Groene bonensalade
AllerHande 1996
porties: 4 personen
ingrediënten
- 150 g haricots verts
- 150 g peultjes
- 150 g snijbonen
- 3 stoneleeks
- 4 takjes peterselie zakje á 30 g,
- 1 teentje knoflook
- zout
- 4 eetlepels olijfolie,
- 2 eetlepels witte wijnazijn,
- 1 theelepel Franse mosterd
- versgemalen zwarte peper
Bereidingswijze
Voorbereiden:
- Haricots verts, peultjes en snijbonen schoonmaken en wassen.
- Snijbonen schuin in stukjes van ca. 3 cm snijden.
- Stoneleeks schoonmaken en in dunne ringetjes snijden.
- In kopje peterselie fijnknippen.
- Knoflook pellen en met platte kant van mes platdrukken.
Bereiden:
- In pan ruim water met zout aan de kook brengen.
- Haricots verts en snijbonen toevoegen en ca. 5 minuten koken.
- Peultjes toevoegen en alle bonen in nog ca. 3 minuten beetgaar koken.
- Intussen in steelpan olie, azijn, mosterd en knoflook zachtjes ca. 2 minuten verwarmen.
- Van vuur af knoflook verwijderen en oliemengsel met garde tot sausje kloppen.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- Bonen afgieten en overdoen in schaal.
- Sausje erdoor scheppen.
- Stoneleeks en peterselie erover strooien.