Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Gegrilde kip sandwich met avocado

Allerhande 2004
Recept categorieën: Brunch, Kip, Lunch
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Bereidingswijze

  • Was de gemengde sla en de waterkers en schil de komkommer.
  • Blancheer de sojascheuten heel even in kokend water en laat ze uitlekken.
  • Snijd de waterkersblaadjes in dunne reepjes en de komkommer in schijfjes.
  • Snijd de 3 soorten gerookte vis in kleine blokjes.
  • Meng de visblokjes en de waterkerssnippers door de mayonaise en kruid met peper en zout.
  • Meng de gemengde sla met de geblancheerde sojascheuten en de komkommerschijfjes en
  • verdeel dit mengsel over 4 grote borden.
  • Besprenkel met de wijnazijn en breng verder op smaak met peper en zout.
  • Leg in het midden van de sla een hoopje gerookte vis en bestrooi met het bieslook.
  • Versier tenslotte met de kerstomaatjes en serveer met warme toast.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Oostendse waterzooi

Recept categorieën: Vis
Land van herkomst: België
porties: 4 personen

Bereidingswijze

  • Laat in 50 gr boter de ui, het witloof, de lente-ui met een scheutje citroensap ± 5 minuten zacht bakken.
  • Doe de bouillon en de wijn erbij, breng het aan de kook en laat het ± 20 minuten zachtjes koken.
  • Voeg de tomaat en de rest van de boter toe.
  • Bestrooi de kabeljauw met zout en peper en leg ze in de pan.
  • Schep het groentemengsel erover, breng het geheel aan de kook en pocheer de vis 6-8 minuten tegen de kook aan.
  • Verdeel de kabeljauw en de zalm over de borden, strooi er de groene kruiden over en verdeel het groentemengsel erover.

Tips / Opmerkingen

Geef er gestoomde aardappelen of broodcroûtons bij.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Mimosatomaat op een kleurige spiegel van kipgelei

Recept categorieën: Gevogelte, Kip, Voorgerechten
Land van herkomst: België
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Week de gelatineblaadjes in koud water.
  • Zorg ervoor dat de kippefond is ontvet en gezeefd.
  • Maak het preiwit schoon en snijd het fijn.
  • Breng de bouillon aan de kook en voeg er een mengeling van het rundsgehakt, de eiwitten, de tomatenpuree en het fijngesneden preiwit aan toe.
  • Laat de bouillon een half uur licht borrelend koken en zeef haar daarna door een neteldoek.
  • Los de voorgeweekte blaadjes gelatine in de bouillon op.
  • Maak de wortel en de boontjes schoon en schil het raapje.
  • Was de courgette en de aubergine; verwijder van deze laatste eveneens de zaadjes.
  • Snijd alle groenten in gelijkvormige blokjes van ½ cm en kook ze in zout water beetgaar.
  • Giet het water af en laat de groenten afkoelen.
  • Schep het kleurige groentenmacédoine in 4 soepborden, giet er een pollepel kippenbouillon over en laat het in de koelkast lichtjes opstijven.
  • Kook de eieren hard, pel ze en plet ze met een vork fijn.
  • Was de tomaten, snijd er een kapje af, hol ze uit en laat ze omgekeerd uitlekken.
  • Kook het kippevlees en trek het daarna los in kleine stukjes.
  • Meng de eiermimosa met 2 eetlepels mayonaise.
  • Snijd de zure augurkjes fijn en meng ze samen met het kippevlees en de kappertjes bij de mimosa.
  • Vul de tomaten met dit mengsel.
  • Strooi er gehakte bieslook over en laat in de koelkast opstijven.
  • Schik de tomaten met de gestolde kipgelei op de borden en garneer met takjes verse kervel.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Mechelse koekoek met courgette en whiskysaus

