Recept afdrukken
No ratings yet

Siam mie met gamba's

Recept categorieën: Hapjes, Mie, Vis, Zeevruchten
Land van herkomst: Thailand
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Begin met de gamba's in de olie te wokken, totdat ze mooi roze zijn en goed gaar.
  • Voeg vervolgens de groenten toe en wok ook deze op een hoog vuur goed gaar.
  • Doe ondertussen de woknoedels in kokend water.
  • Als de groenten ook gaar zijn, voeg daar dan de Thaise curry aan toe, onmiddellijk gevolgd door de bouillon.
  • Daarna de kokosmelk toevoegen en het vuur op half hoog zetten.
  • Als laatste voeg je de gare woknoedels toe en wok deze nog even mee.

Tips / Opmerkingen

Serveer het geheel met een snufje peterselie en een limoentje.

Recept afdrukken
No ratings yet

Bietensalade met aardappel

De haring in blokjes snijden en door de salade roeren. Heerlijke salade bij warm weer.
Recept categorieën: Salade
Dieët: Vegetarisch

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Pak een grote kom,
  • Doe alles in de kom en goed vermengen.
  • Je kunt er ook nog 3 haringen bij doen, dat is ook heerlijk.
  • De haring in blokjes snijden en door de salade roeren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Scholfilet met garnalensaus

AllerHande 2004
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In pan water aan de kook brengen.
  • Tomaten erin onderdompelen, inkruisen en ontvellen.
  • Tomaten in kwarten snijden en zaadjes verwijderen.
  • Stoneleeks in kokend water in 2 minuten zacht laten worden en in zeef laten uitlekken.
  • Basilicumblaadjes op elkaar leggen, tot 'sigaartje' oprollen en in flinterdunne reepjes snijden.
  • Scholfilet in de lengte halveren en droogdeppen en bestrooien met zout en peper.
  • In midden van elke filet 2 stukken tomaat leggen en wat basilicum erover strooien.
  • Scholfilet over vulling vouwen en vaststeken met cocktailprikker.
  • Saus uit cups overdoen in kom.
  • Garnalen, peterselie en vermout erdoor roeren.
  • Scholrolletjes en stoneleeks op groot bord leggen, sauskom ernaast zetten.
  • Scholfilet op grillplaat leggen.
  • Als onderzijde vrijwel gaar is, 2 stoneleeks op de grillplaat leggen.
  • Vis met houten spatel voorzichtig omkeren en verder gaar laten worden.
  • Intussen een beetje garnalensaus in pannetje scheppen en de saus op de grill warm laten worden.
  • Schol en stoneleeks op bord leggen, garnalen saus erover schenken.

Recept afdrukken
No ratings yet

Forel met citroen en kappertjes

Allerhande 2004
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 2 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Citroen schoonboenen, schil raspen en vrucht in plakjes snijden.
  • In diep bord bloem mengen met zout en peper.
  • Forellen door bloem wentelen en overtollig bloem eraf schudden.
  • Buikholte van forellen met peper en zout bestrooien en vullen met citroenrasp, peterselie en
  • kappertjes.
  • Aardappels volgens gebruiksaanwijzing poffen in magnetron.
  • In ruime koekenpan boter verhitten en forellen in 6-7minuten per kant lichtbruin en gaar bakken.
  • Aardappels in theedoek warmhouden en groentemix op vol vermogen ca. 5 minuten verwarmen in magnetron.
  • Intussen op elk bord forel leggen en garneren met citroen.
  • Aardappel ernaast leggen, opensnijden en vullen met saus (uit verpakking).
  • Groentemix ernaast scheppen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Seroendengvleesrolletjes met zoete sojarijst en peultjes

Recept categorieën: Vlees
Land van herkomst: Oosters
Auteur: Conimex

Bereidingswijze

  • Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.
  • Snijd de puntjes van de peultjes en de uien in partjes.
  • Meng de peterselie met de seroendeng.
  • Bestrijk de schnitzels aan beide kanten dun met wat woksaus en verdeel het peterselie-seroendeng mengsel in een egale laag over 1 kant van het vlees.
  • Rol de schnitzeltjes zo strak mogelijk op en prik ze vast met een cocktailprikker.
  • Verhit 1 el olie in een koekenpan.
  • Bak hierin de rolletjes in ca.
  • 10 minuten rondom bruin en gaar.
  • Verhit ondertussen een scheutje olie in een wok.
  • Roerbak de peultjes en de ui ca.5 miuten.
  • Schep de rijst en de woksaus erdoor en roerbak nog 3 minuten.
  • Verdeel de rijst over de borden of kommen.
  • Haal de prikkers uit de seroendengvleesrolletjes en leg op elk bord of kom een rolletje.

Tips / Opmerkingen

Serveertip:
Geef de rest van de Conimex Smaakmaker Seroendeng erbij voor een lekker knappertje.
Variatietip:
Vervang de schnitzels door in de lengte in dunne plakken gesneden kipfilet.

