Recept afdrukken
No ratings yet

Macaroni met zalm en garnalen

Recept categorieën: Pasta, Vis, Zalm, Zeevruchten
Land van herkomst: Italië
porties: 4 personen
Auteur: Keukentips.nl

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en laat hem uitlekken.
  • Maak de ui schoon en snipper hem.
  • Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
  • Snij de zalm in stukjes.
  • Verhit wat boter in een pan en fruit hier de ui even in.
  • Voeg dan de champignons toe en bak deze even mee.
  • Roer dan de garnalen, zalm en room door het ui- champignon mengsel. Schep dan de macaroni erdoor.
  • Laat het goed warm worden en bestrooi het met dille.

Recept afdrukken
No ratings yet

Knapperige zalmburgers

Recept categorieën: Vis, Zalm
porties: 4 personen
Auteur: Jumbo

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Haal de zalm uit blik.
  • Laat de zalm uitlekken en verwijder graten en vellen.
  • Klop de eieren los.
  • Smelt de boter.
  • Stamp de aardappels fijn.
  • Prak de zalm, de dille, het zout, de versgemalen peper, de helft van de losgeklopte eieren en de gesmolten boter door de aardappels.
  • Maak met vochtige handen ballen ter grootte van pingpongballen van dit mengsel en druk ze plat.
  • Wentel deze dikke koekjes eerst door de bloem, vervolgens door losgeklopt ei en ten slotte door het paneermeel.
  • Bak ze in hete zonnebloemolie snel aan beide kanten lichtbruin en knapperig.
  • Laat ze even uitlekken op keukenpapier en dien meteen op.

Tips / Opmerkingen

Variatietip:

• Maak in plaats van borrelhapjes 4 grotere viskoekjes. Serveer dit voorgerecht met een frisse, groene sla.
• In plaats van zalm uit blik kan voor dit gerecht ook tonijn uit blik worden gebruikt.
• Voeg aan de fijngemaakte aardappels behalve tonijn en de in het recept genoemde ingrediënten ook nog een eetlepel fijngehakte zongedroogde tomaatjes toe.

Warme garnalenpasteitjes
Recept afdrukken
No ratings yet

Warme garnalenpasteitjes

Recept categorieën: Vis, Voorgerechten, Zeevruchten
porties: 4 personen
Calorieën: 466kcal

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • Smelt de boter in een ruime diepe pan.
  • Voeg de bloem toe en laat het mengsel al roerende op een laag vuur ongeveer 2 minuten zachtjes garen.
  • Draai het vuur hoog en voeg de witte wijn en de helft van de bouillon toe en blijf roeren totdat het mengsel glad en gebonden is.
  • Roer beetje bij beetje de rest van de bouillon en de slagroom erdoor, laat de saus weer aan de kook komen, 3 minuten zachtjes laten koken.
  • Voeg de garnalen, de kappertjes en 3 eetlepels dille toe aan de saus en laat dit 2 minuten doorwarmen.
  • Zet ondertussen de pasteibakjes in de oven en laat ze in ongeveer 3 minuten goed warm worden.
  • Voeg zout en peper naar smaak aan de garnalenragout toe.
  • Verdeel de garnalenragout over de 4 warme pasteibakjes, bestrooi ze met de rest van de dille en serveer direct.

Nutrition

Calorieën: 466kcal

Recept afdrukken
No ratings yet

Turkse herdersalade

Boodschappen 7-2003
Recept categorieën: Salade
Land van herkomst: Turkije
porties: 4 personen
Auteur: Boodschappen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd de komkommer in blokjes.
  • Snijd de gepelde ui in zeer dunne ringen.
  • Snijd de ontvelde tomaat in partjes.
  • Kook de tuinbonen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd het kapje van de paprika.
  • Verwijder het zaad en de zaadlijsten.
  • Snijd de paprika in dunne ringen.
  • Snijd de radijzen in plakjes.
  • Was en droog de slabladen.
  • Prak de feta en roer deze kaas met de dille door de yoghurt.
  • Leg de slabladen in een grote wijde schaal.
  • Leg op de sla de gesneden groenten en de afgekoelde tuinbonen.
  • Garneer de sla met olijven en de takjes peterselie.
  • Schep in het midden van de sla het yoghurtmengsel en schep het aan tafel door de salade.
  • De yoghurt kan ook apart in een kom worden geserveerd.

Tips / Opmerkingen

Eet er warm (Turks) bruinbrood of stokbrood bij.
Variatietip:
Vervang de ijsbergsla door ca. 150 g gewassen en gedroogde spinazieblaadjes.
Strooi geroosterde zonnebloempitten over de sla.

