Recept afdrukken
No ratings yet

Vietnamese rolletjes

Recept categorieën: Hapjes, Rundvlees, Varkensvlees
Land van herkomst: Vietnam
porties: 20 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Verhit in een kleine koekenpan ½ eetlepel olie en fruit hierin de knoflook en bosuitjes zachtjes 1 minuut.
  • Voeg het gehakt toe en bak het op een hoog vuur rul.
  • Roer de honing, koekkruiden, komijn en koriander erdoor.
  • Stoof alles nog 2 minuten.
  • Breng pittig op smaak met zout en peper.
  • Laat het gehakt iets afkoelen.
  • Snijd het pakket met deegvellen doormidden, zodat er 20 velletjes deeg zijn.
  • Spreid een lapje deeg uit en bestrijk het dun met olie.
  • Schep 2 cm van de onderkant een reepje gehakt.
  • Sla de zijkanten over de vulling en rol het deeg stevig op.
  • Leg de rolletjes op de bakplaat en bestrijk ze met de rest van de olie.
  • Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de rolletjes in ca. 15 min. goudbruin en gaar.

Tips / Opmerkingen

Serveer ze lauwwarm of op kamertemperatuur.
Lekker met toefjes koriander en zoete chilisaus.

Recept afdrukken
No ratings yet

Tortillahoorntjes met pittig gehakt

Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en bak het gehakt rul.
  • Voeg tijdens het bakken de tacokruiden, kaneel en naar smaak zout en peper toe. Roer de stukjes tomaat erdoor en stoof het gehakt zachtjes 5 minuten.
  • Verwarm intussen de tortilla's volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd ze doormidden.
  • Draai elke halve tortilla tot een hoorntje en zet hem in een borrelglaasje.
  • Schil de avocado, verwijder de pit en snijd de avocadohelften elk in 8 plakjes.
  • Knip de takjes koriander in stukjes.
  • Schep het gehakt in de hoorntjes, steek er 2 plakjes avocado in en garneer met een takje koriander. Serveer direct.

Tips / Opmerkingen

Ook lekker als hapje voor 8 personen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Thaise curryballetjes met pindasaus

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rundvlees, Varkensvlees
Land van herkomst: Thailand
porties: 4 personen

Bereidingswijze

Voorbereiden:

  • Rasp de groene schil dun van de limoen en pers de vrucht uit.
  • Kneed het gehakt met de geraspte limoenschil, 1 eetlepel currypasta, de eiwitten en naar smaak zout heel goed door elkaar.
  • Draai van het gehakt 24 stevige balletjes.
  • Steek de balletjes op de sprieten citroengras of stokjes.

Bereiden

  • Verhit de grillpan goed voor.
  • Bestrijk het gehakt met 1 eetlepel olie en gril de spiesjes op middelhoog vuur in ca. 10 minuten gaar. 3.
  • Verwarm voor de saus een ½ eetlepel olie en fruit hierin de resterende currypasta 1 minuut.
  • Voeg de kokosmelk, pindakaas en sojasaus toe en breng de saus al roerend tot tegen de kook aan.
  • Breng op smaak met zout en enkele druppels limoensap.
  • Serveer de saus bij de spiesjes.

Tips / Opmerkingen

Lekker met pandanrijst, blaadjes koriander en Thaise wokgroenten.

Recept afdrukken
No ratings yet

Krokante bapaobroodjes

Recept categorieën: Broodjes, Hapjes, Rundvlees, Varkensvlees
porties: 10 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

Voorbereiden:

  • Verhit een kleine koekenpan en roerbak het gehakt goudbruin.
  • Strooi tijdens het bakken de satékruiden en naar smaak zout over het gehakt.
  • Voeg de gember, ui en knoflook toe en bak alles zachtjes 4 minuten.
  • Roer de pindakaas en 2 el water erdoor en roer alles glad.
  • Breng pittig op smaak met sambal.
  • Laat het gehakt iets afkoelen.
  • Snijd de broodjes voor driekwart in en pluk er wat broodkruim uit.
  • Schep een flinke lepel gehakt in de broodjes en druk ze weer dicht.
  • Bewaar ze tot gebruik op een koele plaats.

Bereiden:

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Leg de broodjes op een bakplaat, schuif deze in de oven en bak de broodjes in
  • ca. 8 min. bruin.
  • Serveer de broodjes lauwwarm.

Tips / Opmerkingen

Lekker met zoete chilisaus.

Recept afdrukken
No ratings yet

Spaghetti met gehaktballetjes in tomatensaus

Voorbereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Pasta, Rundvlees, Varkensvlees
porties: 4 personen

Bereidingswijze

  • Snipper de ui.
  • Pel de knoflooktenen en snipper ze fijn.
  • Meng in een kom het gehakt, de ui, de helft van de knoflook, de bieslook en wat zout en peper. Meng goed door elkaar.
  • Vorm van het mengsel 20 gehaktballetjes.
  • Leg ze op een bord en dek af met huishoudfolie en zet 30 minuten in de koelkast.
  • Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes om en om.
  • Voeg de passata, de rest van de knoflook, de oregano en wat zout en peper toe.
  • Dek de pan af met een deksel, temper de warmtebron en laat 15 minuten sudderen.
  • Kook intussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verdeel de pasta en de gehaktballetjes over de borden.
  • Giet de saus erover.
  • Garneer met wat blaadjes basilicum.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gevuld stokbrood met groente-gehakt