Recept afdrukken
No ratings yet

Rettich of rammenassalade

Recept categorieën: Salade
Dieët: Vegetarisch
Auteur: odin.nl

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Rettich of rammenas wassen (hoeft niet geschild te worden), in dunne reepjes snijden of raspen.
  • Meng peterselie door rettich en roer de zure room erdoor.
  • Op smaak brengen met citroensap, peper en zout.

Tips / Opmerkingen

Ook lekker met een geraspte wortel erdoor.

Recept afdrukken
No ratings yet

Alfredo

Traditioneel at men fettuccine bij deze saus, maar u kunt elke gewenste pastasoort gebruiken.Het is een zeer eenvoudige saus, die vlak voor de pasta gaar is, gemaakt kan worden.
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kaas, Pasta
Land van herkomst: Italië
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de pasta in een pan ruim kokende water met zout al dente.
  • Giet hem af en houd hem warm in de pan.
  • Smelt, terwijl de pasta opstaat, de boter op een laag vuur.
  • Voeg de parmezaanse kaas en de slagroom toe en breng de saus al roerend aan de kook.
  • Zet het vuur laag en kook de saus al roerend iets in.
  • Voeg de peterselie en zout en peper naar smaak toe en meng goed.
  • Schep de saus door de pasta.
  • U kunt dit gerecht garneren met fijngehakte verse kruiden zoals tijm.

Recept afdrukken
No ratings yet

Parelhoenboutjes met vijgen en Maredsous 8

Recept categorieën: Gevogelte, Hoofdgerechten
Land van herkomst: België
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Smeer de parelhoenboutjes in met peper en weinig zout en braad ze in een mengsel van de boter en de olie aan.
  • Zet het vuur lager, doe er de tomatenpuree, de fijngehakte ui, de knoflook, de fijngesneden vijgen, het takje tijm, de helft van het bier en de bouillon bij en laat dit geheel 1 uur zacht stoven.
  • Haal de boutjes uit de braadpan en houd ze warm.
  • Haal het takje tijm uit het stoofvocht.
  • Pureer het stoofvocht en doe het terug in de pan.
  • Roer er de rest van het bier door en verwarm het, met de boutjes erbij,nog 5 minuten.
  • Verdeel de parelhoenboutjes en de saus over 4 voorverwarmde borden en garneer met de fijngehakte peterselie.

Tips / Opmerkingen

Serveer met aardappelpuree, in boter gestoofde groene kool en in boter gebakken plakjes appel en drink er een glas Maredsous 8 op keldertemperatuur bij.
Maredsous 8 is een bier van brouwerij Moortgat in Breendonk-Puurs. 8% vol.alc.
Te koop bij de betere slijterij en bierspeciaalzaak.

Recept afdrukken
No ratings yet

Kalvkyckling

Gesmoorde kalfsrolletjes / Uit het Kookboek verzamelde recepten - Tesselschade Arbeid Adelt uit 1958.
Recept categorieën: Kalfsvlees, Vlees
Land van herkomst: Zweden
porties: 4 personen
Auteur: B. Dahlman

ingrediënten

Voor de vulling:

Voor de saus:

Bereidingswijze

  • Snijd het vlees in plakken zo groot als een hand en sla het plat
  • Meng de boter met de peterselie.
  • Bestrooi het vlees met zout en peper en bestrijk het aan één kant met de peterselie boter.
  • Rol stevig op en bind er een draadje om of steek er een cocktailprikker door.
  • Braad de rolletjes mooi bruin in de boter samen met de fijngehakte ui en de wortel in een ijzeren braadpan of in de oven.
  • Voeg er wat warm water bij, zet een deksel op de pan en laat één uur sudderen onder voortdurend bedruipen, eventueel met nog wat warm water.
  • Haal de rolletjes uit de pan, verwijder draadjes of cocktailprikkers en houd ze warm in een schotel met deksel waarin u ze ook opdient.
  • Zeef de saus en schep er het vet af.
  • Voeg de bloem bij het vet en roer tot het bruin is, doe het bruin van de jus er weer bij en de room en laat de saus 10 minuten zachtjes sudderen, onder voortdurend roeren.

Tips / Opmerkingen

Kruiden naar smaak en giet over de rolletjes en dien op met gekookte aardappelen en rode bosbessen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Voor de borrel

Uit het Kookboek verzamelde recepten - Tesselschade Arbeid Adelt uit 1958.
Recept categorieën: Borrelhapjes, Hapjes
Auteur: V. Blaisse-Van Der Leeuw

Bereidingswijze

  • Rauwe bleekselderie wassen en in 5 cm lange stukjes snijden.
  • Vul deze ‘schuitjes’ met een mengsel van fijngemaakt hard ei, mayonaise, paprika en fijngehakte peterselie