Rode koolschotel met appel en rookworst
Aller Hande 2000
porties: 4 personen
ingrediënten
- 1 grote ui
- 1 friszure appel
- 1 rookworst 250 g
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 500 g rode kool panklare
- ½ zakje hacheekruiden
- 1 eetlepel witte wijnazijn
- peper versgemalen
Bereidingswijze
- Ui pellen en snipperen.
- Appel schillen, klokhuis verwijderen en appel in blokjes snijden.
- Rookworst in plakjes snijden.
- In wok 1 eetlepel olie verhitten.
- Ui ca. 2 minuten roerbakken.
- Appel erdoor scheppen.
- Rest van olie toevoegen en rode kool op halfhoog vuur ca. 3 minuten roerbakken.
- Hacheekruiden en azijn erdoor roeren.
- Rode kool op niet te hoog vuur nog ca. 2 minuten al omscheppend bakken.
- Plakjes worst toevoegen en ca. 1 minuut meewarmen.
- Op smaak brengen met peper.
- Direct serveren, bijvoorbeeld met aardappelpuree.