Gevulde paprika met walnotensaus
Dit is een heerlijk gerecht en ook met vegetarisch gehakt is klaar te maken. Het komt uit een boekje van AH. Genaamd Mexico en is in 2003 uitgegeven.
Equipment
ingrediënten
- 500 Gr walnoten
- 100 ml gecondenseerde melk
- 250 gram gehakt
- 1 gesnipperde ui
- 1 tomaat in blokjes gesneden
- 1 appel of perzik in kleine stukjes
- 1 bakbanaan of onrijpe banaan in kleine stukjes
- 2 el rozijnen
- 45 Gramandelen fijn gehakt
- 4 zoete punt paprika’s
- 1 granaat appel of een bakje met pitjes
- 100 gram feta
Bereidingswijze
- Pak de keukenmachine en doe er de walnoten, feta en melk in.
- Pureer tot een dikke saus.
- Gehakt rullen en daarna de ui, tomaat,appel,rozijnen en amandelen door het gehakt roeren en zachtjes braden, 3 min.
- Voeg nu 100 ml water en zout toe.
- Oven voorverwarmen op 200 graden.
- Paprika’s halveren en vullen met gehaktmengsel.
- Schuif dit nu voor 20 min.
- In de oven.
- Basmati rijst koken en de paprika’s met rijst op het bord leggen.
- Walnotensaus erover scheppen.
- Pitjes van de granaatappel over het bord verdelen en smullen maar.