Focaccia

Focaccia van Tantefanny.nl

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny pizzadeeg 400 g
  • 1 eetlepel(s) bloem
  • 250 g olijven
  • 3 eetlepel(s) Olijfolie
  • Een beetje verse rozemarijn
  • Een beetje pesto om te verfijnen

Instructies

  • ven op 190⁰ C. voorverwarmen (hetelucht). Het deeg direct uit de koelkast verwerken.
  • Het deeg in de breedte in zes stukken snijden.
  • De ene helft van het deeg beleggen met in stukjes gesneden olijf. De andere helft daarover dubbelklappen. Vingers in de bloem dopen en het deeg aandrukken.
  • Met bloem bestuiven en olijfolie erover druppelen.
  • Beleggen met in stukjes gesneden olijf en garneren met de rozemarijn.
  • Op een met bakpapier bekleed bakblik leggen en ca. 10-12 min. afbakken.

Notities / Tips / Wijnadvies

Voor het bakken bestrooien met de kruiden. U kunt het ook vullen met gedroogde tomaten of pesto. Dit recept is ideaal voor feestjes!
————————————————————————————————–
Recept categorieën Brood
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Lactosevrij / Vegetarisch