Recept afdrukken
No ratings yet

Rettich of rammenassalade

Recept categorieën: Salade
Dieët: Vegetarisch
Auteur: odin.nl

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Rettich of rammenas wassen (hoeft niet geschild te worden), in dunne reepjes snijden of raspen.
  • Meng peterselie door rettich en roer de zure room erdoor.
  • Op smaak brengen met citroensap, peper en zout.

Tips / Opmerkingen

Ook lekker met een geraspte wortel erdoor.

Recept afdrukken
No ratings yet

Alfredo

Traditioneel at men fettuccine bij deze saus, maar u kunt elke gewenste pastasoort gebruiken.Het is een zeer eenvoudige saus, die vlak voor de pasta gaar is, gemaakt kan worden.
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kaas, Pasta
Land van herkomst: Italië
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de pasta in een pan ruim kokende water met zout al dente.
  • Giet hem af en houd hem warm in de pan.
  • Smelt, terwijl de pasta opstaat, de boter op een laag vuur.
  • Voeg de parmezaanse kaas en de slagroom toe en breng de saus al roerend aan de kook.
  • Zet het vuur laag en kook de saus al roerend iets in.
  • Voeg de peterselie en zout en peper naar smaak toe en meng goed.
  • Schep de saus door de pasta.
  • U kunt dit gerecht garneren met fijngehakte verse kruiden zoals tijm.

Recept afdrukken
No ratings yet

Parelhoenboutjes met vijgen en Maredsous 8

Recept categorieën: Gevogelte, Hoofdgerechten
Land van herkomst: België
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Smeer de parelhoenboutjes in met peper en weinig zout en braad ze in een mengsel van de boter en de olie aan.
  • Zet het vuur lager, doe er de tomatenpuree, de fijngehakte ui, de knoflook, de fijngesneden vijgen, het takje tijm, de helft van het bier en de bouillon bij en laat dit geheel 1 uur zacht stoven.
  • Haal de boutjes uit de braadpan en houd ze warm.
  • Haal het takje tijm uit het stoofvocht.
  • Pureer het stoofvocht en doe het terug in de pan.
  • Roer er de rest van het bier door en verwarm het, met de boutjes erbij,nog 5 minuten.
  • Verdeel de parelhoenboutjes en de saus over 4 voorverwarmde borden en garneer met de fijngehakte peterselie.

Tips / Opmerkingen

Serveer met aardappelpuree, in boter gestoofde groene kool en in boter gebakken plakjes appel en drink er een glas Maredsous 8 op keldertemperatuur bij.
Maredsous 8 is een bier van brouwerij Moortgat in Breendonk-Puurs. 8% vol.alc.
Te koop bij de betere slijterij en bierspeciaalzaak.

Recept afdrukken
No ratings yet

Kalvkyckling

Gesmoorde kalfsrolletjes / Uit het Kookboek verzamelde recepten - Tesselschade Arbeid Adelt uit 1958.
Recept categorieën: Kalfsvlees, Vlees
Land van herkomst: Zweden
porties: 4 personen
Auteur: B. Dahlman

ingrediënten

Voor de vulling:

Voor de saus:

Bereidingswijze

  • Snijd het vlees in plakken zo groot als een hand en sla het plat
  • Meng de boter met de peterselie.
  • Bestrooi het vlees met zout en peper en bestrijk het aan één kant met de peterselie boter.
  • Rol stevig op en bind er een draadje om of steek er een cocktailprikker door.
  • Braad de rolletjes mooi bruin in de boter samen met de fijngehakte ui en de wortel in een ijzeren braadpan of in de oven.
  • Voeg er wat warm water bij, zet een deksel op de pan en laat één uur sudderen onder voortdurend bedruipen, eventueel met nog wat warm water.
  • Haal de rolletjes uit de pan, verwijder draadjes of cocktailprikkers en houd ze warm in een schotel met deksel waarin u ze ook opdient.
  • Zeef de saus en schep er het vet af.
  • Voeg de bloem bij het vet en roer tot het bruin is, doe het bruin van de jus er weer bij en de room en laat de saus 10 minuten zachtjes sudderen, onder voortdurend roeren.

Tips / Opmerkingen

Kruiden naar smaak en giet over de rolletjes en dien op met gekookte aardappelen en rode bosbessen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Voor de borrel

Uit het Kookboek verzamelde recepten - Tesselschade Arbeid Adelt uit 1958.
Recept categorieën: Borrelhapjes, Hapjes
Auteur: V. Blaisse-Van Der Leeuw

Bereidingswijze

  • Rauwe bleekselderie wassen en in 5 cm lange stukjes snijden.
  • Vul deze ‘schuitjes’ met een mengsel van fijngemaakt hard ei, mayonaise, paprika en fijngehakte peterselie

Recept afdrukken
No ratings yet

Bahmi speciaal met champignonsaté & smaakmaker satésaus

Recept categorieën: Mie
Land van herkomst: Oosters
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Conimex

Bereidingswijze

  • Kook de mie volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.
  • Meng de groentemix (uit het pakje) met 50 ml kokend water.
  • Minstens 10 minuten laten staan.
  • Halveer de champignons.
  • Meng de sambal met wat zout en 1 eetlepel olie.
  • Schep de champignons erdoor en rijg ze aan satéstokjes.
  • Verhit ondertussen een wok, voeg een scheutje olie toe en roerbak de wokgroenten 5 minuten.
  • Voeg de gewelde mix toe en roerbak nog 2 minuten.
  • Schep de mie en de kruidenmix erdoor en laat goed doorwarmen.
  • Gril ondertussen de sateetjes op een hete grillplaat of in een hete grillpan rondom gaar in 8-10 minuten.
  • Verwarm de satésaus volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Verdeel de bahmi speciaal over de borden, leg de sateetjes ernaast en schep wat van de saus ernaast.
  • Bestrooi de saus met de peterselie.

