Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55
Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99
Syllabub
Aller Hande 1996
porties: 2 personen
Equipment
- 2 wijnglazen , á inhoud ca. 1 1/2 dl
ingrediënten
- ½ citroen
- 3 eetlepels cream sherry
- 25 g fijne kristalsuiker
- ½ kaneelstokje
- 1 kruidnagel
- 1 mespunt piment
- 1 mespunt nootmuskaat
- 1 bekertje slagroom 125 ml,
- 2 kaneelbiscuits Kanelly's, pak á 150 g, Bolletje,
Bereidingswijze
Voorbereiden:
- Citroen onder koud water goed schoonboenen.
- Met citroentrekker smalle reepjes schil van citroen trekken (of citroen met scherp mesje dun schillen en schil in smalle reepjes snijden) en in kommetje met koud water leggen.
- Citroen uitpersen. In (steel)pan citroensap, sherry, suiker, kaneelstokje, kruidnagel, piment en nootmuskaat al roerend zachtjes verwarmen, blijven roeren tot suiker is opgelost.
- Pan van vuur nemen en sherrymengsel ca. 1 uur laten staan.
- Intussen in kom slagroom half stijf kloppen en tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
Bereiden:
- Kaneelstokje en kruidnagel uit sherrymengsel nemen.
- Sherrymengsel in dun straaltje door slagroom kloppen tot luchtig mengsel (= syllabub) ontstaat.
- Syllabub in glazen scheppen.
- Garneren met citroenreepjes. In elk glas 1 kaneelbiscuit steken.