Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Snoekbaars uit de Overijsselse Vecht

Recept categorieën: Vis
Auteur: Bert Allers

Bereidingswijze

  • Schil de bleekselderijstengels.
  • Snijd de bleekselderij in stukjes en het spek in reepjes.
  • Snipper de sjalotjes.
  • Rooster de visfilets om en om (eerst op de huid) in een hete anti-aanbakpan met iets olie.
  • Neem ze uit de pan en leg ze op een bakpapiertje.
  • Kook de riesling met 3 sjalotjes in tot de helft van het vocht is verdampt.
  • Voeg de visfond toe, en weer tot de helft inkoken.
  • Voeg 1,5 dl room toe.
  • Weer inkoken tot de saus begint te binden.
  • Klop er op het laatste moment (vlak voor het serveren) de (klontjes) boter en eventueel nog een scheutje riesling door.
  • Bak in een hete pan de bleekselderij in een scheutje olie even aan.
  • Voeg de 3 sjalotjes en de spekjes toe.
  • Roer hier 1,5 dl room door en breng het geheel op smaak met zout en peper.
  • “Lak” de huid van de geroosterde snoekbaarsfilet met de appelstroop en laat ze onder een heel hete grill (met de huid naar boven) even doorgaren.

Presentatie

  • Leg de bleekselderij met spekjes in het midden van het bord met hierop de snoekbaars en de gladde saus eromheen.
  • Strooi de bieslook erover.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Komkommer-Zalmhapjes

Recept categorieën: Hapjes, Tapas, Zalm

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snij komkommer in stukjes van ca. 1,5 cm.
  • Besprenkel ze met citroensap en bestrooi met de bieslook.
  • Verdeel de zure room over de zalmreepjes.
  • Dep het overtollige citroensap van de komkommer met het keukenpapier.
  • Rol ieder stukje komkommer in een reepje zalm en zet vast met een prikkertje.
  • Garneer met een toefje zure room en bestrooi met de dille.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Pitabroodje haring-komkommersalade

Recept categorieën: Broodjes, Lunch, Vis
porties: 4
Auteur: C1000

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd de haringen in kleine blokjes.
  • Was de komkommer, schraap de zaadlijst eruit en snijd de rest in kleine blokjes.
  • Was de radijsjes en hak ze grof.
  • Schep de haring met de komkommer, de radijsjes, 3 eetlepels van het bieslook, de yoghurt en peper naar smaak door elkaar.
  • Verwarm de broodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking en snijd ze open.
  • Vul ze met de salade en strooi daar de rest van het bieslook over.
  • Serveer direct.

Tips / Opmerkingen

Wijnadvies:

domaine des Hautes Noëlles, wit, Frankrijk

Info:

Haring is de meest gegeten vis in Nederland. De vis staat sinds jaar en dag op nummer 1 in de top 10 van meest gegeten vissoorten. Het haringseizoen gaat op 31 mei 2006 van start. Op 30 mei wordt het seizoen officieel geopend met de veiling van het eerste vaatje Hollandse Nieuwe in ­Scheveningen. De opbrengst gaat dit jaar naar het diabetesfonds.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Gebakken bieslookaardappelen

Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten
porties: 4
Auteur: C1000

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Boen de aardappelen onder stromend water schoon en snijd ze in stukken.
  • Kook de aardappelen 7 minuten in water met zout en giet ze af.
  • Verhit de olie verdeeld over 2 pannen en bak de aardappelen bruin en gaar.
  • Schep ze regelmatig om.
  • Schep als de aardappelen gaar zijn de aardappelmix erdoor en warm alles nog even goed door.
  • Strooi het bieslook erover en serveer direct.
  • Lekker met een tartaartje en een gemengde salade.

Tips / Opmerkingen

serveer voor een vegetarisch gerecht een vegetarische schnitzel bij de aardappelen.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Veelkleurige kalkoenroerbak

Recept categorieën: Gevogelte, Kalkoen, Roerbakken / Wokken
porties: 4

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Pel de knoflook en snijd de teentjes in plakjes.
  • Maak het pepertje schoon, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in ringetjes.
  • Schrap de worteltjes en snijd ze in schuine plakjes.
  • Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
  • Maak de prei schoon en snijd hem in ringen.
  • Laat de maïs goed uitlekken.
  • Snijd de kalkoenfilet in blokjes.
  • Verhit de olie in een ruime braadpan of wok en bak de knoflook met het kerriepoeder al omscheppend 2 minuten op hoog vuur.
  • Voeg het pepertje en de worteltjes toe en bak die al omscheppend 5 minuten mee.
  • Voeg de kalkoenstukjes toe en bak ze op hoog vuur al omscheppend bruin en gaar.
  • Schenk de bouillon erbij en breng alles aan de kook.
  • Voeg de champignons, de prei en de maïs toe en warm alles omscheppend goed door.
  • Roer de yoghurt erdoor en breng het gerecht op smaak met peper en zout.
  • Garneer met de bieslook.
  • Lekker met witte rijst.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Dijonspies met romige appelsaus

