Recept afdrukken
No ratings yet

Limoennasi met ham, Chinese kool & smaakmaker gebakken uitjes

Recept categorieën: Groenten, Rijst, Varkensvlees
Land van herkomst: Oosters
Auteur: Conimex

Bereidingswijze

  • Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.
  • Was en rasp de schil van 1 limoen en pers de limoen uit.
  • Snijd de andere limoen in partjes.
  • Snijd de Chinese kool in smalle repen.
  • Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en roerbak de kool en geraspte limoenschil 3 minuten.
  • Meng de ham, de boemboe, het limoensap en 2 eetlepels water erdoor en wok nog 3 minuten.
  • Schep de rijst erdoor en roerbak nog 3 minuten.
  • Breng op smaak met 1-2 eetlepels ketjap.
  • Roer de helft van de gebakken uitjes en de helft van de koriander erdoor.
  • Verdeel over de kommen of borden en strooi de rest van de uitjes en de koriander erover.
  • Breek de kroepoek en leg de stukken met de partjes limoen op de nasi.

Tips / Opmerkingen

Serveertip:
Geef er lekker zoetige Conimex Smaakmakers Sambal Manis en Ketjap Asin bij.
Variatietip:
Vervang Chinese kool door gemengde roerbakgroenten.

Recept afdrukken
No ratings yet

Ketjapbahmi en barbecuegroentepakketjes met shii-takes en gebakken uitjes

Recept categorieën: Groenten, Roerbakken / Wokken
Dieët: Vegetarisch
porties: 4
Auteur: Conimex

Bereidingswijze

  • Snijd de paprika's in reepjes en meng ze met de (hele) paddenstoelen, de taugé, 1 eetlepel van de kruidenmix, 1 eetlepel olie en 1 eetlepel ketjap.
  • Leg 4 stukken aluminiumfolie op het aanrecht, schep het groentemengsel in het midden en vouw de folie stevig dicht.
  • Steek de barbecue aan of verwarm de oven voor op 220 C.
  • Kook de mie volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.
  • Klop de eieren los.
  • Laat de groentepakketjes op een rooster op de barbecue of in de oven in ca.
  • 15 minuten gaar worden.
  • Verhit ondertussen een wok.
  • Voeg een scheutje olie toe en wok de mie met de rest van de kruidenmix 3 minuten.
  • Voeg 3 eetlepels ketjap toe, goed mengen.
  • Schep de eieren erdoor en laat ze stollen
  • Schep de helft van de gebakken uitjes en de koriander door de mie.
  • Leg de groentepakketjes op 4 borden.
  • Schep de mie ernaast en strooi de rest van uitjes en koriander erover.

Tips / Opmerkingen

Serveertip:
Geef er Conimex Smaakmakers Sambal Brandal bij voor een pittig smaakje en Kroepoek Cassave voor een lekker knappertje.
Variatietip:
Voor een niet vegetarische variant op het recept kun je 200 g kipreepjes toevoegen. Eerst de kip 5 minuten wokken dan de mie toevoegen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gewokte sweet chili noedels met paprika en kroepoek

Recept categorieën: Noedels, Vlees
Auteur: Conimex

Bereidingswijze

  • Kook de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.
  • Snijd de paprika's in dunne reepjes.
  • Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de vleesreepjes 3 minuten.
  • Voeg de paprika en de preiringen toe en roerbak 5 minuten mee.
  • Voeg de noedels en de woksaus toe en wok 2 minuten mee.
  • Verkruimel de kroepoek.
  • Verdeel de noedels over de borden of kommen en bestrooi met de verkruimelde kroepoek en de koriander.

Tips / Opmerkingen

Serveertip:
Serveer er de nieuwe Conimex Smaakmaker Kroepoek Sweet Chili bij.
Variatietip:
Gebruik in plaats van gekookte Noedels, 2 zakjes Conimex kant-en-klare Wok Noedels. Vervang de koriander door peterselie of bladselderij.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gewokte pinda nasi met koriander

Recept categorieën: Rijst, Roerbakken / Wokken
Land van herkomst: Oosters
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Conimex

Equipment

Bereidingswijze

  • Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
  • Hak de pinda’s grof.
  • Klop de eieren met de kerrie en eventueel wat zout los in een kommetje.
  • Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de groenten 5 minuten.
  • Voeg de boemboe en ½ dl water toe.
  • Goed mengen.
  • Schep de rijst, de helft van de pinda’s en de helft van de koriander erdoor, warm goed door.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak hierin een omelet.
  • Laat de omelet uit de pan glijden, rol deze op en snijd in plakjes.
  • Schep de pinda-nasi op de borden, verdeel de omeletreepjes erover en bestrooi met de rest van de pinda’s en de koriander.

Recept afdrukken
No ratings yet

Ajam ketjap met koriander en doperwtjesrijst

Land van herkomst: Oosters
porties: 4 personen
Auteur: Conimex

Bereidingswijze

  • Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Kook de laatste 5 minuten de doperwtjes mee.
  • Snijd de kip in blokjes.
  • Pel en snijd de uien in halve ringen.
  • Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de kip ca. 5 minuten.
  • Voeg de uien toe en wok 5 minuten mee.
  • Voeg de roerbaksaus toe en laat goed warm worden.
  • Meng de helft van de koriander door de doperwtjesrijst.
  • Verdeel de ajam ketjap over de borden en bestrooi met de rest van de koriander.
  • Schep de doperwtjesrijst ernaast.

