Recept afdrukken
No ratings yet

Witloofsoep 4

Recept categorieën: Soep
Land van herkomst: België
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Stoof het witloof en de prei in de sesamolie.
  • Voeg de geschilde en in stukjes gesneden aardappel toe en laat even stoven. Overgiet met de groentebouillon en laat gaar koken.
  • Kruid met wat zwarte peper en mix de soep.

Garnering:

  • Snijd enkele stronkjes fijn en stoof deze in een beetje boter.
  • Werk elk bordje soep af met een lepel nog knapperig, gestoofd witloof.

Recept afdrukken
No ratings yet

Amuse champignons

Recept categorieën: Amuse, Varkensvlees, Vlees, Voorgerechten
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen
Auteur: Auteur Onbekend

ingrediënten

De vulling:

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden C.
  • Maak de champignons schoon en haal het steeltje er voorzichtig uit.
  • Meng de ham, peterselie en de roomkaas door elkaar.

Bereidingswijze

  • Vul de champignons met de hammassa.
  • Zet de champignons in een ovenschaal.
  • Giet een laagje bouillon in de ovenschaal anders worden de champignons erg droog.
  • Bestrooi de champignons met de geraspte kaas.
  • Zet ze in het midden van de voorverwarmde oven en laat ze plm. 20 minuten bakken tot ze goudbruin zien.
  • Garneer de champignons met een blaadje peterselie.

Recept afdrukken
No ratings yet

Amuse-eitjes

Afrikaans kip gerecht
Recept categorieën: Amuse, Ei, Vis, Voorgerechten, Zalm
Land van herkomst: Afrika
porties: 4 personen
Auteur: Auteur Onbekend

ingrediënten

De vulling:

Bereidingswijze

  • Maak de zalm schoon (ontdoe van vel en graatjes) en meng de zalm met wat whiskeycocktailsaus.
  • Breng op smaak met peper, zout en wat dille.
  • Tik met een mes voorzichtig het kapje van de eieren.
  • Verwijder voorzichtig de dooier.
  • Vul de eieren met het zalm-mengsel en garneer af met een takje dille en een klein stukje gerookte zalm.
  • Mocht je zalm-mengsel te dun zijn, meng dan 1 van de hardgekookte dooiers erdoor.

Recept afdrukken
No ratings yet

In dille en peperkorrels gemarineerde rauwe zalm

Recept categorieën: Zalm
porties: 4
Auteur: Auteur Onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Zorg voor 8 gelijke stukken zalm met vel.
  • Leg er op 4 een flink stuk plasticfolie op de velkant.
  • Bestrooi de bovenkant met grove peper, zeezout en suiker.
  • Verdeel de grofgesneden dille over de 4 stukken zalm in een ovenschaal en dek het geheel goed af met folie.
  • Plaats er een broodplank bovenop die wordt verzwaard door een gewicht. (Bv een conservenblik)
  • Laat het geheel een dag en een nacht in de koelkast marineren.
  • Maak intussen de saus door alle ingrediënten met elkaar te vermengen.
  • Breng dit indien nodig extra op smaak met zout en versgemalen peper.
  • Haal de zalm 30 minuten voor serveren uit de koelkast.
  • Verwijder de folie en schraap het grootste deel van de kruiden van de filets.
  • Snij ze vervolgens met een vlijmscherp mes in dunne plakken en rangschik op gekoelde borden.
  • Serveer met de saus en de toast.
  • Garneer het geheel met dille.

Tips / Opmerkingen

hebt u teveel zalm? Geen probleem. Goed verpakt is de zalm in de vriezer minstens 3 weken houdbaar.

Wijnadvies:

Chenin Blanc, Kaapse Roos, Wes-Kaap, Zuid Afrika

Recept afdrukken
No ratings yet

Gegrilde sinaasappels met karamel-muntboter

Recept categorieën: Fruit, Nagerecht
porties: 4
Auteur: Madmum

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Sinaasappels schillen en het vlies er rondom afsnijden net diep genoeg om het wit te verwijderen.
  • Snijd de sinaasappels vervolgens in dunne plakjes.
  • Verwarm de suiker en 3 eetlepels waterop laag vuur zonder het water te laten koken, tot de suiker is opgelost. Niet roeren eventueel schudden.
  • Als de suiker is opgelost vuur hoog en koken tot het karamel (bruin) is.
  • Haal de pan van het vuur en voeg voorzichtig de room toe.

PAS OP KAN SPATTEN en is ZEER HEET.

  • Het mengsel wordt klonterig, zet terug op het vuur en roer tot de karamel is opgelost.
  • Voeg al roerend de klontjes boter, sinaasappel rasp en de munt toe. In een kommetje doen en afgedekt in de koelkast bewaren (2 dagen houdbaar)

Serveren:

  • Verwarm de grill voor.
  • Leg de schijfjes sinaasappel iets overlappend in een ondiepe gratin of taartvorm en besmeer de schijfjes met de karamel/munt boter.
  • Grill tot de boter is gesmolten en de sinaasappels heet zijn.
  • Geef er room of losgeklopte ( eventueel met wat Cointreau) mascarpone bij en een snuifje nootmuskaat.

Recept afdrukken
No ratings yet

Koude schotel (1)

(Opoe's recept)
Recept categorieën: Stamppot, Vlees
porties: 4

Equipment

Bereidingswijze

  • De worst - of sausijsjes - aanbraden, afblussen, en ongeveer een half uurtje laten sudderen.
  • Snijd de worst in plakjes, en de plakjes in vieren.
  • Snijd twee augurken en wat zilveruitjes in heel kleine stukjes.
  • De aardappelen koken, en dan stampen.
  • Voeg tijdens het stampen 1 juslepel jus en 2,5 juslepel augurken-nat toe.
  • Doe de stukjes worst, augurk en zilverui met wat peper en nootmuskaat bij de aardappelen en meng dit goed door elkaar.
  • Laat deze basis afkoelen, en maak het af met de garnering.