Recept categorieën: Broodjes, Rundvlees, Varkensvlees
Land van herkomst: Nederland
porties: 4
Auteur: Jumbo

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Pel de ui en snipper deze.
  • Halveer de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in smalle reepjes.
  • Schil de komkommer en verdeel deze in blokjes.
  • Snijd het brood open en verwarm het eventueel even in de oven.
  • Verhit de olie in een ruime koekenpan of wok.
  • Bak hierin het gehakt rul.
  • Schep regelmatig om.
  • Voeg de ui en de paprika's toe en roerbak 5 minuten.
  • Schep de komkommerblokjes, kerriepoeder en peper en zout erdoor.
  • Meng vlak voor het serveren de yoghurt of zure room erdoor.
  • Schep het gehaktmengsel op het brood en strooi er peterselie over.

Tips / Opmerkingen

Variatietip:

Vervang de paprika's door 200 g panklare prei. •
Bestrooi het gerecht met geraspte kaas en schuif het even onder een warme grill.

Wijnadvies:

Kies een kleine Bordeaux, een Roussillon, een Chianti of Rioja. Of rode wijnen uit Californië en Zuid-Afrika (16-18ºC).

Fusion gehaktballetjes - Italiaans / Aziatisch
Recept afdrukken
No ratings yet

Fusion gehaktballetjes - Italiaans / Aziatisch

Als dit geen fusion is weet ik het ook niet meer. Ik had nog een pakje Bolognesesaus (bijna over de datum); ja ik weet het het is een grote zonde om een kant-en-klaar pakje te gebruiken, maar ook ik kan de verleiding soms niet weerstaan.! Aangezien ik ook een èchte zuinige Hollandse ben, gooi ik (bijna) nooit iets weg. Vandaar deze combinatie – Het was heerlijk! Crispy Prawn Chilli is een pittige sambal met knapperige stukjes garnaal! Aan te bevelen.
Recept categorieën: Rundvlees, Varkensvlees
Land van herkomst: Azië, Fusion, Italië

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Meng gehakt met de 'kruiden' behalve de ui.
  • Laat minimaal uur in de koelkast rusten.
  • Draai hier van ca. 12 balletjes en braadt deze in de heter boter aan.
  • Pas op!
  • Door de ketjap wordt het snel bruin, zet het vuur wat lager en voeg de ui toe.
  • Braadt deze mee met de balletjes en voeg wat water toe.
  • Laadt alles ca. 20 minuten sudderen, eventueel nog water water met een bindmiddel.

Japans tempuragehakt
Recept afdrukken
No ratings yet

Japans tempuragehakt

Recept categorieën: Bijgerecht, Varkensvlees, Vlees
Land van herkomst: Japan
porties: 4
Calorieën: 300kcal

ingrediënten

Bereidingswijze

Voorbereiden

  • Kneed het gehakt met de gember en naar smaak zout en peper heel stevig door elkaar.
  • Vorm kleine balletjes en bewaar ze tot gebruik in de koelkast.
  • Meng voor de dip sojasaus met sesamolie en sherry.

Bereiden

  • Verhit de frituurolie tot 170 C.
  • Bereid van de tempuramix een beslag volgens de aanwijzingen.
  • Wentel de helft van de gehaktballetjes door het beslag en laat ze in de olie glijden.
  • Bak de balletjes in ca. 3 min. lichtbruin en gaar.
  • Laat ze op keukenpapier uitlekken.
  • Bak de rest van de balletjes op dezelfde manier.
  • Serveer de tempuraballetjes met het dipsausje.

Nutrition

Calorieën: 300kcal | koolhydraten: 31g | Eiwit: 15g | Vet: 22g

Chinese lasagne met gehakt en garnalen
Recept afdrukken
No ratings yet

Chinese lasagne met gehakt en garnalen

Voorbereidingstijd5 minuten
Bereidingstijd25 minuten
wachttijd35 minuten
Recept categorieën: Pasta, Vis, Vlees, Zeevruchten
Land van herkomst: China
porties: 4
Calorieën: 365kcal

ingrediënten

Bereidingswijze

Voorbereiden

  • Pureer in de keukenmachine het gehakt met de garnalen, knoflook, gember, sojasaus, eiwit en naar smaak zout en peper tot een niet al te fijn mengsel.
  • Meng de bosui erdoor. 2
  • Snijd de lasagenvellen in 3 gelijke stukken.
  • Kook ze in ruim water met zout 3 minuten.
  • Giet de lasagne af en hang ze over de rand van het vergiet.
  • Leg een lasagnevel in de ovenschaal en strijk hierover 1/5 deel van het gehakt regelmatig uit.
  • Herhaal de lagen en eindig met een lasagnevel.
  • Schenk een eetlepel water in de schaal.
  • Dek de schaal af met aluminiumfolie.

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Zet de schaal op het rooster in het midden van de oven en laat het geheel in ca. 35 min. gaar worden.
  • Neem de schaal uit de oven en laat hem 5 min. staan.
  • Snijd de lasagne in 4 gelijke stukken. Serveer er sojasaus als dip bij.
  • Lekker met koriander en roergebakken Chinese kool.

Nutrition

Calorieën: 365kcal | koolhydraten: 31g | Eiwit: 27g | Vet: 15g