Tips / Opmerkingen

Serveertip:

Lekker met de frisse Conimex Atjar Tjampoer als salade erbij.

Variatietip:

Vervang de koriander door peterselie of selderij.

Recept afdrukken
No ratings yet

Sweet chili wok roll met kip en cashewnoten

Recept categorieën: Gevogelte, Hoofdgerechten, Kip, Noten
Land van herkomst: Oosters
porties: 4 personen
Auteur: Conimex

Bereidingswijze

  • Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
  • Voeg een scheutje olie toe en wok de kipreepjes 3 minuten.
  • Wok vervolgens de prei 2 minuten mee.
  • Roer er vervolgens de wortelreepjes en ca. 6 eetlepels woksaus door en wok nog 1 minuut.
  • Besprenkel de wok rolls met wat water en verwarm 20 seconden per wok roll of 1 minuut voor alle wok rolls tegelijkertijd op 750 watt in de magnetron.
  • Of warm ze aan beide kanten op in een hete koekenpan.
  • Hak de cashewnoten grof en schep ze met de koriander door de sweet chilikip en de groenten.
  • Schep de sweet chilikip op de wok rolls en rol ze op.
  • Leg ze op de borden.

Tips / Opmerkingen

Serveertip:

Zet voor een extra lekker smaakje Conimex Seroendeng op tafel en geef
er Atjar Taugé bij om naar eigen smaak toe te voegen.

Variatietip:

Vervang Woksaus Thaise Sweet Chili door Woksaus Japanse Teriyaki Honing. En maak een salade van reepjes ijsbergsla in plaats van wortel.

Recept afdrukken
No ratings yet

Pad thai met quorn en verse koriander

Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten
Land van herkomst: Oosters
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Conimex

Bereidingswijze

  • Leg de rijstnoedels (uit het pak) in 2 l water dat net van de kook af is.
  • Laat de rijstnoedels onder af en toe roeren 4 minuten weken.
  • Direct afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
  • Pel en snijd de ui in partjes.
  • Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
  • Voeg een klein scheutje olie toe en wok de Quorn ca. 3 minuten.
  • Voeg de partjes ui en de snijbonen toe en wok deze ca. 3 minuten mee.
  • Voeg dan de kruidenmix (uit het pak) toe en wok nog 1 minuut.
  • Voeg de rijstnoedels en wat sojasaus naar smaak toe en wok nog 3 minuten.
  • Voeg dan de vissaus (uit het pak) en de helft van de koriander toe.
  • Goed mengen.
  • Schep de Pad Thai in diepe borden of kommen en strooi er op het laatst de pindastukjes (uit het pak) en de rest van de koriander over.

Tips / Opmerkingen

Atjar Tjampoer op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en erbij te nemen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Broodje falaffelburger

Voorbereidingstijd5 minuten
Bereidingstijd10 minuten
Recept categorieën: Broodjes, Vleesvervangers
Land van herkomst: Wereldkeuken
Dieët: Vegetarisch

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd de tomaten in plakken en snijd de rode ui in ringen.
  • Halveer de broodjes.
  • Verhit de boter en/of (olijf)olie en bak de falafelburgers in 3-4 minuten bruin.
  • Keer ze af en toe.
  • Of in de oven, 180° C: bak de falafelburgers in het midden van een voorverwarmde oven gedurende 8-10 minuten.
  • Eenmaal keren.
  • Beleg de broodjes met de sla, de burgers en de tomaat, uienringen en maak af met een toef houmous.
  • Garneer met fijngehakte koriander naar smaak.

Recept afdrukken
No ratings yet

Salade met biefstuk

Totale tijd30 minuten
Recept categorieën: Rundvlees, Salade, Vlees
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Bak in de olie de biefstuk met de knoflook en gember even aan.
  • Bak de lente-ui, het pepertje, de taugé, ananas en courgette heel even mee.
  • Meng het limoensap, de koriander, zout en peper erdoor.
  • Verdeel de ijsbergsla en de reepjes biefstuk over 4 borden.
  • Verdeel de sla en tomaat erover.
  • Garneer met een plakje limoen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Tuinbonensoep

Boodschappen 3-2001
Recept categorieën: Soep
porties: 4 personen
Auteur: Boodschappen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de olijfolie in een soeppan.
  • Bak de knoflook uit de knijper in de olie en voeg de komijnpoeder, paprikapoeder en cayennepeper toe.
  • Laat alles even meebakken.
  • Voeg de bouillon toe.
  • Breng de bouillon aan de kook en kook de tuinbonen hierin gaar.
  • Gebruik de foodprocessor of staafmixer om de tuinbonen te pureren.
  • Roer vlak voor het opdienen de citroensap door de soep en roer de korianderblaadjes erdoor.