Recept afdrukken
No ratings yet

Aardappelkoekjes uit de oven en biefstuk met pizzakruiden

Recept categorieën: Groenten, Rundvlees
porties: 4 personen
Auteur: Frans Huits

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Laat de gare spinazie uitlekken, druk ze uit en hak ze fijn.
  • Kook de aardappelen gaar, stamp ze tot een puree en wrijf die door een zeef.
  • Meng er de spinazie, de helft van de bloem, de eieren, de cottage cheese en wat zout, peper en
  • nootmuskaat door.
  • Meng er in delen de rest van de bloem door tot een kneedbaar geheel.
  • Vorm dit tot een rol, snijd die in 1 cm dikke plakken en kook die per 5 tegelijk 3 minuten in gezouten water.
  • Schik ze dakpansgewijs in rijen in een ovenschaal.
  • Vermeng de verse kaas met de pestosaus en de helft van de geraspte kaas, lepel dit mengsel over de gnocchi, verdeel er de rest van de kaas over en bak ze bij 175°C 45 minuten.
  • Bak de entrecotes in olijfolie aan beide kanten 1 minuut.
  • Knijp er de knoflook boven uit en strooi er zout en peper over.
  • Voeg de uitgelekte tomaatstukjes toe en laat nog 3 minuten stoven.

Tips / Opmerkingen

Serveer de peterselie erbij.

Recept afdrukken
No ratings yet

Entrecote met pepersaus en witlofsla

Allerhande 2005
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rundvlees
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 2 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Bereidingswijze

  • In koekenpan of wok 25 g boter verhitten.
  • Aardappelpartjes met Provençaalse kruiden bestrooien en afgedekt in 10 minuten goudbruin en gaar bakken.
  • Halverwege deksel van pan nemen.
  • Aardappels af en toe omschudden. Met keukenpapier entrecôtes droogdeppen, bestrooien met zout en peper.
  • In koekenpan 25 g boter verhitten en entrecôtes in 2-3 minuten per kant vanbuiten bruin en
  • vanbinnen rosé bakken.
  • Vlees uit pan nemen en warmhouden.
  • Intussen witlof en appel in stukken snijden.
  • Witlof en appel in kom omscheppen met sladressing.
  • Door bakvet rode wijn en peperroomsaus roeren en even doorwarmen.
  • Aardappels en entrecotes over twee borden verdelen, saus over vlees scheppen.

Tips / Opmerkingen

Sla apart erbij serveren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Entrecôte met groene olijvensaus

Allerhande 2004
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rundvlees
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In steelpan sjalot in 1 eetlepel boter 2 minuten zachtjes bakken.
  • Olijventapenade toevoegen en 1 minuut meebakken.
  • Helft van wijn toevoegen en room erdoor roeren.
  • Saus op laag vuur laten binden.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Entrecôtes bestrooien met peper.
  • In koekenpan rest van boter verhitten en entrecôtes afhankelijk van gewenste gaarheid 2-4
  • minuten per kant bakken, vlees regelmatig keren.
  • Entrecôtes op vier warme borden leggen.
  • Rest van wijn door achtergebleven bakvet roeren, aanbaksels losmaken en jus door saus roeren.
  • Saus over entrecôtes scheppen.

Tips / Opmerkingen

Lekker met gekookte krieltjes en broccoli.

Recept afdrukken
No ratings yet

Dungesneden entrecôte met bietjes, mierikswortelroom en rucola

Allerhande 2004
Recept categorieën: Rundvlees, Voorgerechten
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In schaal sjalotsnippers 5 minuten in azijn marineren.
  • Intussen entrecôtes met 1 eetlepel olie insmeren en aan beide kanten bestrooien met zout en peper.
  • In kom crème fraîche losroeren met mierikswortel, op smaak brengen met zout en peper.
  • Zout, peper en 4 eetlepels olie door sjalot roeren en bietjes erdoor scheppen.
  • Grillpan of pan met antiaanbaklaag verhitten en entrecôte op hoog vuur in 1 minuut per kant
  • krokant en bruin bakken.
  • Vlees uit pan nemen en op snijplank iets laten afkoelen.
  • In kom rucola mengen met 1 eetlepel olie en mespunt zout.
  • Vetrandje van entrecôtes snijden en vlees 'trancheren': scherp, glad mes schuin op vlees zetten en er dunne plakjes van snijden.
  • Plakjes entrecôte op vier borden uitspreiden en bietjes erover verdelen.
  • Mieriksroom in (nonchalant) streeppatroon over bietjes druppelen (room met
  • zigzagbeweging van lepel laten lopen).
  • Op elk bord flinke pluk rucola leggen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Entrecote met abrikozen koffiesaus