Recept categorieën: Gevogelte, Hoofdgerechten, Kip
Land van herkomst: België
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd de bouten van de Mechelse kippen weg en bewaar ze voor een ander gerecht, bijvoorbeeld hammetjes van Mechelse koekoek, zie recept.
  • Haal 4 filets van het karkas en bewaar ze in de koelkast.
  • Pel de uien, maak de wortel schoon en was de selder.
  • Snijd alle groenten grof.
  • Breng de karkassen in 3 liter water aan de kook, schep het schuim weg en voeg er de grofgehakte soepgroenten samen met het kruidentuiltje aan toe.
  • Voeg peper en zout toe en laat de kippefond net onder het kookpunt 2 uur trekken.
  • Zeef de bouillon door een neteldoek.
  • Haal de vleesrestjes van het karkas en uit de kippevleugeltjes en bewaar ze voor een volgend gerecht ,bijvoorbeeld Mimosatomaat, zie recept.
  • Pocheer de 4 kipfilets 20 minuten in de gezeefde kippefond en houd ze in een bodempje bouillon warm.
  • Bereid een roux met 50 gr boter en 40 gr bloem, voeg 7 ½ dl van de bouillon toe en laat dit 30 minuten zachtjes koken.
  • Breng de saus op smaak met 2 dl room en 4 eetlepels whisky.
  • Was de aardappelen, verpak ze in aluminiumfolie en zet ze 45 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven, zie tip.
  • Pel de aardappelen, prak ze fijn en vermeng ze met olijfolie, peper en zout.
  • Was de courgettes, snijd ze in plakjes en blancheer die 2 minuten in kokend water.
  • Was de tomaat en verwijder de pel.
  • Versnijd de tomaat in blokjes en verwarm deze in een klontje boter.
  • Kruid met peper en zout.
  • Schik de courgetteschijfjes dakpansgewijs in een ring op 4 warmde borden, schep de aardappelpuree in het midden en leg er een kipfilet op.
  • Giet er saus over en versier met blokjes tomaat, bieslook en een takje kervel.

Tips / Opmerkingen

Tip: U kunt de aardappelen eventueel in plasticfolie verpakken, inprikken, zodat de
stoom kan ontsnappen en 20 minuten in de microgolfoven plaatsen.
De Mechelse koekoek Ongetwijfeld heeft u zich al eens afgevraagd wat nu precies het verschil is in het grote aanbod van kippen.
Een kip is toch een kip?
Juist, maar het verschil zit in de manier waarop de kip wordt gekweekt, want die bepaalt uiteindelijk de kwaliteit.
Mechelse koekoeken bijvoorbeeld worden gekweekt met meer bewegingsvrijheid. Ook de samenstelling van het voer is anders dan bij de gewone kip.
Daardoor zult u weliswaar wat dieper in uw portemonnaie moeten tasten, maar
deze kippen hebben ontegensprekelijk meer smaak.
Het vlees van de Mechelse koekoek is net zoals bij de gewone kip bijzonder geschikt om te worden gepocheerd of gestoomd.
Doorgaans is het borstvlees gaar in minder dan de helft van de tijd die voor het bereiden van de koekoek in zijn geheel moet worden uitgetrokken.
Daarom stellen wij u enkele recepten voor waarbij u het borstvlees, de bouten of de koekoek in zijn geheel een eigen bereidingswijze kunt geven.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Ardeens kaasgerechtje met peren

Recept categorieën: Fruit, Kaas, Varkensvlees, Vlees, Voorgerechten
Land van herkomst: België
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verdeel de geitekaas in vieren en wikkel elk deeltje in een sneetje Ardeense hesp.
  • Wrijf een ovenplaat in met boter en schik er de kaasrolletjes op.
  • Wrijf deze eveneens in met wat boter, zodat ze niet kunnen uitdrogen.
  • Plaats ze vervolgens 5-8 minuten in een op 180 °C voorverwarmde oven.
  • Was intussen de krulsla en laat ze uitlekken.
  • Trek ze in stukken en roer er de wijnazijn onder.
  • Breng verder op smaak met peper en zout en verdeel de sla over 4 borden.
  • Schil de peer, verwijder het klokhuis en verdeel hem in 16 partjes.
  • Bak deze in een klontje boter, bestrooi met de suiker en laat nog even kleuren.
  • Ontkorst de sneetjes brood en snijd ze in blokjes van ± 1 cm.
  • Bak deze in een klontje boter goudgeel en schep ze op de sla.
  • Leg de kaasrolletjes in het midden op de krulsla en versier elk bord met een waaiertje van stukjes peer.
  • Bestrooi met wat bieslook en serveer dit gerechtje met een glaasje frisse, witte Beaujolais.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Zomersalade met radijs en zure room

Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Salade, Zuivel
Land van herkomst: Wereldkeuken
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen

Bereidingswijze

  • Maak de ui schoon en rasp deze.
  • Doe de zure room in een schaal en roer er wat peper, zout, ui en bieslook door.
  • Maak de radijsjes schoon, was deze en snijd ze in plakjes.
  • Was de komkommer, snijd hem in de lengte doormidden, schep met een lepeltje de zaadjes eruit en snijd de komkommerhelften in blokjes.
  • Maak de paprika schoon en snijd deze in kleine dunne reepjes.
  • Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
  • Meng de radijs, komkommer, paprika en champignons door de zure roomsaus.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Maïssalade met tomatenvinaigrette

