Geroosterd brood met paddenstoelen
AllerHande 2006
porties: 4 personen
ingrediënten
- 4 boterhammen dikke zelfgesneden bijv. Bourgondisch pompoen of donker meergranen)
- 3 eetlepels olijfolie
- grof zeezout
- 1 friszure appel Granny Smith of goudreinet
- 250 g paddestoelenmelange in grove repen
- 1 teentje knoflook fijngesneden
- 1 eetlepel Japanse sojasaus
- 2 eetlepels verse peterselie fijngesneden
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Bedruppel het brood met olijfolie en strooi er grof zeezout over.
- Bak het brood op een rooster in 10 minuten bruin en krokant.
- Laat even afkoelen.
- Schil de appel en verwijder het klokhuis.
- Snijd hem in dunne plakjes en vervolgens in luciferdikke reepjes.
- Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan.
- Bak al omscheppend de paddenstoelen,appel, knoflook en sojasaus op hoog vuur in 5-7 minuten bruin en gaar.
- Schep er de helft van de peterselie doorheen.
- Breng het mengsel op smaak met zeezout en (versgemalen) peper.
- Verdeel het paddenstoelenappelmengsel over het brood en bestooi met de rest van de peterselie.