Fillodeegbakjes met mangosalade

Aller Hande 1997
Porties: 12 stuks
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ½ pak fillobladerdeeg 225 g, Easy Bakery,
  • 3 eetlepel(s) olie
  • 1 kleine mango
  • 150 g Kernhemse kaas
  • 1 takje dragon
  • 1 eetlepel(s) citroensap
  • zout
  • versgemalen zwarte peper,
  • 25 g pistachenootjes

Instructies

Voorbereiden:

  • Fillobladerdeeg ontdooien volgens gebruiksaanwijzing.
  • Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
  • Deeg in 24 stukjes van ca. 8 x 8 cm snijden.
  • Bestrijken met olie.
  • Muffinvorm bestrijken met olie.
  • Steeds 2 velletjes deeg op elkaar leggen en in holletje drukken.
  • In midden van oven fillodeegbakjes in ca. 8 minuten goudbruin bakken.
  • Laten afkoelen.
  • Intussen mango schillen en vruchtvlees in plakken van pit snijden.
  • In blokjes snijden.
  • Korstjes van kaas snijden en kaas in blokjes snijden.
  • Boven kom dragon heel fijn knippen.
  • Mango, kaas en citroensap erdoor scheppen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Pistachenootjes pellen en grof hakken.

Bereiden:

  • Mango kaassalade in fillodeegbakjes scheppen.
  • Pistachenootjes erover strooien.

Voedingswaarden

Calories: 60 kcal | koolhydraten: 3 g | Protein: 2 g | Vet: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Hapjes
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch