Recept afdrukken
No ratings yet

Slush van watermeloen en aardbeien

Recept categorieën: Fruit, Koude Dranken
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Meng watermeloen, aardbeien en suiker in een kom.
  • Houd wat watermeloen achter voor de garnering.
  • Pureer het mengsel in delen in een blender glad en schenk de puree in een lage, metalen schaal.
  • Dek af met plasticfolie en zet 2-3 uur in het vriesvak, tot de puree begint te bevriezen.
  • Schenk de slush in de blender en pureer snel om het ijs in stukjes te breken.
  • Schenk de slush in glazen, snijd de apart gehouden watermeloen in driehoekjes en steek deze op de rand van de glazen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Tartes aux pruneaux

pruimentaartjes
Recept categorieën: Nagerecht
Land van herkomst: Frankrijk
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 200 °C.
  • In droge koekenpan amandelschaafsel goudbruin roosteren.
  • Plakjes bladerdeeg op ingevette bakplaat leggen.
  • Randen van bladerdeeg met water bestrijken en 2 cm omklappen, zodat dikker randje ontstaat.
  • Met mes inkepingen in randje snijden of tanden van vork erin drukken.
  • Suiker in midden van bladerdeeg strooien.
  • Pruimen in vieren snijden, pitten verwijderen.
  • Stukjes fruit met bolle kant omhoog op bladerdeeg leggen.
  • In midden van oven taartjes in ca. 20 minuten goudbruin en gaar bakken.
  • Uit oven bovenkant van taartjes direct royaal bestrijken met jam (daarvan gaan ze glanzen).
  • Amandelschaafsel erover strooien en taartjes laten afkoelen tot lauwwarm of koud

Tips / Opmerkingen

Serveren met losgeroerde, ongezoete crème fraîche.

Recept afdrukken
No ratings yet

Romige anijs kwark met aardbeien

AllerHande 2006
Recept categorieën: Dessert, Fruit
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Spoel de schone theedoek onder de kraan, wring de theedoek uit en leg hem in een vergiet.
  • Zet het vergiet in een kom en schenk de kwark in de theedoek.
  • Laat de kwark 30 minuten uitlekken.
  • Maal in de vijzel het blokje anijs en de suiker fijn of leg deze in een plastic zakje en druk voorzichtig fijn met een deegroller.
  • Roer door de kwark.
  • Pureer met een staafmixer 200 g aardbeien fijn of prak deze met een vork.
  • Verdeel de aardbeien puree over 4 kommen.
  • Doe de anijs kwark erbij en garneer met de rest van de aardbeien.

Recept afdrukken
No ratings yet

In wijn gemarineerde nectarines met zomerfruit

AllerHande 2004
Recept categorieën: Fruit, Nagerecht
Land van herkomst: Italië
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In schaal suiker in muskaatwijn laten oplossen.
  • Nectarines eventueel ontvellen.
  • Nectarines halveren, pit verwijderen en vruchtvlees in partjes snijden.
  • Partjes door wijn scheppen en minstens 1 uur in koelkast laten marineren.
  • Van sorbetijs 4 bollen vormen.
  • Nectarinepartjes met wijn over vier diepe borden verdelen.
  • Fruitmix erover strooien en bolletje sorbetijs op fruit leggen.
  • Cantuccini erboven verkruimelen of apart erbij geven, om in wijn te dippen.

Recept afdrukken
No ratings yet

In port gemarineerde kersen met limoen mascarpone

AllerHande 2004
Recept categorieën: Nagerecht
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kersen marineren in port en 2 eetlepels suiker.
  • In droge koekenpan pistachenootjes licht roosteren.
  • Laten afkoelen en nootjes fijnhakken.
  • Citroen en limoen schoonboenen en schillen raspen.
  • Limoen uitpersen.
  • In kom slagroom opkloppen met 2 eetlepels suiker.
  • Mascarpone losroeren met rasp en limoensap.
  • Slagroom erdoor mengen en eventueel extra suiker toevoegen.
  • Kersen met port over vier coupes verdelen.
  • Mascarpone erop scheppen en pistachenootjes erover strooien.

Recept afdrukken
No ratings yet

Geglazuurde kerstkoekjes

: Allerhande 2005
Recept categorieën: Koek
Feestdagen etc: Kerst
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Zeef de bloem boven een kom en meng er de kristalsuiker en vanillesuiker door.
  • Snijd de boter in blokjes en leg ze in de kom.
  • Snijd met twee messen kruislings door het bloemmengsel, tot de boterstukjes heel klein zijn.
  • Voeg de dooier toe en kneed de massa met koele hand snel tot een samenhangend deeg.
  • Vorm een deegbal en leg deze, verpakt in plasticfolie, 30 minuten in de koelkast.
  • Oven voorverwarmen op 175 °C.
  • Werkvlak en deegroller met bloem bestuiven en deeg uitrollen tot lap van 5 mm dikte.
  • Met vormpje (kerst)figuurtjes uit deeg steken.
  • Bakplaat met bakpapier bekleden en koekjes op enige afstand van elkaar erop leggen.
  • Koekjes in midden van oven in 15-20 minuten lichtbruin en gaar bakken.
  • Bakplaat uit oven nemen en eventueel met dikke breinaald of Chinees eetstokje gaatje in elk
  • koekje prikken, zodat koekjes aan lint kunnen worden opgehangen.
  • Bakpapier van warme bakplaat tillen (anders gaat het bakproces door) en koekjes minstens 30 minuten laten afkoelen.
  • Tot gebruik in luchtdichte trommel bewaren.
  • Poedersuiker met 5-6 eetlepels water tot glazuur roeren.
  • Bovenkant van koekjes met glazuur bestrijken en dit hard laten worden.
  • Eventueel een stukje (keuken)touw of lint door elk koekje rijgen om ze in kerstboom te hangen.

