Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Maria biscuitjes

Recept categorieën: Kinderkoken, Koek, Tractaties

Bereidingswijze

  • Roer een egaal glazuur van 100 gezeefde poedersuiker en een ½ tot 1 eetlepel water.
  • Voeg naar keuze een mespuntje koenjit voor geel glazuur, wat cacaopoeder voor bruin glazuur, een paar druppels rode limonadesiroop voor roze glazuur of een theelepel koffie voor lichtbruin glazuur toe.
  • Maak een glazuur zoals beschreven in het basisrecept.
  • Bestrijk mariabiscuitjes met het glazuur en maak gezichtjes met kleine snoepjes zoals bijvoorbeeld: tumtummetjes, smarties, garneerchocolaatjes, zilverpilletjes, garneersnoepjes , hagelslag en vruchtenhagel.
  • Met bruin glazuur kunnen ook bruine snoetjes gemaakt worden.
  • Doe het glazuur in een boterhamzakje en knip er een klein puntje af.
  • Je kunt dan heel makkelijk met het glazuur dunne lijntjes trekken en de koekjes versieren.
  • Bestrijk eens een koekje met geel glazuur en witte stipjes of streepjes erop.
  • Of bestrijk de koekjes voor de helft met geel en de andere helft met bruin glazuur.
  • Bestrijk de koekjes met wit glazuur.
  • Laat er direct druppels van een andere kleur op vallen en trek er met een cocktailprikker streepjes uit tot bloemetjes.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Lieve zoete hartjes

Recept categorieën: Nagerecht, Snoepgoed
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Hak de vruchtjes fijn.
  • Kneed de vruchtjes door de marsepein met schone koude handen.
  • Bestrooi een werkvlak met een beetje poedersuiker.
  • Rol de marsepein uit tot een lap van ca. 1 cm dik.
  • Steek er 2 harten uit.
  • Voeg de druppels kleurstof, 1 eetlepel water en 4 eetlepels poedersuiker toe.
  • Roer dit glad.
  • Doop de marsepeinherten in het glazuur en laat hard worden.
  • Versier met de garneersnoepjes.

Tips / Opmerkingen

Tip: ook lekker met chocoladeglazuur
Wijnadvies: Club des Sommeliers Cabernet d'Anjou Rosé