Recept afdrukken
No ratings yet

Rode koolschotel met appel en rookworst

Aller Hande 2000
Land van herkomst: Nederland
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Ui pellen en snipperen.
  • Appel schillen, klokhuis verwijderen en appel in blokjes snijden.
  • Rookworst in plakjes snijden.
  • In wok 1 eetlepel olie verhitten.
  • Ui ca. 2 minuten roerbakken.
  • Appel erdoor scheppen.
  • Rest van olie toevoegen en rode kool op halfhoog vuur ca. 3 minuten roerbakken.
  • Hacheekruiden en azijn erdoor roeren.
  • Rode kool op niet te hoog vuur nog ca. 2 minuten al omscheppend bakken.
  • Plakjes worst toevoegen en ca. 1 minuut meewarmen.
  • Op smaak brengen met peper.
  • Direct serveren, bijvoorbeeld met aardappelpuree.

Recept afdrukken
No ratings yet

Koolsalade met paparika en kaas

Boodschappen 8-2006
Recept categorieën: Kaas, Salade
porties: 4 personen
Auteur: Boodschappen

ingrediënten

voor de dressing

Bereidingswijze

  • Schaaf of snij de kool in smalle reepjes.
  • Breng de gesneden kool in water met zout aan de kook.
  • Giet de kool af zodra deze kookt en spoel er koud water over.
  • Halveer de paprika's en snij het vruchtvlees in smalle reepjes.
  • Pel de ui en snipper deze.
  • Schil de appel en verwijder het klokhuis en pitjes en verdeel in kleine stukjes.
  • Verdeel de kaas in reepjes of blokjes.
  • Schep de kool door de paprika, ui, appel en kaas.
  • Meng de ananasstukjes door de salade en breng op smaak met peper.
  • Meng de ingrediënten voor de dressing.
  • Rooster de amandelen goudbruin in een droge koekenpan.
  • Schep de dressing luchtig door de salade.
  • Bestrooi met de geroosterde amandelen.

Tips / Opmerkingen

Lekker met warm stokbrood.

Variatietip:

in plaats van amandelen zijn ongezouten cashewnoten of pecannoten ook heel lekker
neem in plaats van gruyère belegen boerenkaas

Recept afdrukken
No ratings yet

Rode-koolschotel met appel en rookworst

AllerHande februari 2000
Recept categorieën: Groenten, Varkensvlees
Land van herkomst: Nederland
porties: 4

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Ui pellen en snipperen.
  • Appel schillen, klokhuis verwijderen en appel in blokjes snijden.
  • Rookworst in plakjes snijden.
  • In wok 1 eetlepel olie verhitten.
  • Ui ca. 2 minuten roerbakken.
  • Appel erdoor scheppen.
  • Rest van olie toevoegen en rode kool op halfhoog vuur ca. 3 minuten roerbakken.
  • Hacheekruiden en azijn erdoor roeren.
  • Rode kool op niet te hoog vuur nog ca. 2 minuten al omscheppend bakken.
  • Plakjes worst toevoegen en ca. 1 minuut meewarmen.
  • Op smaak brengen met peper.

Tips / Opmerkingen

Direct serveren, bijvoorbeeld met aardappelpuree.

Nazomerse salade met bietjes en venkel
Recept afdrukken
No ratings yet

Nazomerse salade met bietjes en venkel

Recept categorieën: Salade
porties: 2
Auteur: Hetty van Es

ingrediënten

voor de dressing:

Bereidingswijze

  • verwarm je oven voor op 180 graden –
  • Snijd de venkel in reepjes of halve maantjes. Leg op een vel bakpapier en besprenkel met gesmolten kokosolie, agave, zout en peper. Zet de venkel 20 minuten in de oven.
  • Spoel de kikkererwten goed om. Zo lang tot er geen schuim meer vanaf komt.
  • Snijd de bietjes en appel in heel dunne plakken. Ik gebruik hiervoor een mandoline en dat is echt heel erg aan te raden – als je maar wel goed op je vingers let!
  • Was de sla, hak de walnoten.
  • Meng de sla, walnoten, bietjes, appel en kikkererwten.
  • Maak de dressing (alle ingrediënten door elkaar kloppen,) en verdeel over de salade.
  • Maak je bord mooi op door de venkel, de avocado bovenop de salade te leggen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Knolselderijsalade

Recept categorieën: Salade
Land van herkomst: Nederland
Dieët: Vegetarisch
porties: 4
Auteur: Nederlands Zuivelbureau

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Schil de selderijknol en was hem goed.
  • Vermeng de sour cream met citroensap, honing, sesamzaad en rozijnen.
  • Rasp de selderijknol boven de saus en roer deze er direct door.
  • Voeg de gesnipperde appel, de in kleine blokjes gesneden kaas en de walnoten toe.
  • Meng alles goed dooreen en breng de salade op smaak met zout, paprikapoeder en worcestershiresaus.

Tips / Opmerkingen

De knoestige, bruine selderijknol, die van binnen wit is, is een geliefd bestanddeel van veel salades, waarin hij geraspt of en julienne - dat is in dunne reepjes - gesneden goede diensten bewijst.
Knolselderij geeft altijd een frisse salade waarbij goed kan worden gevarieerd met andere ingrediënten.
Geef deze knolseldenjsalade als lunchgerecht met warm, knapperig stokbrood of als bijgerecht bij een hoofdschotel, bijvoorbeeld van koud vlees.