Recept afdrukken
No ratings yet

Ajam bali met gewokte groenten en rijst met gebakken uitjes

Land van herkomst: Oosters
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Conimex

Equipment

Bereidingswijze

  • Pel en rasp of snijd de uien fijn.
  • Meng de kip met de ui, 1 eetlepel olie en de boemboe.
  • Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Afgieten en goed laten uitlekken.
  • Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en roerbak hierin in ca. 5 minuten de kip rondom lichtbruin.
  • Voeg 2 dl heet water toe en laat op een matig hoog vuur ca. 10 minuten garen.
  • Schep de groenten erdoor en laat ze in 5-8 minuten gaar worden.
  • Hoe korter, hoe knapperiger de groenten.
  • Voeg tussentijds als het gerecht te droog begint te worden een scheutje heet water toe.
  • Schep de gebakken uitjes en peterselie door de warme rijst.
  • Verdeel de rijst over de borden, schep de ajam bali kippenvleugeltjes erop.

Tips / Opmerkingen

Serveertip:

Geef er Conimex Smaakmaker Kroepoek Bali bij voor een lekker knappertje.

Variatietip:

Vervang de kippenvleugeltjes door drumsticks of in stukjes gesneden kipfilet.

Recept afdrukken
No ratings yet

Ajam ketjap met paprika en verse gember

Land van herkomst: Oosters
porties: 4 personen
Auteur: Conimex

Bereidingswijze

  • Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Snijd de kip in stukjes.
  • Snijd de uien en gember in dunne plakjes.
  • Maak de paprika's schoon en snijd in repen.
  • Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de kip ca. 3 minuten.
  • Voeg de ui, gember en paprikarepen toe en wok 5 minuten mee.
  • Voeg de roerbaksaus toe en laat goed warm worden.
  • Verdeel de warme rijst over de borden, schep de ajam ketjap erop en bestrooi met de peterselie.

Tips / Opmerkingen

Serveertip:
Zet extra Conimex Ketjap Manis op tafel.
Variatietip:
Vervang de verse gember door 3 in kleine stukjes gesneden gemberbolletjes voor een zoetere en minder pittige gembersmaak.

Recept afdrukken
No ratings yet

Aardappelbootjes

Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten
Land van herkomst: Frankrijk
Dieët: Vegetarisch
Auteur: Auteur Onbekend

Bereidingswijze

  • Was de aardappelen en kook ze in de schil net gaar.
  • Leg ze daarna nog 5 tot 10 minuten in een matig warme oven om de schil goed droog en stevig te maken.
  • Snijd intussen de gepelde sjalotjes, de augurkjes, de kaas en de ham in kleine stukjes.
  • Snijd de aardappels doormidden en hol de helften uit boven een flinke schaal.
  • Houd de lege helften van de schil apart.
  • Voeg het ei,de sjalotjes, augurkjes, kaas, ham, peterselie, een scheut opgeklopte slagroom en wat peper en zout aan de aardappels toe.
  • Meng met een vork goed door elkaar en prak goed fijn, maar niet helemaal tot puree.
  • Vul per persoon een aardappelschilhelft goed hoog op met het mengsel (tot ongeveer 2 cm boven de schil uit) en zet de bootjes in een voorverwarmde oven van 180ºC tot de bovenkant begint te bruinen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Provençaalse aardappelsalade

Totale tijd30 min
Recept categorieën: Rundvlees, Salade, Vlees
porties: 2 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de aardappelen en snijd ze in blokjes.
  • Maak een sausje van de olie, de uitgeperste knoflook, de kruiden, zout en peper.
  • Schep de biefstuk erdoor en laat die ± 10 minuten marineren.
  • Spoel de artisjokharten af en laat ze uitlekken.
  • Vermeng de aardappelen, uien, artisjokharten, olijven en peterselie.
  • Laat de biefstuk uitlekken en dep hem droog.
  • Verhit in een koekenpan 1 eetlepel van de marinade en bak de biefstuk daarin ± 2 minuten.
  • Schep de rest van de marinade, de azijn en de biefstuk door de salade.
  • Serveer de salade lauwwarm.

Tips / Opmerkingen

Ook lekker met ravigottedressing:

Meng 2 eetlepels rode wijnazijn met zout.
Schenk er al roerend 1 1/4 dl olie in gedeelten bij.
Voeg 3 theelepels kappertjes, 1/2 fijngesnipperd sjalotje, 1 eetlepel fijngehakte peterselie en 1/2 eetlepel fijngehakte bieslook toe.