Recept afdrukken
No ratings yet

Picknicksalade

Recept categorieën: Salade
porties: 4 personen

ingrediënten

Voor de basis:

Voor de massa:

Voor de garnering:

Bereidingswijze

  • Zet de schenkel op met een liter water en de bouillontabletten en laat het minstens 3 uur trekken.
  • Voeg er een beetje water bij als het te veel inkookt.
  • Kook de aardappelen in de schil, laat ze afkoelen en schil ze.
  • Kook de eieren 10 minuten.
  • Snijd de aardappelen in niet te kleine stukken.
  • Snijd het gare vlees in stukjes en doe het samen met de aardappelen in een grote pan of kom.
  • Voeg er alle ingrediënten bij die bij 'massa' zijn vermeld.
  • Roer alles voorzichtig door elkaar en zet de kom op een koele plaats weg.
  • Doe de massa de volgende dag over op een serveerschaal.
  • Snijd de sla in zeer smalle reepjes en leg die om de salade heen.
  • Snijd de tomaten elk in 6 partjes en de eieren in plakjes en garneer de salade op uw eigen manier.
  • Strooi tenslotte veel bieslook over de salade.

Recept afdrukken
No ratings yet

Lotek Tjampoer Bandoeng

rauwe groenteschotel
Recept categorieën: Groenten
Land van herkomst: Indonesië
porties: 4

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Haal de schil van de gekookte aardappel en prak ze fijn en vermeng met de pindakaas, zout, suiker, kentjoer en azijn tot een brij.
  • Dan sambal naar smaak toevoegen.
  • Doe de brij in een diepe schaal en meng de groenten er goed doorheen.
  • Gebruik hiervoor een grote lepel

Aardappelhapjes
Recept afdrukken
No ratings yet

Aardappelhapjes

Recept categorieën: Groenten, Hapjes, Koude Hapjes, Warme hapjes
Dieët: Vegetarisch
porties: 10 personen
Auteur: Hetty van Es

ingrediënten

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Verwarm de olie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook zonder dat deze kleuren.
  • Voeg de gember, garam massala, peper, aardappelen en doperwten toe en bak dit ook een paar minuten op een lage stand.
  • Het vocht moet verdampt zijn.
  • Laat de vulling afkoelen.
  • Snijd de bladerdeeg plakjes in vieren.

Bereidingswijze

  • Schep op elk plakje een beetje vulling en maak de randen van het deeg een klein beetje nat met water.
  • Vouw de plakjes als een driehoekje dicht, druk de naden goed op elkaar, eventueel met een vork, en leg de hapjes op een ingevette bakplaat.
  • Smeer de hapjes eventueel in met ei of melk.
  • Bak de pakketjes in 15 minuten goudbruin in het midden van de oven.
  • De hapjes kunnen zowel warm als koud geserveerd worden.