Recept afdrukken
No ratings yet

Broodje haring

Recept categorieën: Broodjes, Lunch, Vis
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen
Auteur: Auteur Onbekend

Bereidingswijze

  • Halveer de komkommer in de lengte verwijde de zaadjes en snijd de komkommer in blokjes.
  • Roer in een kommetje de mayonaise met de zure room, het sinaasappelsap. de dille, zout en peper naar smaak tot een dressing.
  • Schep 2 el. dressing dor de komkommer.
  • Snijd de paprika's in reepjes.
  • Was de lollo bianco, maak de bladeren droog en verwijder de harde nerven.
  • Snijd de broodjes overlangs open en bestrijk snijvlaken dun met dressing.
  • Verdeel de lollo bianco over de onderkanten van de broodjes.
  • Schep de komkommer blokjes erop.
  • Halveer de haringingen en leg de filets op de komkommer.
  • Verdeel de paprikareepjes erover en schep de rest van de dresing erop.
  • Zet de bovenkanten van de broodjes erop.

Tips / Opmerkingen

Vervang lollo bianco voor ijsbergsla of een andere slasoort.
Vervang pyramidebroodjes voor pistoletjes.

Zomerse Hartige Pannenkoek
Recept afdrukken
No ratings yet

Zomerse hartige pannenkoek

Recept categorieën: Pannenkoeken
Auteur: Auteur Onbekend

ingrediënten

Voor het beslag:

Voor de vulling:

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Maak een beslag van het zelfrijzend bakmeel, de melk, het ei en een snufje zout. Laat het beslag 15 minuten rusten.

Bereiding

  • Maak de groenten schoon.
  • Snijd de wortels, koolrabi en courgette in plakjes en verdeel de broccoli in roosjes.
  • Breng het water aan de kook met de groentebouillon en smoor hierin de groenten tot ze beetgaar zijn.
  • Snijd de ham in kleine blokjes.
  • Verwarm de Becel Dieetolie in een pan en bak hierin de blokjes ham.
  • Haal de hamblokjes en uit de pan en houd ze even warm op een bord afgedekt met aluminiumfolie.
  • Doe vervolgens het citroensap in deze pan en roer de room erdoorheen.
  • Laat de saus enigszins indikken en breng deze op smaak met zout, peper en dille.
  • Verwarm Becel Voor koken, (roer)bakken en braden (in gedeeltes) in een pan met anti-aanbaklaag en bak hierin van het beslag de pannenkoeken.
  • Besmeer de pannenkoeken met de saus, rol ze op tot hoorntjes en vul ze met de groente en de hamblokjes.
  • Verdeel het te veel aan groente over de pannenkoeken en schenk de rest van de saus erover.

Recept afdrukken
No ratings yet

In dille en peperkorrels gemarineerde rauwe zalm

Recept categorieën: Zalm
porties: 4
Auteur: Auteur Onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Zorg voor 8 gelijke stukken zalm met vel.
  • Leg er op 4 een flink stuk plasticfolie op de velkant.
  • Bestrooi de bovenkant met grove peper, zeezout en suiker.
  • Verdeel de grofgesneden dille over de 4 stukken zalm in een ovenschaal en dek het geheel goed af met folie.
  • Plaats er een broodplank bovenop die wordt verzwaard door een gewicht. (Bv een conservenblik)
  • Laat het geheel een dag en een nacht in de koelkast marineren.
  • Maak intussen de saus door alle ingrediënten met elkaar te vermengen.
  • Breng dit indien nodig extra op smaak met zout en versgemalen peper.
  • Haal de zalm 30 minuten voor serveren uit de koelkast.
  • Verwijder de folie en schraap het grootste deel van de kruiden van de filets.
  • Snij ze vervolgens met een vlijmscherp mes in dunne plakken en rangschik op gekoelde borden.
  • Serveer met de saus en de toast.
  • Garneer het geheel met dille.

Tips / Opmerkingen

hebt u teveel zalm? Geen probleem. Goed verpakt is de zalm in de vriezer minstens 3 weken houdbaar.

