Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Tagliatelle met stroganoffsaus

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Witlof schoonmaken en wassen.
  • Stronken in stukken van ca. 3 cm snijden.
  • In schaal witlof en fruitcocktail door elkaar scheppen.
  • In pan met ruim kokend water en zout tagliatelle volgens gebruiksaanwijzing gaar koken.
  • Intussen ui pellen en in ringen snijden.
  • Vlees in reepjes snijden en bestrooien met zout en peper.
  • Vier borden voorverwarmen.
  • In pan boter verhitten.
  • Ui en vlees in ca. 3 minuten al omscheppend bruin bakken.
  • Paprikapoeder en bloem erdoor roeren en ca. 1 minuut meebakken.
  • Al roerend wijn erbij schenken.
  • Crème fraîche erdoor roeren.
  • Saus onafgedekt ca. 3 minuten zachtjes koken, af en toe roeren.
  • Saus op smaak brengen met zout en peper.
  • Tagliatelle over warme borden verdelen.
  • Saus erop scheppen.
  • Weinig witlofsalade ernaast scheppen, rest van salade apart erbij serveren.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Ku lo yuk met prei paprikamie

Recept categorieën: Fruit, Mie, Varkensvlees, Vlees
Land van herkomst: Oosters
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Conimex

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd het vlees in blokjes van ca. 1 cm.
  • Maak de paprika’s schoon en snijd in brede repen.
  • Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de prei en paprika op een hoog vuur in 5 minuten.
  • Roer beslag van bakmeel, 2 dl water en wat zout.
  • Verhit een flinke laag olie in frituurpan tot 180ºC.
  • Kook mie volgens aanwijzing op verpakking.
  • Afgieten en mengen met groenten en 3 eetlepels atjar.
  • Breng 1 dl water met 1 dl van de siroop (uit het blikje) aan de kook.
  • Voeg al roerende het kokende water-siroop toe aan de sausmix.
  • Voeg 1 eetlepel (goed uitgelekte) atjar en het fruit aan de saus toe.
  • Haal blokjes vlees door het beslag.
  • Laat ze direct in hete olie glijden en frituur ze (6 à 8 tegelijk) bruin en gaar.
  • Laat op keukenpapier uitlekken.
  • Leg Ku Lo Yuk in schaaltjes, schep saus erover.
  • Geef rest van saus en prei-paprikamie er apart bij.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Kip picasso met rijst

Z'on dertig jaar geleden bedacht ik dit recept
Wanneer je van warme vruchtjes bij vlees of vis houdt, zul je dit recept zeker weten te waarderen
Totale tijd1 Uur 45 minuten
Recept categorieën: Gevogelte, Kip, Rijst
Land van herkomst: Nederland
porties: 4
Auteur: Els Jonker

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snij de kipfilet in blokjes
  • Doe de zonnebloemolie erdoor
  • En het pakje mix voor chili con carne
  • Laat de maïs en fruitcocktail uitekken
  • Laat dit minimaal 10 minuten intrekken
  • Bak de spekreepjes in een wok op hoog vuur
  • Doe de kipfilet blokjes in de marinade erbij
  • Bak alles tot de kipfilet gaar is
  • Doe dan de maïs
  • En de cocktailvruchtjes in de wok bij de rest
  • Voeg 250 millimeter water toe
  • Breng het aan de kook
  • Maak van een scheutje melk met maïzena een papje
  • Bindt hier het kipgercht mee
  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op dr verpakking
  • Ik heb ipv zout kipbouilionblokjes gebruikt
  • En bij dit soort gerechten gebruik ik het liefst pandanrijst

Tips / Opmerkingen

Niet iedereen houdt van warme vruchtjes door het eten, als je dat wel doet is dit eenvoudige gerecht zeker een aanrader


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Kinderkipgerecht uit het buitenland
Recept afdrukken
No ratings yet

Kinderkipgerecht uit het buitenland

Recept categorieën: Gevogelte, Kinderkoken, Kip
porties: 4
Calorieën: 216kcal

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Roerbak hierin de kip goudbruin
  • Voeg de groenten toe en bak ze 5 minuten mee
  • Giet dan de saus erbij en verwarm dit al roerende 10 minuten
  • Kook snelrijst en maak komkommersalade
  • Voeg de vruchten toe aan de pan
  • Lekker met de rijst en de salade

Tips / Opmerkingen

Kiptip:

vervang kipfiletblokjes door kipreepjes

Wijntip:

appelsap of witte Elzasser voor de ouderen

Nutrition

Calorieën: 216kcal | koolhydraten: 10g | Eiwit: 35g | Vet: 4g