Flageoletssalade met olijven

Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 1 blikje flageolets nettogewicht ± 400 gr
  • 12 zwarte olijven
  • 1 Ansjovis filets
  • 2 eetlepel(s) citroensap
  • 3 eetlepel(s) olijfolie
  • 2 eetlepel(s) peterselie fijngeknipt
  • 1 eetlepel(s) bieslook fijngeknipt
  • 1 tomaat

Instructies

  • Kook het ei hard en laat het in koud water schrikken.
  • Spoel de flageolets in een zeef onder koud stromend water af en laat ze goed uitlekken.
  • Pel het ei en hak het heel fijn. Hak 6 olijven en de ansjovisfilet fijn.
  • Roer in een schaal het gehakte ei, de gehakte olijven, de ansjovis, het citroensap, de olie en de kruiden door elkaar, schep de flageolets door de saus en laat de smaken 1 uur intrekken.
  • Was de tomaat en snijd hem in partjes.
  • Schep de salade nogmaals door en garneer met de rest van de olijven en de partjes tomaat.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Salade