Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55
Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99
Moskowski borsjtsj
porties: 4 personen
ingrediënten
- 2 liter groentebouillon
- 2 fijngehakte uien
- 100 gr fijngesneden witte kool
- 1 kleine fijngesneden winterwortel
- ½ kleine knolselderij in stukjes
- 12 gekookte bietjes in stukjes
- olie
- 1 blikje tomatenpuree of 3 ontvelde tomaten
- 1 theelepel suiker
- 1 ½ theelepel rode wijnazijn
- 2 geraspte aardappelen
- zout en peper naar smaak
- fijngesneden verse bieslook
- versgehakte peterselie
- 1 beker zure room
Voor de specifieke rode kleur:
- 1 gekookt bietje
- 2 dl groentebouillon
- 1 theelepel wijnazijn
Bereidingswijze
- Fruit de uien, de witte kool, de wortel, de knolselderij en de bietjes ± 10 minuten in wat olie.
- Doe de groenten den bij de bouillon en voeg de tomatenpuree, de suiker, de wijnazijn, de aardappelen, zout en peper toe en kook de soep ± op zacht vuur 30 minuten.
- Om de soep de specifieke rode kleur te geven, kunt u een bietje schillen en raspen en het met 2 dl bouillon en 1 theelepel wijnazijn 10-15 minuten tegende kook aanhouden.
- Zeef dit vocht en wrijf het bietje door een zeef.
- Roer dit bietenvocht op het laatste moment door de soep.
- Bestrooi de soep voor het serveren met de bieslook en de peterselie.
- Geef er de zure room apart bij, zodat ieder daarvan zelf een eetlepel in de soep kan doen.