Recept afdrukken
No ratings yet

Salade van gemarineerde bieten en avocado

AllerHande 10 2005
Recept categorieën: Brunch, Lunch, Salade
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Bieten voorzichtig schillen en in kleine blokjes snijden.
  • In kom azijn, sherry, olie en tijm met zout en peper naar smaak tot dressing kloppen.
  • Blokjes biet en ui erdoor scheppen en smaken 30 minuten laten intrekken; regelmatig omscheppen.
  • In droge koekenpan pecannoten in 2-3 minuten knapperig roosteren.
  • Citroenpeper en zout naar smaak erdoor scheppen.
  • Noten overdoen in kommetje.
  • Sla wassen en droogmaken, bladeren in brede repen snijden.
  • Avocado halveren, pit verwijderen en vruchten schillen.
  • Helften vlak voor serveren in lengte in plakjes snijden.
  • Sla over vier diepe borden verdelen.
  • Bieten in midden op sla scheppen, avocado eromheen leggen en pecannoten erover strooien.

Tips / Opmerkingen

Lekker met Boulognestokbrood.

Recept afdrukken
No ratings yet

Pittige gebakken paprika's

Recept categorieën: Bijgerecht
Land van herkomst: Frankrijk
porties: 1 personen

Bereidingswijze

  • Paprika's wassen, schoonmaken en in vrij brede repen snijden.
  • Peper wassen, in lengte halveren en zaadjes verwijderen.
  • Peper in kleine stukjes snijden.
  • Knoflook pellen en in kleine stukjes snijden.
  • In hapjespan (of grote koekenpan) olie verhitten.
  • Paprika op halfhoog vuur 3 minuten roerbakken.
  • Peperstukjes en knoflook op laag vuur 1 minuut meebakken.
  • Tijm, zout en peper toevoegen.
  • Paprika's met deksel op pan in nog 6 minuten zachtjes gaar stoven.

Tips / Opmerkingen

20 bereiden
Bevat per eenpersoonsportie
energie 145 kCal - eiwit 2 g
vet 10 g - koolhydraten 11 g

Recept afdrukken
No ratings yet

Pittige gebakken paprika's

Bereidingstijd20 min
Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten
Land van herkomst: Frankrijk
Dieët: Vegetarisch
Calorieën: 145kcal

Bereidingswijze

  • Paprika's wassen, schoonmaken en in vrij brede repen snijden.
  • Peper wassen, in lengte halveren en zaadjes verwijderen.
  • Peper in kleine stukjes snijden.
  • Knoflook pellen en in kleine stukjes snijden.
  • In hapjespan (of grote koekenpan) olie verhitten.
  • Paprika op halfhoog vuur 3 minuten roerbakken.
  • Peperstukjes en knoflook op laag vuur 1 minuut meebakken.
  • Tijm, zout en peper toevoegen.
  • Paprika's met deksel op pan in nog 6 minuten zachtjes gaar stoven.

Nutrition

Calorieën: 145kcal | koolhydraten: 11g | Eiwit: 2g | Vet: 10g

Recept afdrukken
No ratings yet

Karbonades met zeezout en blonde linzen

Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Varkensvlees
Land van herkomst: Frankrijk
porties: 4
Calorieën: 470kcal

Bereidingswijze

  • Voorbereiding:
  • Knoflook pellen en snipperen.
  • Jeneverbessen verkruimelen.
  • In kommetje helft van knoflook jeneverbessen, 2 theelepels tijm, zout en peper en 2 eetlepels olie mengen.
  • Karbonades met kruidenmengsel rondom bestrijken en minimaal 1 uur afgedekt in koelkast laten staan.
  • Bereiden:
  • Ui pellen en snipperen.
  • Wortel, paprika en bosui wassen en in stukjes snijden.
  • In ruime pan 1 eetlepel olie verhitten en hierin ui 1 minuut fruiten.
  • Wortel toevoegen en 1 minuut meebakken.
  • Linzen erdoor scheppen en geheel 1 à 2 minuten bakken.
  • Laurier, kruidnagel rest van tijm en 1 liter water met een groentebouillonblokje toevoegen en geheel aan de kook brengen.
  • Vuur zacht zetten en linzen in 35 minuten gaar koken.
  • Intussen grill voorverwarmen op hoogste stand.
  • Karbonades vlak onder hete grill schuiven en in maximaal 10 minuten bruin en gaar grillen, vlees halverwege omdraaien.
  • Laurier en kruidnagel uit linzenmengsel verwijderen.
  • Vervolgens linzen in vergiet laten uitlekken.
  • In dezelfde pan rest van olie verwarmen en rest van knoflook, paprika en bosui 4 minuten roerbakken.
  • Linzen uit vergiet weer terug in de pan doen en goed omscheppen met paprika-uimengsel op smaak brengen met peper en zout.
  • Linzen bij karbonades serveren.

Nutrition

Calorieën: 470kcal | koolhydraten: 42g | Eiwit: 53g | Vet: 10g

Recept afdrukken
No ratings yet

Stoofvlees op Vlaamse wijze

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rundvlees, Stoofpot, Vlees
Land van herkomst: België
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Pel en snipper de uien.
  • Snijd de runderlappen in blokjes van 2 x 2 cm.
  • Verhit de boter in een grote braadpan, bak het vlees op hoog vuur in ± 5 minuten rondom bruin en bestrooi het met zout en peper.
  • Neem het vlees dan met een schuimspaan uit de pan.
  • Fruit de uien ± 3 minuten in het achtergebleven bakvet.
  • Voeg de suiker en de bloem toe en bak die ± 1 minuut zachtjes mee.
  • Voeg de azijn, het bier, het laurierblad, de kruidnagel, de tijm en het vlees toe.
  • Laat het mengsel aan de kook komen en laat het op heel zacht vuur ± 1 uur zachtjes stoven.
  • Verwijder intussen de korstjes van het brood en besmeer het brood met mosterd.
  • Leg het met de mosterdkant op het vlees en laat het ± 30 minuten mee sudderen.
  • Schep het vlees om, zodat het brood het vleesmengsel gaat binden.
  • Stoof het in ± 1½ uur verder zachtjes gaar.

