Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Bananenbrood

(Een goede manier om overrijpe bananen te verwerken) Dit gebak kan goed worden ingevroren in een polytheen zak waar alle lucht is uitgedrukt.
Recept categorieën: Cake

Bereidingswijze

  • Moes de bananen.
  • Roer de boter en de suiker tot room.
  • Sla de eieren er door.
  • Voeg meel, zout en bananen toe en meng alles goed.
  • Vet een broodblik in voor een brood van 675 g of iets groter en bestuif het met bloem.
  • Vul het blik met het beslag.
  • Bak het brood ± 1 uur in het midden van een matig hete oven (190°C) tot het goudbruin is, terugveert na indrukken en van de randen van het blik wijkt.
  • Keer het brood op een rooster om af te koelen.
  • Serveer dun-beboterde sneetjes.
  • * Dit recept kunt u ook maken met half wit en half volkoren zelfrijzend meel.
  • Als er geen volkoren zelfrijzend meel te koop is, moet u 1/2 theelepel bakpoeder toevoegen.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Groene thee-crème brulée met limoen

Recept categorieën: Nagerecht
porties: 4

Bereidingswijze

  • Los het groene thee op in de slagroom en breng aan de kook.
  • Klop de eidooiers met de suiker tot een lichte en luchtige crème.
  • Meng de limoenrasp erdoor.
  • Giet al roerende de kokende slagroom rustig bij de luchtige eieren.
  • Meng het limoensap erdoor en laat het geheel zachtjes binden op een laag vuur.
  • Verdeel de crème over 4 bordjes of schaaltjes en laat crème brulée in ca. 2 uur opstijven in de koelkast.
  • Serveertips
  • Bestrooi de bovenkant van de crème brulée met een dun laagje suiker.
  • Brand af met een gasbrander.
  • Als je geen gasbrander hebt zet ze dan even onder hete grill tot de suiker is gekaramelliseerd.

Tips / Opmerkingen

Lekker met maanzaadgalettes, kleine quenelles mintroom of limoencrème.
Groene thee is een niet-gefermenteerde thee die veel in Aziatische landen wordt geschonken.
Een van de bekendste soorten is de Gunpowder thee, die je in de toko kunt kopen.
Deze wordt trouwens ook gebruikt om munt-thee mee te maken.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Aardbeienijsmousse

Recept categorieën: Fruit, Nagerecht
Land van herkomst: Frankrijk
porties: 4

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Zorg ervoor dat het ijslement diepgevroren is (min.18 uur in de vriezer).
  • Breng voor de suikersiroop het water met de suiker aan de kook.
  • Roer als de massa kookt, nog een keer goed door met een houten spatel.
  • Laat het suikermengsel koken tot de vloeistof weer helder wordt, (circa 1 minuut).
  • Laat de siroop afkoelen.
  • Als u vaak sorbetijs maakt kunt u een grotere hoeveelheid maken (zelfde verhouding water, suiker) en deze in een gesloten kan in de koelkast bewaren.
  • Was de aardbeien en verwijder de kroontjes.
  • Pureer ze samen met het citroensap en de suikersiroop.
  • Dat kan met een passevite, dan hebt u het aardbeiensap direct gezeefd. (Gebruikt u de staafmixer, dan zeer kort pureren, zodat u de pitjes niet kapot slaat, en vervolgens door een zeef drukken.)
  • Klop de eiwitten bijna stijf in een vetvrije kom.
  • Roer het aardbeienmengsel door de geklopte eiwitten en giet er ten slotte de room bij.
  • Spatel goed door.
  • Haal het koelelement uit de vriezer en plaats dat in de ijsmachine.
  • Schakel het apparaat in en giet vervolgens het mengsel in de kom.
  • Voor de bereidingstijd kunt u de gebruiksaanwijzing van de machine aanhouden.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Aarbeien ijs

