Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55
Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99
Snoekbaars uit de Overijsselse Vecht
ingrediënten
- 1 struikje bleekselderijbleekselderij
- 60 g katenspek
- 6 sjalotjessjalot
- 1200 g snoekbaarsfilet met ontschubd vel
- arachide olie
- 3 dl riesling
- 3 dl visfond
- 3 dl room
- 60 g koude boter
- zout
- peper
- appelstroop
- 6 eetl. fijngeknipt bieslook
Bereidingswijze
- Schil de bleekselderijstengels.
- Snijd de bleekselderij in stukjes en het spek in reepjes.
- Snipper de sjalotjes.
- Rooster de visfilets om en om (eerst op de huid) in een hete anti-aanbakpan met iets olie.
- Neem ze uit de pan en leg ze op een bakpapiertje.
- Kook de riesling met 3 sjalotjes in tot de helft van het vocht is verdampt.
- Voeg de visfond toe, en weer tot de helft inkoken.
- Voeg 1,5 dl room toe.
- Weer inkoken tot de saus begint te binden.
- Klop er op het laatste moment (vlak voor het serveren) de (klontjes) boter en eventueel nog een scheutje riesling door.
- Bak in een hete pan de bleekselderij in een scheutje olie even aan.
- Voeg de 3 sjalotjes en de spekjes toe.
- Roer hier 1,5 dl room door en breng het geheel op smaak met zout en peper.
- “Lak” de huid van de geroosterde snoekbaarsfilet met de appelstroop en laat ze onder een heel hete grill (met de huid naar boven) even doorgaren.
Presentatie
- Leg de bleekselderij met spekjes in het midden van het bord met hierop de snoekbaars en de gladde saus eromheen.
- Strooi de bieslook erover.