Tips / Opmerkingen

Druk wat decoratieve versiersels in het nog natte glazuur, zoals glanzende pilletjes of musketzaad (bakproducten) of kleine snoepjes, bijvoorbeeld Smarties of mini-M&M's.

Recept afdrukken
No ratings yet

Chocolade koekjes Allerhande

Allerhande 2005
Recept categorieën: Chocolade, Koek
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Zeef de bloem boven een kom en meng er de kristalsuiker en vanillesuiker door.
  • Snijd de boter in blokjes en leg ze in de kom.
  • Snijd met twee messen kruislings door het bloemmengsel, tot de boterstukjes heel klein zijn.
  • Voeg de dooier toe en kneed de massa met koele hand snel tot een samenhangend deeg.
  • Vorm een deegbal en leg deze, verpakt in plasticfolie, 30 minuten in de koelkast.
  • Chocolade heel fijn hakken en door deeg kneden.
  • Oven voorverwarmen op 175 °C. Bakplaat met bakpapier bekleden.
  • Van deeg balletjes zo groot als walnoot vormen en deze op 5 cm afstand van elkaar op bakplaat leggen.
  • Balletjes iets platter drukken en koekjes in midden van oven in ca. 15 minuten gaarbakken.
  • Bakpapier van warme bakplaat tillen (anders gaat het bakproces door) en koekjes minstens 30 minuten laten afkoelen.
  • Tot gebruik in luchtdichte trommel bewaren.
  • In kom egale crème roeren van zachte boter, poedersuiker en cacaopoeder.
  • Helft van koekjes met laagje chocoladecrème besmeren en er telkens tweede koekje tegenaan plakken.

Recept afdrukken
No ratings yet

Beschuitje met vanilleboter en aardbeien

Allerhande 2006
Recept categorieën: Brunch, Fruit, Lunch, Ontbijt
Land van herkomst: Nederland
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd het vanillestokje open en schraap met een mespunt het merg eruit.
  • Roer het merg met 1 eetlepel suiker door de boter.
  • Besmeer de beschuitjes met de vanille boter en verdeel de aardbeien erover.
  • Bestrooi met de rest van de suiker.

Recept afdrukken
No ratings yet

Carrot cake

wortelcake / Allerhande 2003
Recept categorieën: Nagerecht
Land van herkomst: Engeland
Dieët: Vegetarisch
porties: 8 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Leg het bakpapier op de bodem van de bakvorm.
  • Smelt 150 g boter.
  • Meng de boter, wortel, suiker, eieren en een mespunt zout met een mixer of garde in een kom. Zeef het bakmeel boven het ei-wortelmengsel en klop de kaneel erdoor.
  • Roer vervolgens de rozijnen erdoor en giet het beslag in een bakvorm.
  • Bak de wortelcake in het midden van de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar.
  • Test de gaarheid door in de cake te prikken met een satéstokje (het stokje moet schoon uit de cake komen).
  • Neem de cake uit de oven en laat minstens 1 uur afkoelen.
  • Laat de rest van de boter zacht worden (niet smelten).
  • Roer de roomkaas, poedersuiker en vanillesuiker erdoor met een mixer, tot er een glad glazuur ontstaat.
  • Neem de cake uit de bakvorm en leg op een schaal.
  • Strijk het glazuur met een spatel over de cake uit en laat het glazuur langs de rand druipen.
  • Zet de cake nog 15 min. in de koelkast zodat het glazuur weer wat opstijft (het glazuur wordt niet hard).
  • Snijd de cake in 4 blokken en halveer diagonaal of recht.

Tips / Opmerkingen

U kunt de wortelcake ook als petit-fours serveren.
Maak dan wel anderhalf keer zoveel glazuur.
Snijd de cake voor het glazuren in 16 blokjes, bestrijk ze met glazuur en leg elk blokje in een papieren cakevormpje.

Recept afdrukken
No ratings yet

Borstplaat stap voor stap

Allerhande 2003
Recept categorieën: Gebak, Snoepgoed
Land van herkomst: Nederland
Feestdagen etc: Sinterklaas
porties: 6 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Op aanrecht of hittebestendige snijplank vel bakpapier leggen en hierop vormpjes klaarleggen. In pan met dikke bodem suiker met slagroom en 2 el water op laag vuur verwarmen.
  • Continu roeren met pollepel.
  • Gesmolten suiker 3-5 min. al roerend zachtjes laten doorkoken.
  • Met pollepel testen of massa goed is: (methode 1) laatste druppel suikerstroop die van pollepel loopt trekt dun draadje of (methode 2) druppel die in kopje koud water valt, vormt direct hard balletje.
  • Pan direct van vuur nemen en suikerstroop tijdens afkoelen continu stevig roeren, anders vormt massa te grove structuur.
  • Als massa troebel en dikker begint te worden, deze razendsnel over ingevette vormpjes verdelen (tot ca. 1/2 cm dikte).
  • Borstplaat 10-15 min. laten afkoelen.
  • Vormpjes voorzichtig op hun kant leggen en verder laten afkoelen.
  • Vormpjes weer vlak leggen en nog eens 10 min. laten afkoelen.
  • Voorzichtig bakpapier eraf trekken en vormpjes verwijderen.

Tips / Opmerkingen

Borstplaatvariatie 1:
meng voor bruingekleurde borstplaat eerst 1 eetlepel cacaopoeder of instantkoffie door de
suiker.
Borstplaatvariatie 2:
roer, als de suikermassa dikker begint te worden, er 2 eetlepels fijngehakte gemengde noten
of geroosterde pijnboompitten door.