Recept afdrukken
No ratings yet

Balgan

Gevulde aubergines
Recept categorieën: Groenten
Land van herkomst: India
Dieët: Vegetarisch

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Leg de aubergines met de gesneden kant omhoog in een braadslee.
  • Giet het water erbij, voeg de laurier toe en dek de slee stijf af met aluminiumfolie.
  • Pocheer de aubergines 25 minuten in een op 160 °C voorverwarmde oven, of tot ze gaar zijn.
  • Smelt de ghee in een pan met dikke bodem. Voeg ui en knoflook toe en fruit
  • ze op een laag vuur in 4-5 minuten zacht. Kneus het korianderzaad iets en
  • voeg toe met chilipoeder, lavaszaad en zout. Roer goed en bak de ingrediënten nog 2-3 minuten.
  • Haal de gepocheerde aubergines uit de pan en dep ze droog met keukenpapier. Hol ze tot vlak op de schil uit met een scherpe theelepel. Prak
  • het vruchtvlees, voeg dit aan het specerijmengsel toe en roerbak de puree 2-3
  • minuten.
  • Grilleer de uitgeholde aubergines 5 minuten tot ze mooi droog zijn en vul ze
  • met het gekruide mengsel. Schik ze op een warme schotel, garneer met
  • koriander en pepers en dien op.
  • Noot: Gebruik voor dit recept liever langwerpige en geen ronde aubergines.
  • Neem, zoals voor alle aubergineschotels, ook hier stevige en rijpe
  • exemplaren.

Tips / Opmerkingen

Noot: Gebruik voor dit recept liever langwerpige en geen ronde aubergines.
Neem, zoals voor alle aubergineschotels, ook hier stevige en rijpe
exemplaren.