Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55
Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99
Risotto met paddestoelen
AH 12 maanden Lekker Eten
porties: 4 personen
ingrediënten
- 25 g gedroogde porcini eekhoorntjesbrood
- 750 ml paddestoelenbouillon van tabletten
- 5 el olijfolie
- 1 ui gesnipperd
- 400 g risottorijst
- 100 ml witte wijn
- 250 g knolselderij in kleine blokjes
- 100 g Grana Padano kaas, geraspt
- 4 portobello champignons in dikke plakken
- 25 g boter
- 15 g platte peterselie fijngehakt
Bereidingswijze
- Week de gedroogde paddenstoelen 10 min. in 150 ml heet water.
- Neem de paddenstoelen uit het water en hak ze fijn.
- Zeef het weekvocht boven de bouillon.
- Breng de bouillon aan de kook en houd hem tegen de kook aan.
- Verhit 2 el olie in een ruime hapjespan of kleine braadpan en fruit hierin de ui in 4 min. zachtjes glazig.
- Voeg de rijst toe en bak de korrels al roerend 1 min. met de ui mee.
- Schenk de wijn in de pan en breng alles al roerend aan de kook.
- Laat alles zachtjes koken tot de wijn door de rijst is opgenomen.
- Voeg een soeplepel bouillon toe en laat de rijst zachtjes koken tot het vocht is opgenomen.
- Roer af en toe.
- Herhaal dit tot alle bouillon gebruikt is.
- Dit duurt ca. 20 minuten.
- Voeg halverwege de kooktijd de knolselderij en geweekte paddenstoelen toe.
- Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de plakken portobello op hoog vuur al omscheppend mooi bruin, laat het vocht verdampen.
- Strooi er zout en peper over.
- Neem de pan van het vuur en roer de boter, geraspte kaas, peterselie en naar smaak peper door de risotto.
- Leg een deksel op de pan en laat de risotto nog 3 min. staan.
- Verdeel de risotto over 4 (warme) diepe borden en leg de plakken portobello en kaaskrullen erop.
Tips / Opmerkingen
De gedroogde paddenstoelen geven de risotto een rijke smaak.
De gebakken paddenstoelen maken het af
De gebakken paddenstoelen maken het af