Recept categorieën: Groenten, Salade, Voorgerechten
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Jumbo

ingrediënten

voor de dressing

Bereidingswijze

  • Kook de sugarsnaps 3 minuten.
  • Giet ze af en spoel er koud water over.
  • Snijd ze in schuine stukjes.
  • Halveer de gewassen komkommer en courgette en snijd deze in kleine blokjes.
  • Verdeel de gedroogde tomaten in reepjes.
  • Giet de maïs af en laat deze goed uitlekken.
  • Maak de sla schoon en leg deze op een schaal of in een kom.
  • Schep de sugarsnaps, komkommer, courgette, tomaten en maïs door elkaar.
  • Meng de ingrediënten voor de dressing en spatel deze luchtig door de salade.
  • Serveer de maïssalade op de sla en strooi de bieslook erover

Tips / Opmerkingen

Lekker met maïsbrood of grof bruinbrood.

Serveertip:

Serveer de salade met couscous.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Kipsalade met mango

Recept categorieën: Fruit, Gevogelte, Kip, Salade
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Jumbo

ingrediënten

voor de dressing

Bereidingswijze

  • Kook de kipfilets met het kippenbouillontablet gaar in 15-20 minuten.
  • Haal het gare kipvlees uit de pan en laat het afkoelen.
  • Snijd de gewassen andijvie of friseesalade in smalle reepjes.
  • Schil de mango’s, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Verdeel de feta in blokjes.
  • Snijd de tomaten in reepjes.
  • Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge hete koekenpan.
  • Meng de ingrediënten voor de dressing.
  • Snijd de kipfilet in blokjes of reepjes.
  • Meng de kip met mango, feta, gedroogde tomaten en bieslook.
  • Schep de dressing er luchtig door.
  • Schik de salade op een bedje andijvie- of friseesalade en strooi de pijnboompitten erover.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Kalfsoester met parmaham en gorgonzola

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kalfsvlees, Vlees
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Jumbo

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Bestrooi de kalfsoesters met peper, zout en bloem.
  • Verhit de boter en bak hierin het vlees in 6-7 minuten rondom bruin en gaar.
  • Leg op iedere oester een plak ham.
  • Verdeel daarover de gorgonzola.
  • Zet het vlees even onder een hete grill totdat de kaas licht gesmolten is.
  • Strooi de bieslook erover.

Tips / Opmerkingen

Serveer het gerecht met gebakken krieltjes en peultjes.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Broccoli champignonsalade met yoghurtdressing

snel te maken
Recept categorieën: Salade, Voorgerechten
porties: 4 personen
Auteur: Jumbo

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd de broccoli in kleine roosjes.
  • Schil de stelen en snijd een klein stukje van de onderkant.
  • Snijd dikke stelen enkele keren in de lengte door.
  • Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
  • Verkruimel de kaas.
  • Roer de kruimels door de yoghurt en voeg het geperste teentje knoflook erbij.
  • Breng op smaak met versgemalen peper en bieslook.
  • Kook de broccoliroosjes en -stelen in iets gezouten water in ongeveer 4 minuten beetgaar.
  • Laat de groente uitlekken en afkoelen.
  • Rooster de pijnboompitten in een koekenpan lichtbruin.
  • Schep ze uit de pan in een kommetje.
  • Verhit de olijfolie in de koekenpan en bak de plakjes champignons in enkele minuten op een vrij hoog vuur lichtbruin en knapperig.
  • Schep ze in een kom en bestrooi ze met een beetje zout.
  • Verdeel de broccoli en champignons over vier bordjes.
  • Houd in het midden een opening.
  • Schep de yoghurtdressing in deze opening.
  • Bestrooi de salade met pijnboompitten.
  • Eet er bijvoorbeeld toast of warm stokbrood bij.

Tips / Opmerkingen

Kook bloemkool liever niet in een aluminium pan. Aluminium reageert namelijk met bloemkool waardoor deze gelig wordt.
Tip: Om te voorkomen dat bloemkool tijdens het koken gaat ruiken kunt u aan het kookvocht een eetlepel witte wijnazijn toevoegen. Hoe meer de kleur van bloemkool naar crème of beige neigt, des te ouder is de kool. Bloemkool mag ook niet gelig of bruinig zijn, geen zachte, beschadigde of grove, ‘rulle’ plekken hebben want danis de kool echt oud.