Allerhande 2003
Recept categorieën: Fruit, Hoofdgerechten, Rundvlees
porties: 2 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Entrecote op kamertemperatuur laten komen.
  • Tomaten ontvellen, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden.
  • Uien pellen en in ringen snijden.
  • Knoflook pellen en in plakjes snijden.
  • Abrikozen in vieren knippen.
  • In kom chilipoeder, koriander, komijn en peper mengen.
  • In wok 3 eetlepels olie verhitten.
  • Knoflook, ui en abrikozen erdoor scheppen en 3-4 minuten zachtjes roerbakken.
  • Tomaatblokjes en tomatenpuree ca. 2 minuten meebakken.
  • Driekwart van kruidenmengsel erover strooien en koffie erbij schenken. Ca. 10 minuten zacht laten sudderen tot lichtgebonden saus ontstaat.
  • Op smaak brengen met zout.
  • Grillpan verhitten tot gloeiend heet.
  • Rest van kruiden door rest van olie roeren en hiermee vlees bestrijken.
  • Entrecotes op hoog vuur in ca. 6 minuten roosteren.
  • Bestrooien met zout.
  • Entrecotes op borden leggen.
  • Saus erover scheppen, rest apart erbij geven.

Tips / Opmerkingen

Lekker met couscous en sperziebonen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Entrecote met in bier gestoofde uien

Recept categorieën: Rundvlees, Vlees
Land van herkomst: België
porties: 2 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Pel de uien en snijd ze elk in 8 partjes.
  • Smelt de helft van de boter in een pan, schep de uien erdoor en laat ze ± 2 minuten zachtjes bakken.
  • Voeg het bier en de tijm toe en smoor de uien zonder deksel in ± 10 minuten zachtjes gaar.
  • Verhit intussen de rest van de boter in een koekenpan en bak de entrecotes op hoog vuur in ± 5 minuten bruin.
  • Snijd de ontbijtkoek in stukjes en roer die door de uien.
  • Blijf roeren tot het vocht is gebonden.
  • Leg de entrecotes op 2 warme borden.
  • Roer de uiensaus door het bakvet en schep de saus over de entrecotes.
  • Lekker met pittig gekruide spruitjes.

Magnetron:

  • Pel de uien en snijd ze elk in 8 partjes.
  • Smelt in een glazen schaal 1 eetlepel boter in ± ½ minuut op vol vermogen.
  • Voeg de uien, 1 dl bier en de tijm toe en verhit alles 5 minuten op vol vermogen.
  • Roer de stukjes ontbijtkoek door de uien.
  • Blijf roeren tot het vocht gebonden is.
  • Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de entrecotes op hoog vuur in ± 5 minuten bruin.
  • Leg de entrecotes op 2 warme borden.
  • Roer de uiensaus door het bakvet en schep de saus over de entrecotes.

Recept afdrukken
No ratings yet

Entrecote met rodepaprikasaus

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rundvlees, Vlees
Land van herkomst: Wereldkeuken
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

Voorbereiden:

  • Leg het vlees in een ondiepe schaal en bestrooi het met 1 theelepel paprikapoeder en de roze peperkorrels.
  • Schenk de wijn en 2 eetlepels olijfolie erover en laat het geheel afgedekt 1 uur op kamertemperatuur marineren.

