Gelei en sorbet van roodfruit met honingmousse
AllerHande 2005
porties: 4 personen
ingrediënten
- 600 g rood fruit evt. diepvries
- 1 theelepel gestampte muisjes broodbeleg, kan eventueel worden weggelaten
- 75 g suiker
- ½ citroen geperst
- 6 blaadjes gelatine
- 3 eetlepels poedersuiker
- 5 eetlepels vloeibare honing
- 250 ml slagroom
Bereidingswijze
- Rood fruit (50 g achterhouden voor garnering),muisjes,suiker en 100 ml water in kleine pan doen.
- Deze in grote pan met laagje kokend water hangen (au bain marie).
- Vuur laag draaien en afgedekt fruit 30 minuten zachtjes verwarmen.
- Op het laatst citroensap erdoor roeren.
- Van gelatine 4 blaadjes in koud water weken.
- Fruit in vergiet laten uitlekken, vocht opvangen (= ca. 350 ml).
- Gelatine uitknijpen en door fruit vocht roeren.
- Gelatinemengsel over vier wijnglazen verdelen en in koelkast minimaal 1 uur laten opstijven.
- Uitgelekt fruit met poedersuiker omscheppen en in diepvriesbak in 1-2 uur laten bevriezen.
- Mengsel enkele malen goed roeren om kristalvorming te voorkomen (of met ijsmachine tot
- sorbet draaien).
- Rest van gelatine ook weken en uitknijpen. Honing verwarmen.
- Gelatine door warme honing roeren en laten oplossen (als honing draderig wordt, geheel op
- zeer laag vuur opnieuw verwarmen).
- Iets laten afkoelen.
- Slagroom tot yoghurtdikte stijfslaan.
- Honing erdoor scheppen en over fruitgelei verdelen.
- Geheel in koelkast nog minimaal 30 minuten laten opstijven.
- Met sorbetijs serveren en met rood fruit garneren.