Gedroogde kip uit Indonesie

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kilogram kip
  • 4 eetlepels olie
  • 1 gebrande asem
  • 1 teentjes knoflook
  • peper naar smaak
  • zout naar smaak
  • 1 citroen

Instructies

  • Maak van de asem met wat heet water een papje en zeef de pitten er uit.
  • Pers de knoflook er boven uit.
  • Verdeel de kip in 8 stukken en wrijf deze in met het asemwater.
  • Laat dit minstens een uur intrekken.
  • Wrijf de kip daarna droog en wrijf hem in met peper en zout.
  • Maak een behoorlijke hoeveelheid olie heet in een wok.
  • De stukken kip moeten behoorlijk de ruimte hebben om rond te drijven.
  • Bak de stukken kip lichtgeel en verhoog daarna de temperatuur zodat de buitenkant knapperig bruin kan worden.
  • Garneer de kip met de schijfjes citroen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Hoofdgerechten / Kip
Land van herkomst Indonesië