Recept afdrukken
No ratings yet

Mosselen op z'n Vlaams

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis, Zeevruchten
Land van herkomst: België
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Was de mosselen en zoek ze uit: verwijder kapotte exemplaren, mosselen die wijd openstaan.
  • Snijd de prei, de ui en de worteltjes in stukjes en hak de bladselderij klein.
  • Verhit de olie in een grote diepe pan en bak de prei, de ui en de worteltjes hierin op hoog vuur 3 minuten.
  • Voeg de wijn, de bladselderij, de tijm en de mosselen aan de pan toe en verdeel er de boter over.
  • Leg het deksel op de pan, breng het vocht aan de kook en kook de mosselen 5-8 minuten tot ze allemaal openstaan en gaar zijn.
  • Schud de mosselen tussentijds even op.
  • Verwijder mosselen die niet zijn opengegaan.

Tips / Opmerkingen

Serveer de mosselen op z'n Vlaams met frietjes en sausjes naar keuze.

Recept afdrukken
No ratings yet

Biefstuk met ajuinsaus

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rundvlees, Vlees
Land van herkomst: België
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Laat de biefstuk in ± 15 minuten op kamertemperatuur komen.
  • Verhit 1 eetlepel boter in een steelpan en bak de uiringen op laag vuur in 10 minuten
  • lichtbruin.
  • Bestrooi de uiringen met de bloem, de poedersuiker en de tijm en bak zachtjes nog 1
  • minuut.
  • Voeg de wijn en het bouillonpoeder toe en laat de uiensaus al roerend binden.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Verdun de saus zo nodig met wat warm water.
  • Dep de biefstukken droog en bestrooi ze met peper.
  • Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de biefstukken op hoog vuur in 2-3 minuten per kant rondom bruin en vanbinnen rosé.
  • Neem de biefstukken uit de pan en laat ze,
  • verpakt in aluminiumfolie, even rusten.
  • Leg de biefstukken op 4 borden en schep de ajuinsaus erover of serveer de saus er apart bij.

Tips / Opmerkingen

Notitie:
Lekker met aardappelkroketjes en haricots verts met uitgebakken spekjes.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gestoofd konijn met stroop

Voorbereidingstijd15 min
Bereidingstijd5 min
wachten1 u 15 min
Totale tijd1 u 35 min
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vlees, Wild
Land van herkomst: België, Wereldkeuken
porties: 4 personen
Calorieën: 590kcal

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Konijn onder koud stromend water schoonspoelen en met keukenpapier droogdeppen.
  • Sjalotjes pellen. In pan boter verhitten, konijn met tijm bestrooien en rondom bruin bakken.
  • Konijn uit pan scheppen, met zout en peper bestrooien.
  • Sjalot en spek aan achtergebleven bakvet toevoegen en rondom bruin bakken.
  • Wijn en wildfond erbij schenken en aan de kook brengen.
  • Konijn toevoegen en in ca. 1 ¼ uur gaar stoven.
  • Konijn uit pan nemen.

Bereiden van de stroop

  • Kaneel en stroop door saus roeren.
  • Bloem aanlengen met 3 eetlepels water en toevoegen.
  • Al roerend laten binden tot lichtgebonden saus ontstaat.
  • Konijn terugleggen in pan en meewarmen.

Tips / Opmerkingen

Lekker met aardappelpuree en gesmoorde bleekselderij.

Nutrition

Calorieën: 590kcal | koolhydraten: 22g | Eiwit: 45g | Vet: 37g

Recept afdrukken
No ratings yet

Provençaalse rosbief

Snel te maken.
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Rundvlees, Vlees
Land van herkomst: Frankrijk
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In braadpan olie verhitten en krieltjes bakken volgens gebruiksaanwijzing.
  • Laatste 8 minuten groentemix en tijm meebakken.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Intussen rosbieflapjes aan 1 zijde besmeren met tapenade en met tapenade aan binnenzijde oprollen.
  • Rolletjes vastzetten met prikker.
  • In kleine braadpan boter verhitten.
  • Rosbiefrolletjes in ca. 3 minuten rosé bakken.
  • Serveren met aardappel-groenteschotel.

Tips / Opmerkingen

Lekker met groene salade.

Recept afdrukken
No ratings yet

Rodekoolstamppot 2

AllerHande januari 2004
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Stamppot
Land van herkomst: Nederland
porties: 2 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In pan 2 eetlepels boter verhitten, slavinken met tijm bestrooien en in 15 minuten gaarbakken.
  • Volgens gebruiksaanwijzing puree bereiden.
  • In braadpan rest van boter smelten.
  • Kool met 100 ml water en mespunt kruidnagelpoeder 7 minuten al omscheppend bakken, appel laatste 2 minuten meebakken.
  • Puree erdoor scheppen.
  • Stamppot warmhouden.
  • Slavinken uit pan nemen.
  • Honing en 4 eetlepels water door bakvet roeren.
  • Stamppot over borden verdelen, slavink ernaast leggen en honingjus erover schenken.