Bereiden:

  • Verwarm intussen de oven voor op 200 °C of gasstand 6.
  • Schep hele paprika's en knoflook door 2 eetlepels olijfolie en rooster ze 15 a 20 minuten op een bakplaat of tot ze zwartgeblakerd en gerimpeld zijn.
  • Laat ze op de bakplaat afkoelen.
  • Knijp de pulp uit de teentjes knoflook in een blender of keukenmachine.
  • Ontvel de paprika's, open ze en verwijder de zaadjes.
  • Doe ze samen met eventuele sappen in de blender of keukenmachine.
  • Meng tot ze glad zijn.
  • Voeg 1 theelepel paprikapoeder, het sap van ½ citroen en 2-3 eetlepels olijfolie toe terwijl de motor nog draait en pureer tot een emulsie.
  • Voeg zout en peper toe.
  • Snijd de rest van de citroenen in vrij dikke plakken en verwijder de pitjes.
  • Rooster het vlees en de plakken citroen op de barbecue op hoog vuur.
  • Rooster 3 a 5 minuten aan elke zijde en laat circa 5 minuten op een voorverwarmd bord rusten.
  • Serveer met de plakken citroen en de saus.

Recept afdrukken
No ratings yet

Entrecôte marchand de vin

entrecôte van de wijnkoopman
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rundvlees, Vlees
Land van herkomst: Frankrijk
porties: 4 personen
Auteur: Voer voor gastronomen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Maak een wijnkopersboter.
  • Schil hiertoe de sjalotjes, hak ze fijn, doe ze in een pannetje, voeg de wijn toe en laat het helemaal inkoken op hoog vuur.
  • Doe 100 g boter in een kom, roer die zacht en voeg het geheel gereduceerde mengsel toe.
  • Maak er een homogene massa van.
  • Rol er een rolletje van en draai dit in vetvrij papier.
  • Leg de boter in de koelkast om op te stijven.
  • Was de cresson zorgvuldig en droog ze.
  • Als de boter stijf is smelten we de rest van de boter in een pan en sauteren hierin de
  • entrecôtes naar smaak.
  • Geef er zout en peper over en leg ze op een voorverwarmde schaal.
  • Drapeer er de cresson omheen, snij de koude boter in plakjes en leg die op de entrecôtes.
  • Serveer meteen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Entrecôte Cap d'Ail

entrecôte uit Cap d'Ail
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rundvlees, Vlees
Land van herkomst: Frankrijk
porties: 4 personen
Auteur: Voer voor gastronomen

Bereidingswijze

  • Was en droog de aubergines.
  • Snij het groene uit einde eraf en snij ze doormidden in de lengte.
  • Wrijf wat zout in de auberginehelften en laat ze uitwateren.
  • Doe hetzelfde met de tomaten.
  • Schil ook de knoflook en stamp 4 teentjes in de mortier.
  • Was tijm en basilicum, haal er de blaadjes af en doe ze bij de knoflook samen met de zwarte peper.
  • Stamp alles fijn en werk er langzaam 1/3 deel van de olie door zodat er een fijne homogene pasta ontstaat.
  • Was de paprika's en snij ze aan juliënne.
  • Smeer de entrecôtes in met wat van de knoflook pasta, leg ze op een bord en houd ze apart.
  • Laat de aubergines uitlekken en smeer het vlees in met wat knoflookpasta.
  • Leg de aubergines in een ovenvaste schaal en schuif ze in een oven van 200 C totdat het vlees goed zacht is.
  • Verhit de helft van de overige olie in een pan en sauteer hierin de paprikareepjes eerst even op hoog vuur en verder op klein vuur.
  • Hak de twee laatste teentjes knoflook en voeg deze bij de paprika.
  • Sauteer in de rest van de olie de tomaten.
  • Grill de entrecôtes 3 minuten aan elke kant, leg ze op een voorverwarmde schaal en omring ze met het garnituur.

Recept afdrukken
No ratings yet

Entrecôte Bercy

entrecôte uit Bercy
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rundvlees, Vlees
Land van herkomst: Frankrijk
porties: 4 personen
Auteur: Voer voor gastronomen

Bereidingswijze

  • Maak eerst de saus.
  • Schil de sjalotjes en hak ze fijn.
  • Doe ze met de witte wijn, zout en peper in een pannetje en reduceer het tot 1/3.
  • Was ondertussen de cresson goed.
  • Was wat petserselie en hak die fijn.
  • Pers de halve citroen uit.
  • Zet de entrecôtes onder de hete grill en grill ze 3 minuten aan elke kant.
  • Voeg nu de peterselie bij de saus, wat citroensap en de boter.
  • Klop ze er grondig door met de garde.
  • Leg de entrecôtes op een voorverwarmde schaal, leg er de cresson omheen, schenk er de saus over en serveer.