Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55
Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99
Roergebakken mosselen met tomaat en knoflook
porties: 4
ingrediënten
- 2 kg panklare mosselen
- 1 prei
- 4 teentjes knoflook
- 4 sjalotjes of 1 ui
- 8 gedroogde tomaten op olie en 4 eetl. van de olie
- 1 dl witte wijn of vermout
- 3 eetlepel(s) gehakte bladselderij of peterselie (vers of diepvries)
- versgemalen peper
Bereidingswijze
- Verwijder beschadigde mosselen en mosselen die na een tik op het aanrecht niet dichtgaan.
- Snijd de prei in smalle ringetjes.
- Pel de teentjes knoflook en de sjalotjes en hak ze fijn.
- Verdeel de tomaten in reepjes.
- Verhit 4 eetlepels olie van de gedroogde tomaten in een wok of hapjespan.
- Bak hierin de prei, knoflook en ui 2 minuten.
- Voeg de tomatenreepjes, mosselen en wijn toe en roerbak op een hoge stand totdat de mosselen helemaal openstaan.
- Strooi de bladselderij of peterselie en versgemalen peper erover.