Recept categorieën: Vlees
Auteur: C1000

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de worteltjes in water met zout beetgaar.
  • Bak de spiezen in een koekenpan met antiaanbaklaag rondom bruin en gaar.
  • Bereid de saus met 1 dl water en het appelsap.
  • Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Roer de bieslook door de saus en serveer met de worteltjes en de aardappelpuree bij het vlees.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Broodje met tomaat en garnalen in knoflook

Recept categorieën: Broodjes, Vis, Zeevruchten

Bereidingswijze

  • Bak de pistolets af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Halveer de tomaten, haal de zaadjes eruit en snijd de rest in kleine stukjes.
  • Schep de tomaat door de garnalen.
  • Was de sla en droog hem in een slacentrifuge.
  • Snijd de broodjes open.
  • Verdeel de sla erover en schep de salade erop.
  • Garneer met het bieslook.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Bbq karbonade

Recept categorieën: Barbecue, Varkensvlees, Vlees
Auteur: C1000

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Schaaf de komkommer in plakjes en schep de dressing en de bieslook erdoor.
  • Wrijf het vlees in met de olie en bestrooi met de kruiden.
  • Bak het brood volgens de aanwijzingen op de verpakking af.
  • Verpak het vlees in aluminiumfolie en leg de pakketjes ± 7 minuten op het rooster boven een gloeiende barbecue.
  • Keer de pakketjes halverwege de bereidingstijd.
  • Neem het vlees uit de folie en laat het op het rooster van de barbecue nog even lichtbruin kleuren. Serveer met de salade en het brood.

Tips / Opmerkingen

Wijnadvies:
Huiswijn rood, Frankrijk


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Bonbon van gerookte zalm met kaviaar
Recept afdrukken
No ratings yet

Bonbon van gerookte zalm met kaviaar

Recept categorieën: Vis, Voorgerechten
Land van herkomst: Nederland
porties: 4
Auteur: Cas Spijkers

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Leg in acht kommetjes een flink stuk plastic folie dat er rondom overheen hangt.
  • Snijd elke plak zalm overlangs doormidden en leg in elk kommetje kruiselings acht repen zalm zo dat ze over de rand hangen.
  • Roer voor de vinaigrette de azijn met de mosterd, de maïsolie, poedersuiker en peper door elkaar.
  • Snijd de ijsbergsla in fijne reepjes.
  • Vermeng de ijsbergsla met de vinaigrette (let op, de sla mag beslist niet vochtig zijn).
  • Vul de beklede kommetjes met de sla en sla de overhangende zalm eroverheen.
  • Verpak deze zalmbonbons in folie en leg ze in de koelkast.
  • Roer voor de kaviaarsaus de mayonaise en de crème fraîche door elkaar.
  • Breng de saus op smaak met peper en roer het bieslook en de sevruga kaviaar erdoor.
  • Maak op vier gekoelde borden een spiegeltje kaviaarsaus.
  • Leg in het midden een bonbon met daarop een theelepel kaviaar.
  • Garneer met een toefje kervel en een toefje frisée.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Zonnige Salade
Recept afdrukken
No ratings yet

Zonnige salade

Recept categorieën: Fruit, Kaas, Salade
Land van herkomst: Nederland

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Maak de worteltjes schoon en schaaf ze in dunne plakjes.
  • Schil de peren en snijd ze in kleine blokjes.
  • Snijd de uitgelekte ananas en de kaas eveneens in kleine blokjes.
  • Maak een sausje van kwark, ananassap, zout en peper.
  • Vermeng dit met de overige ingrediënten en garneer de zonnige salade met bieslook.

Tips / Opmerkingen

Peren komen in salades met vruchten bijzonder goed tot hun recht, door hun aromatische, zoete smaak.
Omdat deze smaak vaak dreigt overheerst te worden door andere ingrediënten, moet altijd een combinatie worden gezocht met niet te scherp smakende vruchten en groenten. In het bovenstaande recept is dan ook gecombineerd met ananas en worteltjes. Gebruik voor deze zomerse salade stevige en geurige handperen, bijvoorbeeld Doyenné de Comice of Conference en geef de salade bij de lunch of op een mooie zomeravond buiten.