Picknicksalade
porties: 4 personen
ingrediënten
Voor de basis:
- 1 schenkel
- 2 tabletten bouillon
- 1½ kg aardappels
Voor de massa:
- enkele eetlepels magere yoghurt
- enkele eetlepels slasaus
- een flinke scheut van de bouillon
- ½ kopje zilveruitjes zeer kleine
- ½ kopje augurkjes kleingesneden
- ½ blik doperwten fijne
Voor de garnering:
- 4 hardgekookte eieren
- 4 tomaten
- een flinke handvol fijngesneden bieslook
- 1 kopje ijsbergsla
Bereidingswijze
- Zet de schenkel op met een liter water en de bouillontabletten en laat het minstens 3 uur trekken.
- Voeg er een beetje water bij als het te veel inkookt.
- Kook de aardappelen in de schil, laat ze afkoelen en schil ze.
- Kook de eieren 10 minuten.
- Snijd de aardappelen in niet te kleine stukken.
- Snijd het gare vlees in stukjes en doe het samen met de aardappelen in een grote pan of kom.
- Voeg er alle ingrediënten bij die bij 'massa' zijn vermeld.
- Roer alles voorzichtig door elkaar en zet de kom op een koele plaats weg.
- Doe de massa de volgende dag over op een serveerschaal.
- Snijd de sla in zeer smalle reepjes en leg die om de salade heen.
- Snijd de tomaten elk in 6 partjes en de eieren in plakjes en garneer de salade op uw eigen manier.
- Strooi tenslotte veel bieslook over de salade.