Met frambozenmousse gevulde flensjes
porties: 4 personen
ingrediënten
- 175 gr tarwemeel of volkorenmeel
- 3 eieren
- 2 theelepels geraspte sinaasappelschil
- 2 eetlepels suiker
- 50 gr gesmolten roomboter
- 6 eetlepels roomboter
- 250 gr frambozen
- 100 gr bramen
- 4 eetlepels poedersuiker
- ½ liter melk
- 30 cl Framboise Boon
Bereidingswijze
- Zeef de meel in een kom.
- Voeg de eieren, de geraspte sinaasappelschil, de melk, de suiker en de gesmolten roomboter toe en maak er met een staafmixer een smeuïg beslag van.
- Bak in een koekenpan zo dun mogelijke flensjes, steeds met een klein klontje boter.
- Houd de flensjes warm.
- Houd 100 gr frambozen achter en stoof de rest van de frambozen samen met de bramen even in de roomboter.
- Voeg het bier toe en laat het een paar minuten zachtjes door stoven.
- Mix het geheel met een staafmixer of blender tot een mousse.
- Roer er bijna alle achtergehouden frambozen voorzichtig door; houd een paar frambozen achter voor de garnering.
- Vul de flesjes met de mousse en drapeer ze op de borden.
- Garneer met een paar frambozen en wat poedersuiker.
Tips / Opmerkingen
Drink er een gekoeld glas Framboise Boon bij.