Recept afdrukken
No ratings yet

Zeepaling met Broccolipuree

Hondshaai
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
Land van herkomst: België
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Voor het pocheervocht:

Bereidingswijze

  • Kook de broccoli beetgaar in gezouten water en de aardappelen gaar in gezouten water met het groentebouillonblokje.
  • Bereid de visbouillon met het kruidenblokje en pocheer de vis ongeveer 7 minuten hierin.
  • Houd de gepocheerde vis warm in aluminiumfolie in de oven op 70°C.
  • Neem een deel van het pocheervocht en laat dit tot de helft inkoken. Voeg room en dille toe, en voeg naar smaak wat citroensap toe.
  • Pureer de broccoli en aardappelen, en voeg de kruiden en het ei toe, samen met een scheutje olijfolie.
  • Serveer op een voorverwarmd bord, leg de vis overgoten met de saus en bestrooi met peterselie.

Recept afdrukken
No ratings yet

Dessert au Roquefort

Recept categorieën: Kaas, Nagerecht
Land van herkomst: Frankrijk
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Klop de boter, Roquefort kaas en wat versgemalen peper tot een glad mengsel.
  • Voeg het ei toe en mix nog 2 minuten.
  • Roer met een spatel de melk en het zelfrijzend bakmeel erdoor.
  • Vul 4 papieren cakevormpjes en bestrooi ze met sesamzaad.
  • Bak de cakes 25 minuten in de voorverwarmde oven op 175 °C.
  • Meng de sinaasappelmarmelade en rode port en breng dit mengsel aan de kook.
  • Serveer de cakejes warm met de warme saus, gegarneerd met partjes sinaasappel.
  • Geniet van deze bijzondere gerechten!

Recept afdrukken
No ratings yet

De zak van Sinterklaas

Recept categorieën: Nagerecht
Land van herkomst: Nederland
Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc: Sinterklaas
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Maak een beslag door de bloem, zout, ei en melk samen te kloppen tot het mengsel schuimig is.
  • Verhit een beetje vloeibare margarine in een koekenpan en bak 4 flensjes.
  • Elk flensje moet je op een bord leggen.
  • Plaats een grote bol ijs op elk flensje en vouw het flensje omhoog.
  • Strik er een lintje omheen om een buideltje te creëren.
  • Serveer de ijsbuideltjes met een garnering van vlaaivulling eromheen.
  • Voor extra smaak, voeg een flinke schep slagroom toe

Recept afdrukken
No ratings yet

Courgettekoekjes

Recept categorieën: Bijgerecht, Koek
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Meng de courgette met de kaas, het losgeklopte ei, de bloem en peper en zout naar smaak.
  • Verhit telkens een beetje olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak kleine koekjes van het courgette mengsel.
  • Houd ze warm onder aluminiumfolie in een hete oven van 200 °C tot gebruik.

Recept afdrukken
No ratings yet

Coulibiac

Recept categorieën: Vis, Zalm
porties: 1 persoon
Auteur: Auteur onbekend

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakblik met bakpapier.
  • Kook het ei, laat het schrikken, pel het en prak het fijn.
  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing en voeg tijdens het koken 1 theelepel kerriepoeder toe.
  • Pocheer de zalm en laat deze een beetje afkoelen.
  • Snijd de zalmfilet in kleine stukjes.
  • Bak de champignons, lente ui en rode peper in olie.
  • Laat het uitlekken.
  • Meng de rijst, zalm, ei, champignons, lente ui en rode peper.
  • Bestrooi met zwarte peper, zout en tijm.
  • Maak van de 2 plakjes bladerdeeg een langwerpige lap.
  • Leg in het midden een dijkje van het mengsel en vouw de lap dicht.
  • Plak de naden goed dicht (inclusief de zijkanten) en draai de naad naar beneden.
  • Plaats het pakketje op de bakplaat en maak enkele luchtgaatjes in de bovenkant.
  • Bak gedurende 30 minuten of totdat het goudbruin en gaar is.

Recept afdrukken
No ratings yet

Frikandel Pan

Recept categorieën: Vlees
Land van herkomst: Oosters
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Maak in een vijzel een boemboe van knoflook,sambal, laos, sereh, djahe, beschuit en korianderblad.
  • Meng de boemboe goed door het gehakt, samen met het ei.
  • Plaats het mengsel in een afdekbare ovenschotel en verwarm het gedurende 7 minuten in
  • een magnetron op 700 Watt.
  • Giet er 2 eetlepels chilisaus over en serveer het als bijgerecht.
  • Geniet van deze heerlijke frikandellen!

Recept afdrukken
No ratings yet

Basisrecept Oosterse Frikandel

Recept categorieën: Vlees, Warme hapjes
Land van herkomst: Oosters
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Maak van de ingrediënten een samenhangende bal.
  • Deze bal is de basis voor verschillende variaties van frikandellen zoals frikandel goreng, frikandel panggang, frikandel basah, gevulde tomaten, gevulde paprika, gevulde komkommer.

Recept afdrukken
No ratings yet

Rempah

Javaanse pittige gehaktballetjes
Recept categorieën: Bijgerecht, Rundvlees
Land van herkomst: Indonesië
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Doe het gehakt in een kom en pers de gepelde knoflookteentjes erboven uit.
  • De lombok en de sjalotjes erbij.
  • Voeg zout en peper naar smaak,de rest van de specerijen, het losgeklopte ei, ketjap, paneermeel en de kokos toe.
  • Kneed het mengsel goed door en vorm er balletjes van.(ongeveer 35/40 balletjes haal je hier uit.)
  • Laat de balletjes circa 1 uurtje intrekken in de koelkast.
  • Rol de balletjes door de apart gehouden kokos.
  • Daarna lekker goudbruin bakken in de wadjang. -kan natuurlijk ook in een gewone diepe pan.

Tips / Opmerkingen

gaar de balletjes eventjes voor in de magnetron, ze hoeven dan niet zo lang in de wadjan en je weet zeker dat ze gaar van binnen zijn.)

Recept afdrukken
No ratings yet

Pindakaas koekjes van Zandtaartdeeg

Recept categorieën: Hapjes, Koek
Land van herkomst: Indonesië
Dieët: Vegetarisch
porties: 25 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kneed een deeg van de bloem, het zout, de kaas en de peper, de in stukjes gesneden koude boter en het ei in.
  • Kneed 1 eetlepel pindakaas en sambal naar smaak door het deeg.
  • Verpak het deeg in folie en laat het minstens ½ uur in de koelkast rusten.
  • Rol het deeg uit en snijd het in rechthoeken van 5-3 cm.
  • Bestrijk de koekjes met water of ei en strooi er seroendeng over.
  • Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak ze ca. 20 minuten in een oven van 175 graden C.

Recept afdrukken
No ratings yet

Perkedel Isi

frikadel gevuld in rode peper
Recept categorieën: Bijgerecht
Land van herkomst: Indonesië
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Voor de vulling

voor de puree

Bereidingswijze

  • De vulling vullen in zoete peper /paprika,( in Indon . gebruiken ze echte lombok merah in tweeën snijden).
  • En je kan ze daarna frituren , maar ik doe het graag in de oven , de pan eerst beboteren en op de peper wat licht strooien met paneermeel en wat olijfolie overheen.
  • op 180 C hetelucht in oven garen 50-60 min.
  • Ik ben gek op sausjes, dus ik eet dit graag samen met eigen gemaakte zoetzure saus met
  • Tomatenketchup.
  • Ui in ringen in boter tot glanzig bakken , tomatenketchup, suiker azijn zout naar smaak en aandikken met tapioca meel en selderij erin als laatst.