout, vanille-extract en gesmolten boter.
  • Meng de bloem, baksoda en chocoladedruppels in een grote kom.
  • Maak een kuil in het midden en giet daar de natte ingrediënten op.
  • Meng de natte met de droge ingrediënten tot een dik beslag.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Leg met een theelepel bolletjes deeg op de bakplaat.
  • Vries de bakplaat met deegbolletjes in circa 30 minuten in.
  • Haal de bolletjes uit de vriezer en bak de chocolate chip cookies in circa 8 tot 10 minuten in de oven.
  • Zorg voor genoeg ruimte tussen de koekjes.
  • De koekjes zijn gaar als de buitenkant knapperig is en het midden nog zacht is.
  • Laat volledig afkoelen en bewaar circa 3 dagen in een luchtdichte koektrommel.

Tips / Opmerkingen

je kunt de deegbolletjes circa 3 maanden in de vriezer bewaren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Appel amandeltaart

Allerhande 2005
Recept categorieën: Fruit, Taart
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In keukenmachine of met koele hand bloem, basterdsuiker, vanillesuiker, boter, helft van ei en mespunt zout mengen tot soepel deeg.
  • Eenderde deel van deeg in plasticfolie verpakken en in koelkast 30 minuten laten opstijven.
  • Rest van deeg in ingevette springvorm uitdrukken en vorm afgedekt met plasticfolie 20 minuten in koelkast zetten.
  • Oven voorverwarmen op 200 °C.
  • Appel met kaneelpoeder, kristalsuiker en amandelschaafsel omscheppen.
  • Speculaasjes in boterhamzakje doen en met deegroller tot kruim rollen.
  • Kruim over deegbodem verdelen.
  • Amandelspijs erboven verkruimelen.
  • Appelmengsel erover verdelen.
  • Rest van deeg op met bloem bestoven werkvlak uitrollen en in repen snijden.
  • Repen in vlechtvorm op appelvulling leggen en randen aandrukken.
  • Deegrepen en randen bestrijken met rest van losgeklopt ei.
  • Taart in midden van oven in ca. 1 uur goudbruin bakken, eventueel laatste 15 minuten taart met aluminiumfolie bedekken (om te voorkomen dat hij te donker wordt).