Wijnadvies:

Chenin Blanc, Kaapse Roos, Wes-Kaap, Zuid Afrika

Recept afdrukken
No ratings yet

Borsjtsj 7

U kunt de soep ook zonder vlees maken.
Vervang de runderbouillon dan doorgroentebouillon.
Recept categorieën: Soep
Land van herkomst: Rusland
porties: 6 personen
Auteur: astrid Veltman

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Breng het water met het vlees aan de kook.
  • Zet het vuur laag, leg het deksel op de pan en laat de bouillon 1 1/2 uur zachtjes trekken.
  • Schep het schuim geregeld af.
  • Verhit de boter in een andere diepe pan en fruit daarin de ui tot hij begint te kleuren.
  • Voeg de wortel en de koel toe en bak ze al roerend even mee.
  • Giet er nu de bouillon met het vlees bij, breng het geheel aan de kook, zet het vuur laag, leg het deksel op de pan en laat de soep 10 minuten zachtjes koken.
  • Doe de bieten bij de soep en laat nog enkele minuten koken.
  • Breng de soep op smaak met zout en peper en roer er vlak voor het serveren de dille en de peterselie door.
  • Schep op elk van de borden eerst een flinke eetlepel zure room en doe er dan de soep bij.
  • Vervang voor koolsoep de bieten door een prei en 200 gr extra witte kool.
  • U kunt de soep ook zonder vlees maken. Vervang de runderbouillon dan door groentebouillon.

Filodeegpasteitjes met garnalenragout
Recept afdrukken
No ratings yet

Filodeegpasteitjes met garnalenragout

Bereidingstijd45 min
Recept categorieën: Vis, Voorgerechten, Zeevruchten
porties: 4
Auteur: Hetty van Es

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Voorbereiden:
  • Zowel de filodeegbakjes als ragout kun je een dag eerder bereiden.
  • Bewaar de bakjes luchtdicht buiten de koelkast.
  • De ragout bewaar je afgedekt in de koelkast.
  • Warm deze op laag vuur op in een pannetje vlak voordat je gaat serveren.
  • Haal het filodeeg een uur van tevoren uit de vriezer en laat (in de verpakking) ontdooien.
  • Verwarm de oven voor op 160 ˚C.
  • Leg een vel filodeeg op je werkvlak, vet licht in met bakspray (of bestrijk met olie), leg er nog 2 vellen op die je beide invet.
  • Snijd daarna met een scherp mes in vieren zodat je 4 vierkanten krijgt.
  • Vet 4 muffinvormpjes in. Leg in ieder vormpje een filodeegvierkant en maak er een bakje van.
  • Druk de zijkanten en bodem stevig aan.
  • Zet de muffinbakvorm op het onderste rek van je oven en bak 20 minuten tot de bakjes goudbruin van kleur zijn.
  • Hou ze in de gaten en dek eventueel af met aluminiumfolie als ze te bruin dreigen te worden.
  • Smelt de boter op laag vuur in een pan.
  • Strooi de bloem erbij en bak daarna een aantal minuten in de boter terwijl je blijft roeren.
  • De bloem moet garen, maar niet bruin worden.
  • Schenk de witte wijn en bouillon er rustig bij terwijl je klopt met een garde.
  • De ragout zal nu gaan indikken.
  • Schenk er naar smaak nog een scheutje slagroom bij, maar maak de ragout niet te vochtig.
  • Proef en breng op smaak met peper.

Tips / Opmerkingen

Eten er kinderen mee, laat dan de wijn uit het recept en gebruik 300 ml bouillon in

Gerookte Zalmrolletjes Gevuld Met Paddestoelen
Recept afdrukken
No ratings yet

Gerookte zalmrolletjes gevuld met paddestoelen

Recept categorieën: Vis, Voorgerechten, Zalm
porties: 4
Auteur: Jumbo

Equipment

Bereidingswijze

  • Pel en snipper het uitje.
  • Snijd de schoongeborstelde champignons in plakjes.
  • Bak het uitje in een koekenpan in een beetje boter zacht en glazig.
  • Schep de ui uit de pan.
  • Doe de rest van de boter in de pan en bak hierin op een vrij hoog vuur de champignons knapperig en licht bruin.
  • Schep de champignons uit de pan.
  • Hak ze in kleine stukjes.
  • Laat ze afkoelen en roer dan de fijngehakte dille, crème fraîche en het uitje erdoor.
  • Breng op smaak met versgemalen peper en een beetje zout.
  • Schep op elk plakje zalm iets van het paddenstoelenmengsel.
  • Rol de plakjes op.
  • Leg op elk bord 2 gevulde zalmrolletjes.
  • Garneer het bord met een beetje crème fraîche en een takje dille.

Tips / Opmerkingen

Serveer er in driehoekjes gesneden warme toast bij.
Serveertip:
• Roer door de crème fraîche een beetje geraspte mierikswortel.
• Serveer bij dit voorgerecht een klein glaasje ijskoude wodka of aquavit.
Wijnadvies:
Lekker met een Sauvignon Blanc van de Loire of een Bordeaux Sauvignon (9-11ºC).