Forellen in papillotten
Ingrediënten
- 6 forellen van ongeveer 200 g
- 1 eetlepel gedroogde kruiden van de Provence
- 1 takje tijm
- 2 laurierbladeren
- 6 eetlepels olijfolie
- citroen
- peper
- zout
Instructies
- De vissen leeg halen, wassen en afdrogen.
- Vermeng goed ondereen : de kruiden, de tijm, de tot poeder verbrijzelde laurierbladeren en een beetje olie.
- Schik de forellen op een schotel.
- Strooi over elk een beetje van het kruidenmengsel en een schijfje citroen.
- Wikkel iedere vis in aluminiumfolie (hermetisch afsluiten).
- Leg de pa pilotten in de hete oven (thermostaat 6-7), gedurende 20 minuten.
- Dien de forellen op in hun geopende papillot.
- Dit is op zich zelf een mooie presentatie en de vis blijft langer warm.
Notities / Tips / Wijnadvies
Aanbevolen wijn
een frisse rosé van corsika.
een frisse rosé van corsika.