Limoennasi met ham, Chinese kool & smaakmaker gebakken uitjes
ingrediënten
- 400 g witte rijst
- 2 limoenen
- 600 g Chinese kool
- Conimex Wok Olie
- 300 g hamblokjes
- 1 bakje Conimex Boemboe voor Nasi Goreng
- Conimex Ketjap Manis
- 6 eetlepels Conimex Gebakken Uitjes
- 4 eetlepels fijngehakte koriander
- ½ zakje Conimex Kroepoek Naturel
Bereidingswijze
- Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.
- Was en rasp de schil van 1 limoen en pers de limoen uit.
- Snijd de andere limoen in partjes.
- Snijd de Chinese kool in smalle repen.
- Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en roerbak de kool en geraspte limoenschil 3 minuten.
- Meng de ham, de boemboe, het limoensap en 2 eetlepels water erdoor en wok nog 3 minuten.
- Schep de rijst erdoor en roerbak nog 3 minuten.
- Breng op smaak met 1-2 eetlepels ketjap.
- Roer de helft van de gebakken uitjes en de helft van de koriander erdoor.
- Verdeel over de kommen of borden en strooi de rest van de uitjes en de koriander erover.
- Breek de kroepoek en leg de stukken met de partjes limoen op de nasi.
Tips / Opmerkingen
Serveertip:
Geef er lekker zoetige Conimex Smaakmakers Sambal Manis en Ketjap Asin bij. Variatietip:
Vervang Chinese kool door gemengde roerbakgroenten.
Geef er lekker zoetige Conimex Smaakmakers Sambal Manis en Ketjap Asin bij. Variatietip:
Vervang Chinese kool door gemengde roerbakgroenten.