Recept categorieën: IJs
porties: 4

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Was de aardbeien en verwijder de kroontjes.
  • Pureer ze samen met het citroensap en de melk.
  • Klop de eierdooier schuimig met de suiker.
  • Klop de slagroom bijna stijf.
  • Vermeng het aardbeienmengsel met de geklopte room en de eierdooier.
  • Zorg dat het geheel goed gemengd is.
  • Doe het mengsel in de ijsmachine en laat deze 35 min draaien.
  • Plaats het geheel na de bereiding in de ijsmachine ongeveer een half uur in de vriezer.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Roomborstplaat
Recept afdrukken
No ratings yet

Roomborstplaat van Allerhande

Voor borstplaat heb je speciale vormen nodig. Na het drogen van de borstplaat moet je die makkelijk kunnen openmaken. Je kunt ook ‘wilde’ borstplaat maken. In het receptvind je de aanwijzingen. Met een paar druppels essence kun je de borstplaat allerlei lekkere smaakjes geven. Koffie, amandel of rum zijn favoriet. Chocoladeborstplaat maak je door met de suiker een halve eetlepel cacaopoeder mee te koken. En als je op dezelfde manier een theelepel oploskoffie meekookt, krijg je mokkaborstplaat.
Voorbereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Snoepgoed
Feestdagen etc: Sinterklaas
porties: 6 personen
Calorieën: 200kcal

Bereidingswijze

  • Het bakpapier op een bakplaat of een plank leggen.
  • De borstplaatvormen natmaken en op het bakpapier leggen.
  • Voor wilde borstplaat een kleine taartvorm met aluminiumfolie bekleden.
  • In een steelpan suiker met room en boter al roerende met een houten lepel op laag vuur aan de kook brengen.
  • Al roerend suiker laten smelten en het mengsel ca. 5 minuten zachtjes laten doorkoken.
  • Regelmatig de opgeloste suiker van de lepel laten lopen.
  • Op het moment dat de laatste druppel gesmolten suiker als dunne draad aan de lepel blijft hangen de pan van het vuur nemen.
  • Eventueel essence erdoor roeren.
  • Met de houten lepel de suikersiroop krachtig doorroeren, zodat de suikerstroop snel afkoelt.
  • Blijven roeren, ook langs de wand van de pan, tot het mengsel een krassend geluid gaat maken.
  • Het borstplaatmengsel dan direct in de vormen schenken en tijdens het schenken de vorm tegen de bakplaat drukken, zodat de vloeibare suiker er niet uitloopt. (Dit moet snel gebeuren, want de suiker gaat nu snel stollen.)
  • De borstplaat laten afkoelen en goed hard laten worden.
  • Na 15 minuten de vormen met borstplaat voorzichtig over het bakpapier schuiven zodat ze loskomen.
  • Vormen omdraaien en de andere kant van de borstplaat laten drogen.
  • Als de borstplaat helemaal hard is, de vormen verwijderen en de borstplaat op een schaal leggen. (De wilde borstplaat helemaal hard laten worden, het aluminiumfolie verwijderen en de borstplaat met een nat mes in stukken snijden.)

Nutrition

Calorieën: 200kcal | koolhydraten: 34g | Vet: 7g


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Brood met hele tarwekorrels

Recept categorieën: Brood

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Hele tarwekorrels geven het brood extra textuur en smaak.
  • Voor deze korrels is alleen het buitenste vliesjes verwijderd, daarom moeten ze eerst worden voorgekookt alvorens ze in het brooddeeg worden verwerkt.
  • Een mengsel van het tarwebloem en volkorenmeel geeft altijd een mooi resultaat.
  • Kook de tarwekorrels 20 minuten in rijkelijk water.
  • Laat ze in een vergiet uitlekken.
  • Doe de overige ingredienten in het bakblik van de broodmachine, houd de volgorde en werkwijze aan zoals beschreven in de gebruiksaanwijzing.
  • Voeg de tarwekorrels toe tegelijk met het water.
  • Zet het bakblik in de broodmachine en stel het apparaat in op basisprogramma met korst naar keuze .
  • Druk op start.
  • Bestrijk het deeg voor het bakken met water en bestrooi het met tarwevlokken.
  • Neem het brood na het bakproces uit de machine en laat het op een taartroostger afkoelen.