Forellen in papillotten

Porties: 6
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 6 forellen van ongeveer 200 g
  • 1 eetlepel gedroogde kruiden van de Provence
  • 1 takje tijm
  • 2 laurierbladeren
  • 6 eetlepels olijfolie
  • citroen
  • peper
  • zout

Instructies

  • De vissen leeg halen, wassen en afdrogen.
  • Vermeng goed ondereen : de kruiden, de tijm, de tot poeder verbrijzelde laurierbladeren en een beetje olie.
  • Schik de forellen op een schotel.
  • Strooi over elk een beetje van het kruidenmengsel en een schijfje citroen.
  • Wikkel iedere vis in aluminiumfolie (hermetisch afsluiten).
  • Leg de pa pilotten in de hete oven (thermostaat 6-7), gedurende 20 minuten.
  • Dien de forellen op in hun geopende papillot.
  • Dit is op zich zelf een mooie presentatie en de vis blijft langer warm.

Notities / Tips / Wijnadvies

Aanbevolen wijn
een frisse rosé van corsika.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Vis