Recept afdrukken
No ratings yet

Rijstgerecht met roerbakgroenten

Recept categorieën: Groenten, Rijst, Roerbakken / Wokken
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
Auteur: Sonja van de Rhoer

Bereidingswijze

  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar en droog.
  • Voeg, als het water met de rijst kookt, het groentebouillonpoeder, de
  • sinaasappelrasp en het vijfkruidenpoeder toe en roer goed tot alles is opgelost.
  • Neem de pan met de gekookte rijst van het vuur, laat hem afgedekt 5-10 minuten rusten en maak de rijst vervolgens met twee vorken los.
  • Laat de tofu uitlekken, dep het stuk met keukenpapier droog en snijd de tofu in blokjes van ± 1-1½ cm.
  • Verhit, terwijl de rijst kookt, op hoog vuur een grote wok of grote pan met anti-aanbaklaag, voeg de olie toe en daarna de geraspte gember, de knoflook, de lente-ui en de gedroogde pepers en roerbak 30 seconden.
  • Voeg de broccoli en de bloemkool toe en roerbak 2 minuten.
  • Voeg de tofublokjes toe samen met de schoongewreven en kleiner gesneden oesterzwammen en roerbak 2-3 minuten.
  • Strooi de sesamzaadjes erover en roer de sojasaus erdoor.
  • Warm alles snel goed door en serveer de rijst met het roerbakmengsel.

Tips / Opmerkingen

Houdt u niet van te rauwe bloemkoolroosjes, blancheer ze dan voor het roerbakken 2 minuten in ruim kokend water.

Info:

Twee supergezonde groenten, gecombineerd met tofu, paddestoelen en zilvervliesrijst of basmatirijst, geven een heerlijk gemakkelijk gerecht, dat qua kleur goed bij de herfst past.
Oesterzwammen worden geteeld op geprepareerd stro waaraan broed van de oesterzwam is toegevoegd. De oesterzwam is schelpvormig en meestal lichtgrijs van kleur. De oesterzwam heeft een zachte smaak die uitstekend met verschillende groenten combineert.

Recept afdrukken
No ratings yet

Rode Chili Pasta

Bereidingstijd40 min
Recept categorieën: Bijgerecht
Land van herkomst: America
porties: 4

ingrediënten

Voor ongeveer 80 gram chili pasta = 4 opgehoopte eetlepels

Bereidingswijze

  • Laat de droge pepers een half uur weken in heet water. Ontdoe ze dan van de zaden en laat uitlekken.
  • Halveer de verse pepers in de lengte, en verwijder de zaden.
  • Doe de geweekte droge pepers, verse pepers en zout in een elektrische keukenrobot-mixer en mix (voeg eventueel wat water bij als het geheel niet door elkaar wil mixen)
  • Doe wat je niet direct nodig hebt in een luchtdichte container in de ijskast of verdeel in porties van 1 afgestreken eetlepel en vries in.

Tips / Opmerkingen

Je kan ze ook invriezen in een ijsblokjesbakje, elk blokje is ongeveer ½ afgestreken eetlepel.

Recept afdrukken
No ratings yet

Rode Chili Pasta

Voor ongeveer 80 gram chili pasta
Recept categorieën: Kruidenmengsels, Saus
Land van herkomst: Oosters
Auteur: Ons kookboek

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Laat de droge pepers een half uur weken in heet water.
  • Ontdoe ze dan van de zaden en laat uitlekken.
  • Halveer de verse pepers in de lengte, en verwijder de zaden.
  • Doe de geweekte droge pepers, verse pepers en zout in een elektrische keukenrobot-mixer en mix (voeg eventueel wat water bij als het geheel niet door elkaar wil mixen)
  • Doe wat je niet direct nodig hebt in een luchtdichte container in de ijskast of verdeel in porties van 1 afgestreken eetlepel en vries in.

Tips / Opmerkingen

Je kan ze ook invriezen in een ijsblokjesbakje, elk blokje is ongeveer 1/2 afgestreken eetlepel.

eenvoudig en snel klare kerrie kip
Recept afdrukken
No ratings yet

Eenvoudig en snel klare kerrie kip

Recept categorieën: Gevogelte, Kip
porties: 2
Auteur: Auteur Onbekend

ingrediënten

  • ½ kip in stukken gesneden (3 tot 4 cm groot)
  • 3 tomaten fijngesneden
  • 1 aardappels in "kubusjes" van 2 cm gesneden (vierendeel de aardappel en snijdt dan stukjes van 2 tot 2,5 cm)
  • 1 grote ui fijngesneden
  • 15 ml melk
  • 6 fijngestampte cashew-noten indien niet voorhanden, vervang door 12 pindanootjes

(B) Stamp fijn met de stamper, of mix in de keukenrobot

(C) Stamp fijn in de stamper of mix in de keukenrobot :

Bereidingswijze

  • Dit is een heel tijds-efficient recept :
  • Verwarm de olie in een pan met dikke bodem en bak de uien goudbruin.
  • Voeg de tomaten toe en bak verder voor enkele minuten.
  • Voeg kruidenmengsel A toe en bak enkele minuten verder.
  • Voeg mengsel B toe en bak 2 minuten verder
  • Voeg mengsel C toe en bak goed.
  • Voeg de stukken kip toe en bak. Roer zo nu en dan goed om en bak enkele minuten verder tot de olie zich scheidt van het mengsel.
  • Voeg de melk en de aardappelen toe, sluit af met een deksel en laat alles zachtjes sudderen tot de kip gaar is (30 tot 45 minuten)
  • Voeg fijngemalen pindanoten toe en serveer warm.

Recept afdrukken
No ratings yet

Italiaans stoofpotje met tagliatelle

(uit me kookschrift)
Recept categorieën: Rundvlees, Stoofpot
Land van herkomst: Italië
porties: 4
Auteur: Hetty van Es

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Bak het spek op een laag vuur krokant.
  • Voeg de ui, knoflook, peper, wortel, prei, bleekselderij toe en bak 10 minuutjes zacht mee.
  • Haal de spek en de groente uit de pan.
  • Verhit in dezelfde pan 2 eetlepels boter.
  • Bestrooi het vlees met zout en peper en bak op een hoog vuur bruin.
  • Voeg de tomatenpuree en het spek-groentemengsel toe, bak dit nog kort mee.
  • Voeg de sinaasappelrasp, de rozemarijn, rode wijn en bouillon toe en breng alles aan de kook.
  • Doe een deksel op de pan laat het gerecht op een laag pitje stoven ( 3uur) tot het vlees uit elkaar valt.
  • Kook de pasta volgens de verpakking.
  • Als het vocht te dun is roer dan papje van bloem erdoor.

Tips / Opmerkingen

Erg lekker erbij een goede rode huiswijn