Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Curry-ragoût

Recept categorieën: Curry's, Voorgerechten
Land van herkomst: India
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de rijst met de kurkuma en zout volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
  • Giet de rijst af en schep er de kokos en koriander door.
  • Laat de ui in de boter ± 5 minuten zachtjes bakken.
  • Strooi de bloem erover en bak die even mee.
  • Voeg de bouillon toe, breng het geheel aan de kook en roer het glad.
  • Voeg de bloemkool, wortel en sperziebonen toe en laat die ± 4 minuten zachtjes meekoken.
  • Voeg de tomaten, komijn en chilipoeder toe.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer de ragoût met de kokosrijst


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Gele en wilde rijstsalade

Recept categorieën: Rijst, Salade
porties: 4 personen
Auteur: Frans Huits

Bereidingswijze

  • Breng water aan de kook.
  • Vermeng de rijst in een pan met de koenjit, kokosmelk, zout, peper, sereh en kruidnagel, voeg kokend water toe tot de rijst 2 ½ cm onder staat en breng het opnieuw aan de kook.
  • Laat de rijst op zacht vuur in ca 20 minuten gaar worden.
  • Laat afkoelen en verwijder de kruidnagel.
  • Schep de pistachenootjes, het citroensap, de olie en de koriander door de afgekoelde rijst en garneer met de ringen ui en schijfjes limoen.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Indiase Groentesoep Met Naan
Recept afdrukken
No ratings yet

Indiase groentesoep met naan

Recept categorieën: Soep
Land van herkomst: India
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Laat in de boter de ui, uitgeperste knoflook, wortel en gember ± 5 minuten zacht bakken.
  • Bak de bleekselderij en courgette ± 5 minuten mee.
  • Roer dekerrie en bloem erdoor en bak dit ± 3 minuten.
  • Schenk de bouillon erbij en laat alles ± 20 minuten koken tot de groenten zacht zijn.
  • Pureer de soep en breng hem weer aan de kook.
  • Breng de soep op smaak met zout en peper.
  • Serveer de soep op een bord met een eilandje van yoghurt en daarop koriander.
  • Geef er naan (Indiaas brood) bij.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Komkommerschijven met zalm

Recept categorieën: Hapjes, Tapas, Zalm

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Mix de roomkaas in een kleine kom zacht en romig.
  • Voeg de overige ingrediënten, behalve de komkommer, toe en mix alles goed door.
  • Snijd de komkommers in dikke plakken van ca. 2 cm.
  • Maak met een bolletjesmesje een holletje in de komkommerschijven.
  • Schep op elke plak 1 theelepel zalm-kaasmengsel.

Tips / Opmerkingen

In plaats van het zalmmengsel kunnen schijven ook gevuld worden met tonijnsalade of kip-satesalade.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Gegrilde zalm met komkommer-koriandersalsa

Recept categorieën: Vis, Zalm
porties: 4
Auteur: C1000

Bereidingswijze

  • Bereid de aardappelen volgens de aanwijzigen op de verpakking.
  • Pers de limoen uit.
  • Halveer de komkommer in de lengte en schraap met een theelepel de zaadlijsten uit.
  • Snijd de komkommer in piepkleine blokjes.
  • Schep de komkommer met 1½ eetlepel van het limoensap, de koriander en peper en zout naar smaak door elkaar.
  • Kook de sperziebonen in water met zout in ± 7 minuten beetgaar.
  • Bestrijk de vis met de olie en bestrooi met peper en zout naar smaak.
  • Rooster de vis in een voorverwarmde oven (200 °C) in ± 7 minuten net gaar.
  • Giet de sperziebonen af en schep er de rest van het limoensap en peper naar smaak door.
  • Serveer de vis met de salsa, de aardappelen en de sperziebonen.

Tips / Opmerkingen


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Gegrilde biefstuk met gebakken aardappeltjes

porties: 4
Auteur: C1000

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Roer de boter met de koriander en de sinaasappelrasp door elkaar.
  • Schep het op een stukje huishoudfolie en vorm er een rolletje van.
  • Laat het in de koelkast opstijven.
  • Bak de aardappelgolfjes volgens de aanwijzingen op de verpakking bruin en gaar.
  • Bestrijk de biefstukken met de olie en bestrooi met peper en zout naar smaak.
  • Rooster ze in een hete grillpan aan beide kanten bruin en in 3-5 minuten rosé.
  • Snijd de boter in plakjes en leg ze op de biefstukken.
  • Serveer met de aardappelgolfjes.

Tips / Opmerkingen

Lekker met een gemengde salade.

Wijnadvies:

Sacred Hill, Shiraz, rood, Australië


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Gele paprikasoep met koriander

Recept categorieën: Soep
porties: 4

ingrediënten

Bereidingswijze

  • De paprika's halveren, zaad en zaadlijsten verwijderen en de paprikahelften wassen.
  • De paprika's met de bolle kant boven in de geperforeerde schaal leggen en in de stoomoven ca. 10 minuten stomen. De paprika's in een plastic zakje tot handwarm laten afkoelen.
  • De uien en de knoflook pellen en fijnsnipperen.
  • De olie verhitten en de ui met de knoflook glazig fruiten.
  • Het kerriepoeder en de geelwortel erdoor roeren en alles kort bakken.
  • De gevogeltefond toevoegen en aan de kook brengen.
  • De paprika's ontvellen en in stukken snijden.
  • De stukken paprika aan de soep toevoegen en alles met de staafmixer tot een gladde soep pureren.
  • De slagroom erdoor roeren en de soep eventueel op smaak brengen met zout en peper.
  • De soep in borden schenken en garneren met koriander en bieslook.
  • Serveren met naan.

Tips / Opmerkingen

Server er naan bij. Naan is een typisch Indiaas plat kruidenbrood.
Bij ons te koop in 2 varianten in de supermarkt.
Voor het serveren kort in de stoomoven met 80% stoom afbakken.
Zie verder de gebruiksaanwijzing.